Toukokuun loppupuoli edustaa yleisesti juhlakautta, joten ajattelin jakaa teille yhden todella helpon maidottoman ja gluteenittoman jälkiruokareseptin. Ihastuin viime kesänä kookoskerman lukemattomiin käyttömahdollisuuksiin tavallisen kerman korvikkeena ja siitä saa valmistettua myös taivaallisen suklaamoussen. Raakakaakaojauhe peittää kookoksen maun todella täyteläisesti, joten resepti sopii niillekin, joiden makunystyröitä kookos itsessään ei palvele.
Suuntaan viikonloppuna kahvikauppa Mandragoraan Super-Pirtelöbaarimme kanssa ja kehitin reseptin tuon tunnelmallisen putiikin henkeen sopivana, joten oli luonnollista lisätä reseptiin hieman kahvia. Laadukas tummapaahtoinen kahvi saa omat punttini vipattamaan, mutta resepti onnistuu erinomaisesti ilmankin kahvia.
Suklainen kahvimousse, 4 annosta
400 ml jääkaappikylmää kookoskermaa
0,5 dl kookospalmusokeria
0,75 dl raakakaakaojauhetta
3 rkl vahvaa kahvia tai 1 rkl instant-espressokahvia
0,5 tl aitoa vaniljajauhetta
Vatkaa kookoskerma ja kookospalmusokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon raakakaakaojauhe, vanilja sekä vahva kahvi ja vatkaa mousse tasaiseksi. Anna moussen tekeytyä vielä jääkaapissa puoli tuntia ja nostele/pursota mousse annosmaljoihin. Tarjoile marjojen kera.
Mousse sopii nautittavaksi sellaisenaan tai vaikkapa pursotettuna kakun koristeeksi.
Suloista ja makeaa keskiviikkoa kaikille!