OTA ESILLE
tehosekoitin (ja monitoimikone) sekä nuolija
desimitta sarja, pieni raastin,
kulho, leivinpaperia, kaulin, kuivuri
jäätelövuoka ja käsivatkain tai jäätelökone
PIPARKAKUT (2 pellillistä)
5.0 dl manteleita
2 rkl chiansiemeniä
Jauha mantelit jauheeksi tai käytä valmista mantelijauhoa.
(Jauhatin idätettyjä ja uudelleen kuivattuja manteleita Vitamixillä)
Jauha samalla chiansiemenet jauhoksi tai käytä valmista chiansiemenjauhoa.
Laita jauheet kulhoon.
1.0 dl mustaa pakuriteetä
0.5 dl luomuhunajaa
6 tuoretta taatelia, poista kivet
3 tl ceyloninkanelia
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl kardemummaa
0.5 tl laadukasta suolaa
Tehosekoita loput ainekset sileäksi seokseksi.
Lisää seos jauheiden joukkoon huolellisesti sekoittaen. Tarkista maku.
Laita tasainen taikina kahden leivinpaperin väliin ja kauli se levyksi.
Leikkaa taikinalevystä muoteilla piparkakkuja ja laita ne kuivurin pellille.
Kuivata piparkakkuja 40°C asteessa 12 tuntia.
Uunissa saat nopeammin piparkakkuja, mutta maku sekä ravinteita häviää huomattavasti.
PUOLUKKAJÄÄTELÖ
6.0 dl haaleaa pakuriteetä
3.0 dl manteleita tai cashewpähkinöitä liotettuna
1.0 dl macadamiapähkinöitä
Tehosekoita ainekset valkeaksi pähkinämaidoksi.
Lisää joukkoon:
3.0 dl puolukoita
1.0 dl luomuhunajaa
1 rkl mucuna-jauhetta
1 rkl schisandra-jauhetta
1 tl aitoa vaniljaa
1/4 tl laadukasta suolaa
Tehosekoita kaikki ainekset sileäksi seokseksi. Lisää seokseen paloiteltuja piparkakkuja. Valmista jäätelö jäätelökoneesi ohjeen mukaan. Voit myös laittaa seoksen suorakaiteen muotoiseen vuokaan pakastimeen. Sekoita jäätelöä puolen tunnin välein sähkövatkaimella, jotta jäätelöön saadaan ilmaa ja kuohkeutta. Jäätelö on valmista pakastimesta noin kolmen tunnin kuluttua.