Reseptit

Minttu-krokantti-raakajäätelö

31.07.2012, Jolie

Kesä ei suinkaan ole ohi, vaikka luvassa onkin Jolien jäätelökesän viimeinen resepti, kermaisen kuohkea minttu-krokantti-jäätelö.

Tässä reseptissä cashewpähkinöiden luomaan kermaisuuteen yhdistyy irlannin sammal eli irish moss-levä, jota käytetään raakaravinnossa hyytelöintiin sekä tuomaan koostumukseen kuohkeutta. Irish mossilla on myös oma E-koodi, sillä elintarviketeollisuus käyttää sen pilkottua muotoa hyytelöimiseen. Raakaravinnossa käytetään kuitenkin levää sen ihan oikeassa muodossa, ensin liotettuna, jonka jälkeen turvonnut levä blendataan veden kanssa tiiviiksi geeliksi ja sekoitetaan haluttuun ruokaan.

Kermaisen kuohkea minttu-krokantti-jäätelö

2,25 dl cashewpähkinöitä pari tuntia liotettuna (käytä raakoja, jos mahdollista, esim. Big Three Farms)

1 dl kookosöljyä sulatettuna

1,5 dl kaakaovoita hienoksi raastettuna ja sulatettuna

1 dl agavea (tai hunajaa, ellet ole vegaani)

2,5 dl irish moss-geeliä (kuivaa levää n. 1 dl, esim. FitnessFirstistä)

1,5-2 dl vettä

2 rkl lucumaa

2 tl lesitiiniä (esim. Puhdistamosta)

2 rkl tocotrienolsia (Puhdistamosta)

2 tl luonnonvaniljajauhetta

2 ruukkua tuoretta piparminttua tai vahvaa minttua (käytetään vain lehdet)

1 tl spirulinaa

6 tippaa minttuöljyä

1,5 dl kaakaonibsejä

(1 dl edellisen reseptin krokanttia)

Valmista ensin irish moss-geeli. Liota kuivaa levää noin yksi desi yön yli reilussa vedessä. Huuhtele turvonnut levä huolellisesti ja laita blenderiin. Kaada sekaan pari desiä vettä ja blendaa sileäksi ja napakaksi geeliksi.

Kaada cashewpähkinöiden liotusvesi pois ja laita pähkinät blenderiin. Lisää joukkoon vesihauteessa sulatetut kookosöljy ja kaakaovoi. Blendaa muutama kierros. Lisää joukkoon lesitiini sekä tocotrienols ja loraus vettä. Blendaa sileäksi. Lisäile loput ainekset kaakaonibsejä ja krokanttia lukuun ottamatta ja blendaa massa sileäksi. Irish mossin lisättyäsi saatat joutua sammuttamaan blenderin välillä ja kaapimaan massaa kulhon reunoilta keskelle tai käyttää apuna tampperia, jonka voi työntää blenderin kannessa olevasta reiästä sisään blenderin ollessa käynnissä (joissakin blendereissä tampperi kuuluu varustukseen, kuten Vitamixissa). Lisää vettä tarvittaessa enemmän, koostumuksen tulee olla täyteläisen juoksevaa.

Tuoreen piparmintun lehdet saattavat riittää jäätelön värjäämiseen mintunvihreäksi, mutta tarvittaessa, voit lisätä joukkoon ripauksen spirulinaa väriä voimistamaan. Minttuöljy tuo hieman lisää mintun makua, mutta ei ole pakollinen.

Kaada massa suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja lisää joukkoon palasteltu krokantti sekä kaakaonibsit. Anna jäätyä pakastimessa noin viisi tuntia puolen tunnin välein massaa sekoittaen. Pyöräytä valmiista jäätelöstä palloja ja nauti!

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nora
Nora
11 years sitten

Hei Katja! Eksyin pitkästä aikaa ihanaan blogiisi ja vielä ihanampien reseptiesi pariin. Halusin lähettää kiitokset inspiroivista resepteistä ja raikkaalla tavalla innostamisesta raakakokkailun pariin. Saisinko samalla antaa palautteen, että useassa reseptissä olet viitannut Big Tree farmsin tuotteisiin – jätä h pois sanasta Three niin menee viittaus oikein 😉 Aurinkoista viikkoa! t. Nora

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.