Tämä resepti pitää sisällään itämaistyyppiset browniet. Ne eivät ole turhan makeita ja sopivat hyvin esimerkiksi espresson ystäville. Browniepohjan tekstuuri on tukeva ja vaatii mutustelua ja makustelua. Kullankeltainen kuorrute enteilee sisäistä auringonpaistetta, kun taas terveyttä edistävät raaka-aineet huolehtivat hyvästä olosta.
Kurkuma kerää tunnustusta niin mauste- kuin lääkekaappissa värinsä, makn sekä antioksidanttipitoisuuden ja tulehdusta hillitsevien vaikutusten vuoksi. Omaan makuuni parhaan kurkumajauheen olen löytänyt iHerbstä. Brownieiden päälle ripotellut mehiläisten siitepölyhippuset sisältävät vahvan paukun mineraaleja, antioksidantteja, probiootteja ja entsyymejä. Parhaat nonparellit mitä tiedän!
OTA ESILLE
tehosekoitin ja nuolija
desimitta sarja ja keskikokoinen kulho
BROWNIE (20 kpl)
2.5 dl auringonkukansiemeniä
Jauha auringonkukansiemenet jauheeksi ja laita jauhe kulhoon.
10 tuoretta taatelia
2 rkl tahinia
2.0 dl pakuriteetä tai vettä
Aja taatelit, tahini ja pakuritee sileäksi seokseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää seos kulhoon.
1.5 dl kookosjauhoa
2 rkl kuorellisia hampunsiemeniä
4 rkl jauhettuja kaakaopapuja tai raakakaakaojauhetta
1 rkl carob-jauhetta
(1 rkl mucuna-jauhetta)
1 tl aitoa vaniljajauhetta
1/2 tl ruususuolaa
Lisää kaikki loput ainekset kulhoon ja sekoita taikina huolellisesti. Tarkista maku.
Painele taikina suorakulman muotoon ja valmista kuorrute.
KUORRUTE
4.0 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1.0 dl hunajaa
0.5 dl pakuriteetä tai vettä
4 tl kurkuma-jauhetta
Aja kaikki ainekset tehosekoittimessa sileäksi seokseksi ja levitä kuorrute huolellisesti brownie-pohjan päälle. Vie brownie puoleksi tunniksi pakkaseen vetäytymään ennen paloiksi leikkaamista.
Leikkaa brownie pieniksi paloiksi ja ripottele koristeeksi kotimaista mehiläisten siitepölyä. Laita browniet tarjoiluastiaan.
Keitä brownieiden kaveriksi kupposet espressoa tai Chai-teetä. Nauti!
Rakkaudella, Maria
Raw Dessert Collection on Maria Lönnqvistin luoma terveellisten ja maukkaiden raakajälkiruokien kokoelma – yksinkertaista herkkujen aatelia. Raakajälkiruokien ytimenä ovat laadukkaat raaka-aineet ja valmistustapa, joilla syntyy maukasta, terveellistä ja näyttävää tarjottavaa jokaiselle herkkusuulle. Maria toivoo inspiroivansa sinua valmistamaan raakaherkkuja kotona ja siten tarjoamaan itsellesi, perheellesi ja ystävillesi aitoja makunautintoja.
Jumpe että ovat söpöjä! Tuleeko sulle mieleen muuta koristeluideaa kuin siitepölyrakeet, koska ne eivät ikävä kyllä käy eräälle seurueesta, jolle ehkä näitä olisin tarjoilemassa.
Kiitos Sanna! 🙂 Tulee mieleen montakin ideaa – hauskoja väriyhdistelmiä saa rouhituista gojimarjoista, pinjansiemenistä, kaakaopapurouheesta, pähkinärouheista, appelsiininkuoriraasteesta tuoreista mustikoista ja kaikista muistakin tuoreista marjoista. Sitruunamelissan lehdillä ja syötävillä kukilla saa myös näyttäviä kesäleivonnaisia. Vieraasi varmasti ilahtuvat näistä! ♥
Löytyisiköhän mitään jälkkärireseptiä joka ei olisi täynnä pähkinöitä, tai onko niitä mahdollista korvata jollain? T: Allerginen 🙁
Hei, tarkoitetaanko kurkumajauheella ihan tavallista kurkuma maustetta?
Moikka! Esimerkiksi suklaa sponge cake: https://vimeo.com/69735988 https://www.foursigmafoods.com/fsf-recipes-chocolate-sponge-cake
Moi Elina! Kyllä, ihan sitä maustetta 🙂