AHA-hapot

INCI-listoissa nimellä: Lactic/Glycolic/Citric/Malic/Mandelic/Tartaric Acid

Alfahydroksihapot tai tutummin AHA-hapot ovat luonnossa esiintyviä happoja, jotka tunnetaan myös nimellä hedelmähapot. Kosmetiikkatuotteissa ne toimivat pitoisuudesta riippuen joko ihoa kirkastaen tai sitä kuorimalla uudistaen.

AHA-hapot ovat monipuolisia tehoainesosia, sillä pitoisuudestaan ja vahvuudestaan riippuen ne tasoittavat ihon sävyä ja pieniä juonteita, parantavat ihon kosteuspitoisuutta, vaalentavat pigmenttiläiskiä tai tekevät ihon kuulaaksi ja pehmeän tuntuiseksi.

AHA-hapot sopivatkin siis erityisesti ikääntyvän ihon hoitoon, jota vaivaavat juonteet tai esimerkiksi pigmenttimuutoksista johtuva epätasainen sävy. Ikääntymisen merkkien häivyttämisen lisäksi hedelmähappojen avulla voi ennaltaehkäistä ikääntymisen ja esimerkiksi auringon aiheuttamia muutoksia nuorellakin iholla.

Luonnonkosmetiikassa käytettäviä AHA-happoja on useita erilaisia ja niitä saadaan monista kasveista sekä hedelmistä kuten sokeriruo’osta, omenasta, sitrushedelmistä ja viinirypäleistä. AHA-happoja ovat maitohappo, omenahappo, mantelihappo, viinihappo, sitruunahappo ja kuorintaominaisuuksiltaan voimakkain glykolihappo.

Toisin kuin mekaaniseen kuorintaan perustuvat rakeelliset kuorintatuotteet, AHA-happoja sisältävät tuotteet kuorivat ihoa irrottamalla kuollutta ihosolukkoa liuottamalla niiden välisiä sidoksia. Ihosta tulee kuorinnan jälkeen välittömästi kirkkaamman ja sileämmän näköinen.

Mille ihotyypeille AHA-hapot sopivat?

Monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta AHA-hapot sopivat useisiin eri kosmetiikkatuotteisiin ja haposta riippuen lähes kaikkien ihotyyppien hoitoon. Erityisen hyödyllisiä ne ovat ikääntyvän, epäpuhtaan tai kuivankarhean ihon hoidossa. Sopivan AHA-happoa sisältävän tuotteen valintaan vaikuttaa esimerkiksi hapon voimakkuus ja pitoisuus sekä se, onko kyseessä iholle jätettävä vai pois huuhdeltava tuote.

Herkkäihoisten kannattaa aloittaa happojen käyttö hitaasti ja miedoilla tuotteilla, ensin vain pienelle ihoalueelle. Muistathan myös suojata ihon auringolta AHA-happoja sisältävien tuotteiden käytön jälkeen, sillä hapot saattavat herkistää ihon pintaa auringon vaikutuksille.

Minkälaisista kosmetiikkatuotteista AHA-happoja löytyy?

Ihon pintaa uudistavien vaikutustensa vuoksi AHA-happoja käytetään paljon kuorintatuotteissa ja kasvonaamioissa. Trendikkäitä happoja käytetään pienempinä pitoisuuksina myös kirkastavissa seerumeissa sekä kasvovesissä. AHA-happoja on useita erilaisia ja niiden INCI-nimet ovat Lactic Acid, Glycolic Acid, Citric Acid, Malic Acid, Mandelic Acid sekä Tartaric Acid.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.