Lifestyle

Kosmetiikan sisältämää muovia on helppo välttää työkalun avulla

08.02.2016, Jolie

Tavalliset kuorintavoiteet sisältävät usein pieniä tyypillisesti polyetyleenistä tai polypropyleenistä valmistettuja muovihippuja. Puhutaan mikromuovista, kun muovihippujen halkaisija on pienempi kuin 1 mm. Lähde: https://unep.org/gpa/documents/publications/PlasticinCosmetics2015Factsheet.pdf. Niiden tarkoitus on kuoria ja siten siloittaa ihon pintaa, mutta harmillisesti ne läpäisevät vedenpuhdistamoiden filtterit pienen partikkelikokonsa vuoksi. Tällöin ne päätyvät vesistöihin ja ovat omiaan jatkamaan kiertokulkuaan, sekä päätyvät helposti kalojen ja simpukoiden ravinnoksi. Tätä kautta ne löytävät tiensä takaisin ihmisten ravintoketjuun, syömämme ruuan kautta. Kun mikromuovi on kerran päässyt mereen, on sen poissaanti liki mahdotonta.

USA kielsi hiljattain mikromuovien käytön kosmetiikassa, mutta EU reagoi tältä osin hitaasti. Tiesitkö, että yksi kasvojenkuorintavoidetuubi voi sisältää jopa 300 000 muovista raetta?

pic 1

Mitä voit tehdä? Paras keino on kokonaan välttää muovia sisältävien kosmetiikkavalmisteiden käyttöä sekä olla ostamatta niitä. Ilmaiseen CosmEthics applikaatioon on kerätty 516 muovia (ne ovat koostettu INCI-nimillä valmiiksi listaksi), jotka voi aktivoida hälytykseksi. Applikaatio toimii kätevästi viivakoodinlukijana älypuhelimen kameraa käyttäen.

Huomioithan, että kosmetiikkatuotteen tuoteselosteessa ei lue esim plastic, vaan kosmetiikkateollisuus käyttää eri yhdisteitä, joiden nimet ovat tyypillisesti latinankielisiä (puhutaan INCI-nimistä). Aktivoimalla muovi-hälytyksen voit suojella ympäristöä ja valita muovittomat koostumukset käyttämässäsi kosmetiikassa.

App Store:

pic 2

Suojele vesistöjä ja jaa tieto myös kaverillesi!

Kirjoittaja on CosmEthics Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Katariina Rantanen. Loistavaan CosmEthics -palveluun voit tutustua tarkemmin osoitteessa www.cosmethics.com

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.