Ennen kuin julkaisen toisen osan kehon viestien ymmärtämiseen liittyvästä juttusarjasta, pientä välipalaa, olkaa hyvä.
Lehtikaali on (vihdoin) ponnahtanut komeetan tavoin myös suomalaiseen tietoisuuteen terveysherkkuna, kauneusruokana, jopa mielen hyvinvoinnin lähteenä. Ja kun mieli viestittää, että olisi kivaa ja lohdullista napostella vähän, tätä halua voikin huoletta noudattaa, kun nappaa perjantai-illan leffamaratonin kylkeen kulhollisen trendikkäitä lehtikaalisipsejä.
Ei kuitenkaan kannata unohtaa muitakaan kaaleja. Esimerkiksi punakaalista syntyy lähes samaan tapaan tyylikkäitä lastuja, jotka ovat taatusti katseenvangitsija snäksikulhossa. Punakaali, paitsi että tarjoaa silmiä hivelevää väriterapiaa, sisältää erityisen runsaasti mm. hermosoluja suojaavia antioksidantteja ja K-vitamiinia. Lisäksi näitä sipsejä valmistaessa pääsee nauttimaan myös luonnon omasta aromaterapiasta raastetun stiruunan kuorta tuoksutellen. Punakaalia saa ympäri vuoden kotimaisena ja luomuna. Eikä hintakaan aiheuta suurempia huolia.
Purppurasipsit
- 1 pieni tai ½ suuresta punakaalista
- 1 sitrunan raastettu kuori
- ½ sitruunan mehu
- ½ rkl vaahterasiirappia, hunajaa tai agavesiirappia
- ½ tl suolaa
- 1 rkl jotain laadukasta kylmäpuristettua öljyä (itse käytin nyt saksanpähkinäöljyä)
- 1 rkl ravintohiivahiutaleita