Gluteenittomat appelsiini-inkiväärikeksit ja granaattiomena-karpalokeksit
16.01.2014, Hannamari Rahkonen
Aika lunastaa eilinen lupaus kahdesta uudesta gluteenittomasta keksireseptistä. Eilen mentiin yksinkertaisella kahden raaka-aineen tekniikalla eikä homma muutu paljon monimutkaisemmaksi tänäänkään. Näissä kahdessa keksireseptissä on molemmissa neljä raaka-ainetta ja omaksi suosikikseni nostan ehdottomasti raikkaat appelsiini-inkiväärikeksit.
Granaattiomena-karpalokeksit, 6 kpl
6 dl kookoshiutaleita
1 dl kookospalmusokeria tai erytritolia
2 tl Weledan granaattiomenaöljyä
0,5 dl kuivattuja karpaloita
Mittaa ainekset suoraan blenderinkannuun. Ota esille tampperi ja säädä Vitamixin tehot puoliväliin. Tamppaa keksitaikinaa niin kauan, että taikina on täysin sileää. Muotoile taikinasta palloja, jotka painelet leivinpaperille kekseiksi. Lisää keksien päälle tässä vaiheessa kuivatut karpalot. Paistaa 10 minuuttia 200 asteessa.
Anna keksien jäähtyä uunista ottamisen jälkeen puoli tuntia tai tunnin, jotta keksi ehtii kovettua.
Appelsiini-inkivääri-keksit, 6 kpl
6 dl kookoshiutaleita
1 dl kookospalmusokeria tai erytritolia
1-1,5 tl jauhettua inkivääriä
20 tippaa appelsiiniöljyä
Mittaa ainekset suoraan blenderinkannuun. Ota esille tampperi ja säädä Vitamixin tehot puoliväliin. Tamppaa keksitaikinaa niin kauan, että taikina on täysin sileää. Muotoile taikinasta palloja, jotka painelet leivinpaperille kekseiksi. Paistaa 10 minuuttia 200 asteessa.
Anna keksien jäähtyä uunista ottamisen jälkeen puoli tuntia tai tunnin, jotta keksi ehtii kovettua.
Kiitos ohjeista, täytyy kokeilla tuota Appelsiini-inkivääri-keksien ohjetta vaikka en Vitamixiä omista.
Mukavia leipomishetkiä siis 🙂