Jolien kotikeittiössä – veikeämpää vegesafkaa osa 4/6: kurpitsa-bataatti-keitto
25.02.2013, Katja Kokko
Tällä kertaa Jolien kotikeittiössä surautetaan tuossa tuokiossa valmistuva samettinen keitto talvikurpitsasta ja bataatista. Keitto maistuu varmasti perheen pienimmillekin!
Keittoon voi käyttää mitä tahansa kurpitsaa, mutta jos lähikaupan hyllyltä ei löydy yhtään yksilöä, voi kurpitsan korvata mainiosti myös porkkanalla. Mitä tehokkaampi blenderi käytössäsi on, sitä samettisemman ja miellyttävämmän koostumuksen saat keittoosi. Sileämpi koostumus maistuu aina paremmalta! Jolien kotikeittiössä suristellaan Vitamixilla – blenderillä, joka pistää sileäksi mitä tahansa ja kestää päivittäistä ja ahkeraa kulutusta.
Halkaise kurpitsa ja koverra sisus lusikalla pois. Kuori ja pilko kurpitsa sekä bataatit ja höyrytä pehmeiksi. Laita höyrytetyt kuutiot blenderiin ja kaada joukkoon kookosmaito sekä vesi. Surauta sileäksi. Kaada keitto sen jälkeen kattilaan, lisää mausteet ja kuumenna hetki. Viimeistele annos ennen tarjoilua tuoreilla korianterin lehdillä.
Kuvat Katja Kokko
Jotenki pönttö olo että ei oo aikasemmin ite tajunnu yhdistää kahta jotain näin itsestäänselvän ihanaa kasvista, joista kyllä erikseen on kokannut ruokia monet kerrat! Menee testiin. 🙂
Tätä todella herkutonta ja samettisen ihanaa keittoa löytyi tänään lounasboksistani 🙂 bataatin ja kookoksen liitto on huippu, ja kurpitsa ja mausteet sopivat siihen mainiosti. voin suositella!
Hihii, ei kait sentään ollut herkutonta? 😀 Ihanaa, että tykkäsit! Bataatti on semmoista hyvän mielen turvaruokaa ja kurpitsa vaan niin hauskan näköinenkin, että niitä on mukava käyttää 🙂
Hih, no aika usein törmään tuohon samaan fiilikseen, kun bongaan jostain toisaalta jonkun ihanuusreseptin 🙂