Vuodenvaihteen kuplajuhlat ovat käsillä, ja Jolie tarjoilee hyvinvointikokki Maria Lönnqvistin johdolla alkoholittoman terveysmaljan. Marian viimeisimmässä reseptisarjassa ovat ilmestyneet aikaisemmin joulukuun aikana jo lämmittävä glögi sekä terveellinen kaakao. Maria on suunnitellut ja toteuttanut Jolielle uusia hyväätekeviä versioita perinteisistä loppuvuoden juhlajuomista.
Mehustetut vihannekset ja hedelmät sisältävät runsaasti hyvin imeytyviä mikroravinteita, jotka tuntuvat kehossa ihan konkreettisesti ihanilta. Lasin voi täyttää niin monta kertaa kuin ikinä huvittaa, ja olo yhä vain paranee! Valmistele itsesi nautinnolliseen alkavaan vuoteen terveellisen tuoremehun ja trendikkään Kombuchan pirskahtelevalla kombolla.
Supermehu (1 litra)
500g luomua porkkanaa
2 luomua appelsiinia
tuore inkiväärin juuri
tuore kurkuman juuri
Mehusta ainekset. Kaada tuorepuristettua mehua kuohuviinilaseihin puoleenväliin asti, lisää granaattiomenan siemeniä, ja kaada toinen puolikas lasiin Puhdistamon inkivääri-sitruuna -Kombuchaa. Puhdistamon Kombucha on perinteinen vihreästä teestä hapattamalla valmistettu juoma. Juoman pohjana on laadukas vihreä tee. Kombucha on fermentoitu 26-28 asteessa terästankeissa neljän viikon ajan, ja se sisältää runsaasti maitohappobakteereja. Kombucha sopii erinomaisesti aperitiiviksi, sillä se tekee hyvää tyhjälle vatsalle ja auttaa edistämään ruoansulatusta.
Koristele kuplajuoma karhunvatukalla. Kippis ja raikasta alkavaa vuotta 2019!
Maria Lönnqvist on raakaleivonnan huippuammattilainen, joka on pitänyt suosittuja raakaruokakursseja ympäri Suomen, valmistanut tilauksesta tuhansia raakakakkuja, pitänyt raakaruokakahvilaa Helsingin Senaatintorin kupeessa, matkustellut maailmalla ruokakulttuurien perässä, kirjoittanut raakaleivonnasta kauniin kirjan ja esiintynyt monissa tv-ohjelmissa. Glorian Ruoka & Viini on valinnut Marian vuoden 2014 valopilkuksi.
Kuvat: Maria Lönnqvist