Luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikan raaka-aineet: Q10 on ikääntyvän ihon luonnollinen pelastaja

19.10.2022, Jolie

Olet saattanut törmätä kosmetiikkaostoksilla monissa purkeissa näkyvään Q10-termiin. Q10 yhdistetään usein anti-age-tuotteisiin, mutta mikä tämä ihonhoidon ihmeaine todellisuudessa on?

Mikä koentsyymi Q10?

Koentsyymi Q10 saattaa herättää mielessä kysymysmerkkejä ja kuulostaa monimutkaisemmalta kuin onkaan. Q10 on tärkeä vitamiinin kaltainen yhdiste, jota esiintyy luonnostaan ihmisen jokaisessa kudoksessa. Tämän yhdisteen merkittävyyttä kuvaakin sen saama huomio tiedeyhteisöltä – sen vaikutuksista ihmiskehoon annettiin jopa kemian Nobel-palkinto 1970-luvulla.

Koentsyymi Q10:tä kutsutaan myös tuttavallisemmalla nimellä ubikinoni. Se pohjautuu englanninkieliseen sanaan ”ubiquitous” eli suorana käännöksenä “kaikkialla olevaan”, mikä viittaa sen toimintaan kehon jokaisessa solussa. Sen toiminta on välttämätöntä solujen energian tuotannossa ja ihon perustoiminnot, kuten uudistuminen ja korjaantuminen ovat siitä riippuvaisia.

Se energisoi solujen toimintaa tuoden ihoon elinvoimaisuutta ja antioksidanttisten ominaisuuksien avulla ehkäisee vapaiden radikaalien vaikutuksia ihossa. Ihon hyvinvoinnin harmiksi kehon luonnollinen ubikinonintuotanto vähenee iän myötä, jolloin iho menettää elinvoimaisuuttaan.

Q10 onkin haluttu raaka-aine kosmetiikkatuotteissa – eikä syyttä. Se toimii loistavasti ihon ennenaikaista ikääntymistä vastaan torjuen vapaita radikaaleja. Nämä vapaat radikaalit kuten ilmansaasteet, tupakointi, epäterveellinen ruokavalio ja stressi vaikuttavat suoraan ihon hyvinvointiin aiheuttaen ihossa kollageenin vähentymistä ja elastisuuden heikentymistä. Antioksidanttisten ominaisuuksien ansiosta Q10 tuo samealle ja väsyneelle iholle ihanaa hehkua ja terveyttä.

INCI-nimitys: ubiquinone

Miten Q10 toimii luonnonkosmetiikassa?

Synteettisissä kosmetiikkatuotteissa on käytetty huomattavan pitkään Q10-koentsyymiä eli synteettisesti tuotettua ubikinonia. Luonnonkosmetiikassa se on uudempi tuttavuus.

Luonnonkosmetiikassa Q10-koentsyymiä pystytään tuottamaan luonnollisen käymisen avulla, jossa hyödynnetään glukoosiravinneliuosta (maissitärkkelys) sekä GMO-vapaita bakteereja (Rhodobacter Sphaeroides) eli geenimanipuloimattomia bakteereja. Tällä tavoin se täyttää sertifioidun luonnonkosmetiikan tiukat vaatimukset.

Lavera on luonnonkosmetiikan kehittämisen aallonharjalla ja on kehittänyt koentsyymi Q10-yhdisteen luonnollisista ja aktiivisista raaka-aineista. Näiden luonnonmukaisten aktiiviaineiden yhdistelmä antaa tehokkaan ihosolujen suojan, stimuloi ihosolujen uudistumista ja antaa niille uutta energiaa.

Koostumuksen yhdistelmä muodostuu luonnollisesta luomusertifioidusta oliiviöljystä, oliiviöljyn saippuoitumattomista aineista, abessinialaisesta öljystä, kasvisteroleista ja lesitiinistä. Tämä erityinen aktiiviainekompleksi voi ehkäistä ryppyjä ja auttaa ihoa uudistumaan.

Q10-koentsyymin viisi vaikutusta kauneudenhoidossa

  1. Antaa iholle energiaa, jonka avulla iho korjaantuu ja uudistuu.
  2. Suojaa ihoa vapailta radikaaleilta, kuten ilmansaasteilta, UV-säteilyltä ja stressiltä, jotka voivat edistää ihon ikääntymistä ja aiheuttaa tulehdusta.
  3. Tukee kollageenin tuotantoa, eli ylläpitää ihon kimmoisuutta ja ehkäisee ryppyjä. Q10 on erittäin tehokas ikääntymisen merkkejä vastaan.
  4. Pitää ihon kirkkaana. Kun kehon omat Q10-tasot alkavat heikentyä, iho voi alkaa näyttää samealta ja väsyneeltä. Q10-ihonhoitotuotteiden säännöllinen käyttäminen auttaa ihoa säilyttämään hehkunsa.
  5. Auttaa pigmenttiläiskien ehkäisyssä. Melaniinin ylituotanto aiheuttaa ihon hyperpigmentaatiota. Q10 heikentää melaniinin tuotannon käynnistävää tyrosinaasin tuotantoa, jolloin melaniinia ei pääse syntymään liikaa.

Milloin iho tarvitsee Q10:tä?

Kehomme tuottaa Q10:tä eli ubikinonia itse. Nuoressa ihossa Q10:tä on riittävästi. Ubikinonin tuotannon huippu on noin 20-vuotiaalla, minkä jälkeen sen luonnollinen tuotanto kehossa vähenee.

Lisäksi saamme ubikinonia ruoasta, kuten pähkinöistä, lihasta, vihreistä kasviksista ja kylmäpuristetuista kasviöljyistä.

Koska Q10:n määrä kehossa vähenee parinkympin jälkeen, paras ikä aloittaa Q10-ihonhoitotuotteiden käyttö on kolmeakymmentä lähestyttäessä. Merkkejä, joista voit tunnistaa tarvitsevasi sitä, on ihon kimmoisuuden menetys ja auringon jättämät vauriot.

Etenkin ikääntyvä iho voi hyötyä luonnollisesta Q10-aktiiviaineyhdistelmästä. Iän myötä ihon tarve sille on suurempi kuin koskaan. Koska Q10 on tärkeä antioksidantti ja osa ihon energiantuotantoa, sen väheneminen tekee ihosta alttiin vaurioille ja ikääntymiselle.

Laveran uusi ihonhoitolinja perustuu koentsyymi Q10:een

Laveran innovatiivinen Glow by Nature -ihonhoitosarja on arjen todellinen pelastaja. Näitä tuotteita käyttämällä tunnet luonnon hehkun ihossasi! Laveran uutuudet virkistävät ja kiinteyttävät ihoa luonnollisen Q10:n ja muiden tehoaineiden voimalla. Tuotteiden vegaaninen koostumus on biohajoava. Lasiset pakkaukset ja kierrätyskartonkia olevat ulkopakkaukset on helppo kierrättää. Koostumukset vastaavat 100 prosenttisesti sertifioidun luonnonkosmetiikan standardeja: niillä on NATRUE- ja PETA- sertifioinnit.

Lavera Glow by Nature seerumi

Kun kaipaat elvyttävää ja kosteuttavaa hoitoa luonnollisella hehkulla, Lavera Glow by Nature -seerumi on valintasi. Laveran innovatiivinen uutuus kiinteyttää ja tuo samealle iholle kirkautta ja kauniin säteilevän ulkonäön. Se toimii loistavana pohjana ihonhoitorutiinissasi; seerumia voidaan käyttää sellaisenaan, voiteen alla tai sekoitettuna voiteeseen.

Seerumin taivaallisessa tuoksussa unohtuu arjen kiireet – tuoksukoostumus sitruksen sydäntuoksulla tuo ajatuksiin auringonnousun sävyt kimaltavilla kultaisilla hiekkarannoilla, jossa lämmin merivesi aaltoilee jalkoihin. Seerumin ohut, sitruksen kellertävä koostumus virkistää kasvoja ja imeytyy ihoon vaivatta antaen samalla sille elinvoimaa ja raikasta hehkua.

Q10 osallistuu solujen energia-aineenvaihduntaan ja suojaa soluja ennenaikaista ikääntymistä vastaan. Ihanan hellivän koostumuksen taustajoukkona toimii tehokas antioksidantti, C-vitamiini, ja viisi voimahedelmää. Ne suojaavat ihoa ilmansaasteita ja muita vapaita radikaaleja vastaan palauttaen sen säteilevyyden, samalla kosteuttaen ihoa intensiivisesti.

Kenelle: Seerumi sopii erityisen loistavasti ihon kiinteytystä, kosteutusta ja kirkkautta kaipaavalle ikääntyvälle iholle. Se on myös erinomainen valinta ensimmäiseksi anti-age-tuotteeksi parikymppisille.

Käytä näin: Virkistä kasvojen ihoa levittämällä seerumia kasvoille, kaulalle ja dekolteelle puhdistuksen jälkeen ja hiero kevyesti ympyränmuotoisin liikkein. Täydennä Glow by Nature -seerumin vaikutuksia Lavera Glow by Nature -päivävoiteella tai valitse muu lempi kasvovoiteesi.

Lavera Glow by Nature päivävoide

Laveran Glow by Nature -päivävoide tuo todellista energiaboostia kasvoillesi. Tämä tehokas hedelmäpommi taistelee ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä vastaan suojaten ihoa ympäristön haittavaikutuksilta ja oksidatiiviselta stressiltä. Se antaa iholle optimaalisen kosteuden ja tarjoaa tehokkaan suojan ihosoluille ennenaikaista ikääntymistä vastaan luonnollisen koentsyymi Q10:n avulla.

Tuote tasoittaa epätasaista ihonsävyä tuoden iholle raikkaan elinvoimaisen hehkun kuin sormia napauttamalla – todellinen piristystuote väsyneille kasvoille hektisiin aamuihin. C-vitamiinin ja tehohedelmien täyttämä geelimäinen voide on silkinohut ja imeytyy ihoon hetkessä. Iho silottuu ja juonteet tasoittuvat. Tehokas C-vitamiini parantaa kollageenin tuotantoa tehden ihosta napakan tuntuisen.

Päivävoiteen herkullisen keltainen koostumus tulee tyrnistä ja vie ajatukset aurinkoon. Raikas tuoksumaailma ihastuttaa ja hemmottelee aistejasi kokonaisvaltaisesti.

Käytä näin: Valmistele iho aluksi Glow by Nature -seerumilla ja täydennä valovoimaista ihonhoitorutiinia tällä kosteuttavalla ja hehkua antavalla päivävoiteella. Levitä voidetta kasvoille, kaulalle ja dekolteelle puhdistuksen jälkeen ja hiero kevyesti ympyränmuotoisin liikkein.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.