Pulla ihastuttavalla ja lämmittävällä kardemummalla on ehkä maailman paras ja suloisin herkku. Laskiaisen terveellisimmät pullat tulevat raakaruokaan erikoistuneen leipurimme Maria Lönnqvistin keittiöstä. Raw-laskiaispullat ovat ihanan helppoja tehdä, joten nyt on loistava tilaisuus testata hyvinvointileivonnaisia myös kotona.
RAW-laskiaispullat
Kuiva-aineet
240g manteli- tai cashewpähkinäjauhoa
2.0 dl kookosjauhoa
0.5 dl kookossokeria
1 rkl ceyloninkanelia
0.5 rkl kardemummaa
1 tl aitoa vaniljaa
ripaus Himalajan vuorisuolaa
Mulperitahna
3.0 dl mulperinmarjoja
1 rkl hunajaa
1.0 dl vettä tai tuorepuristettua appelsiinin mehua
Mansikkahillo
4.0 dl luomumansikoita, (pakasteesta sulatettuna)
3 rkl chia-siemeniä
Pullataikina
Sekoita kuiva-aineet keskenään kulhossa.
Valmista mulperitahna soseuttamalla ainekset sileäksi seokseksi. Jos mulperinmarjat ovat kuivia, anna niiden pehmetä appelsiinimehussa ennen soseuttamista. Lisää mulperitahna kuiva-aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti.
Pyöritä taikinasta sopivan kokoisia palloja. Leikkaa palloista siivu pois ja paina keskelle kuoppa hilloa ja kookosjugurttia varten.
Soseuta mansikat pienessä kulhossa. Lisää tarvittaessa makeutusta hunajasta. Sekoita joukkoon chiansiemenet. Chiansiemenet tiivistävät seoksen hilloksi 10 minuutissa. Lusikoi mansikkahillo pullien sisään.
Laita pullat jääkaappiin, ja lusikoi kookosjugurtti tai kookoskermavaahto pullien sisään juuri ennen tarjoilua. Aseta aiemmin leikatut ohuet siivut pullien hatuksi.
Kermavaahto
Voit käyttää Happy Coco -kookosjogurttia, tai valmistaa itse kookoskermavaahtoa. Kookoskermavaahto: avaa kylmät kookosmaitopurkit. Lusikoi jähmettynyt kookosmassa purkista toiseen kulhoon. Lisää aitoa vaniljaa ja lusikallinen hunajaa, ja vispaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. On hyvä, että pullat ovat jääkaappiviileitä kun kookoskermavaahto lisätään. Käytä kookosvaahtoon täysirasvaista kookosmaitoa niin saat parhaan vaahdon.
Tarjoile kuuman kaakaon tai tuoreen kahvin kera, rakkaudella!
Kuvat: Maria Lönnqvist