Minun on jo pitkään tehnyt mieli käyttää näitä upeita raidallisia villimaapähkinöitä ja kun näin aivan hurmaavasti yli vedetyn mainoskuvan snickers-patukasta sain idean kokeilla niitä. Ja oh my mitä raw dessert-keittiössä saatiinkaan aikaan! Villimaapähkinöiden maku on ihanan pehmeä eikä yhtään kitkerä, kuten tavanomaisissa maapähkinöissä.

Eikä puhettakaan hampaita vihlovasta valkoisesta sokerista. Kaiken maailman kituuttavat karkkilakot unohtukoon heti, sillä tämän herkkutason villimaapähkinöillä höystetyt raakasuklaapatukat ovat pullollaan erilaisia ravinteita, terveellisiä rasvoja ja hihityskomponentteja kuten raakaherkuilla tapana on. Tiesitkö, että snicker tarkoittaa suomeksi hihitystä?

Yksi osa luonnollista makeaa, toinen osa täyteläisyyttä pähkinöistä sekä ripaus suolaa kääritty yhteen rapsahtavalla suklaakuorrutteella – mahtava yhdistelmä. Hymyillen varoitan nyt etukäteen kuolaamasta näppäimistölle.

Tällä reseptillä valmistuu kuusi hyvänkokoista suklaapatukkaa. Aloitetaan!

PEHMEÄ NOUGAT

2.0 dl manteleita

2.0 dl macadamiapähkinöitä

0.5 dl hunajaa

1 tl aitoa vaniljaa

0.5 tl laadukasta suolaa

Jauha mantelit jauheeksi tai käytä valmista mantelijauhoa. (Jauhatin idätettyjä ja uudelleen kuivattuja marconamanteleita)

Jauha myös macadamiapähkinät ja sekoita joukkoon hunaja ja mausteet. Tarkista maku.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia paloja ja muovaa ne suorakaiteen muotoisiksi. Jos sinulla on asiaankuuluvat patukkamuotit, käytä niitä. Patukkamuotilla saa todella siistin muodon ja ne nopeuttavat valmistusta huomattavasti, mutta handmade-look ei ole myöskään pahasta.

Laita nougatpohjat vetäytymään pakkaseen toffeen valmistuksen ajaksi.

TOFFEE

2.0 dl pehmeitä taateleita, poista kivet

1.0 dl vettä

3 rkl lucuma-jauhetta

1 rkl kookosöljyä tai sulaa kaakaovoita

1 tl aitoa vaniljaa

0.5 tl laadukasta suolaa

Aja kaikki ainekset tehosekoittimessa sileäksi seokseksi.

Lusikoi toffeeta nougatpohjien päälle tasaisesti.

Lisää päälle kerros villimaapähkinöitä.

Laita patukat vetäytymään pakkaseen raakasuklaan valmistuksen ajaksi

SUKLAAKUORRUTUS

150g kaakaomassaa raastettuna

75g kaakaovoita raastettuna

1 rkl hunajaa

4 tippaa vaniljasteviaa tai enemmän hunajaa aidon vaniljan kera

3 rkl vapaavalintaisia lääkinnällisiä yrttejä, itse käytin He Shou Wuta, Gynostemmaa sekä Mucunaa

Laita hyvää musiikia soimaan, ellei tässä vaiheessa jo ole.

Laita syvä kulho lämpimään vesihauteeseen lavuaariin tai hellalla olevaan isompaan kattilaan. Laita kulhoon raastettu kaakaomassa sekä kaakaovoi ja anna niiden sulaa nestemäiseksi.

Lisää kulhoon muut ainekset ja sekoita tasaisesti yhteen. Tarkista maku, itse pidän yrttisestä suklaasta.

Anna seoksen jäähtyä sen verran, että saat lusikalla vedettyä häviävän kuvion suklaan pintaan.

Käytä pakkasesta jähmeät patukat suklaassa ja lusikoi suklaata niiden päälle. Kylmyys saa suklaan jähmettymään nopeasti patukoiden pintaan.

Laita valmiiksi kuorrutetut patukat vielä hetkeksi pakkaseen ennen tarjoilua.

Jos kuorrutesuklaa tuntuu kovettuvan liiaksi astiassaan, laita se hetkeksi takaisin vesihauteeseen.

Tarjoilua varten voit halkaista patukat puoliksi. Nauti hyvillä mielin makeasta elämästä näillä luonnon karkeilla kera suuren kupillisen höyryävää pakuriteetä.

Rakkaudella, Maria

  1. JKH

    Ai että, kiitos ohjeesta, näitä täytyy todellakin kokeilla! :)

    • Maria Lönnqvist

      Huippua! Kerro miten kävi! ;)

  2. Anni Minerva

    Liian myöhään tuli varoitus kuolaamasta näppäimistölle! :D Upean näköisiä ja varmasti päihittää ne alkuperäiset snickersit mennen tullen.. Hyvä idea toi perunasurvimen käyttö kuorrutusvaiheessa. :)

    • Maria Lönnqvist

      Hahah :D Kiitos! Näppärä työväline, kaikkea sitä keksii :D

  3. Jenni

    Hei miten toimii, jos on raakakaakaojauhetta ja kaakaovoita kaakaomassan sijaan? Pakko päästä kokeilemaan ;)

    • Maria Lönnqvist

      Laita kaakaomassan sijaan kaakaovoita ja kaakaojauhetta! Eli perus suklaata :) 100g kaakaovoita / 3.0 dl jauhetta.

  4. Suvituuli

    Kiitos aivan fantastisesta ohjeesta! Tein näitä eilen ja hajoilen onnesta. KIITOS!!
    Mistä olet löytänyt noita patukkamuotteja? Etsin netin uumenista mutten löytänyt mistään.

    • Maria Lönnqvist

      Kiitos Suvituuli! Tosi ihana kuulla!! Amazonista pitäs napata!

  5. Emilia

    Tais löytyä yksi suosikki lisää….nämä on TAIVAALLISIA!:D Ja arvaa mitä avomies sanoi…parempia kun normaalit Snickers-patukat!;) Samaa mieltä allekirjoittanut (vaikken kyllä ole pitkään aikaan normaaleja karkkeja/suklaita syönytkään ja hädin tuskin muistan miltä snickers maistuu:)). KIIIITOS!:)

    • Maria Lönnqvist

      WAUU! :D Kiiiitos tuhannesti, kiva kun toimii! :)

  6. Anni

    Mistä noita villimaapähkinöitä voi osaa? Varmaan luonnosta erätään syksyisin?

  7. Netta

    Wow, miten herkullisen näköisiä!!! Saisko noita pian Johan&Nyströmin konseptikahvilasta Katajanokalta? Eikös osa niistä kakuista ookin sun leipomuksia? Söin muute kerran ihan tajuttoman hyvää valkosuklaa-mustikka-raakamuffinia siellä, teetkö niitä sinne taas pian?!?!:)

    • Maria Lönnqvist

      Netta kiitos! Suvi tekee, ja on tehnyt loistavaa snickers kakkua myös! NJAM <3

  8. Tiina

    Oli herkullinen ohje, näistä tuli ihania!
    Villimaapähkinöitä en löytänyt mutta ilmankin ovat huikeita. Kiitos upeasta ohjeesta.

    • Maria Lönnqvist

      Kiitos Tiina!!Huippua kun resepti toimii! :) <3

  9. Ellu

    Hei, kuulostaa herkulliselta! Voiko magadamiat korvata jollakin kun niitä ei ole :( ?

    • Maria Lönnqvist

      Ellu hei! :) Macadamiapähkinät voi korvata cashewpähkinöillä, ne ovat loistavia!

  10. Helen

    Huippuhyviä! Ainoat raakamakeiset tähän mennessä joita poika söi innolla ja menisi varman miehellekin läpi jonakin muuna kun raakamakeisena.

  11. Riina

    Onnistuuko nämä ilman tuota lucuma-jauhetta? Tai onko jotain millä sen korvaisi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jolie 2017