Porkkanakakku on raakakakkujen klassikkoreseptejä. Ensimmäiset Raakakakkujen Valmistuskurssit sisälsivät porkkanakakun ohjeen ja resepti on edelleen yksi suosikeistani. Vietin juuri viikon Itä-Suomessa, missä sai nauttia sadonkorjuun iloista ja porkkana pääsi taas tarjottimelle. Kasvimaalla nostelimme porkkanoita maasta, korjasimme tyrnimarjoja, omenia, vadelmia sekä herukoita ja keitimme pakuriteetä vuorenkilvellä, mustaherukanlehdillä ja tuoreella mintulla maustettuna. Maitotila oli vain lyhyen matkan päässä, josta sai haettua tarpeen tullen maitoa, harvinaista herkkua, jota heikon saatavuuden vuoksi ei muuten tule käytettyä. Kaiken tämän runsauden keskellä oli ihana kuvata reseptejä tulevaa reseptikirjaa varten. Tiputtelin muutaman kuvan myös instagramiin, jos tahdot vilkaista.
Syksyn tuloa, sadonkorjuuta ja uusia projekteja on oivallista juhlistaa sesongin porkkanakakulla. Pirteä juures saa kaverikseen makean taatelitahnan, syksyiset mausteet ja pehmeän kuorrutteen. Kun laitoin kakkutarjoilua ulos, meidät yllätti sadekuuro. Siinä seisoimme sateenvarjojen alla naureskellen, kun sadekuuro koristeli kakun vesipisaroin. Näillä maaseudun terveisillä päästäänkin itse reseptiin!
PORKKANAKAKKU
PERUSPOHJA
500g porkkanoita
5.0 dl pekaanipähkinöitä
Siisti ja pilko porkkanat ja aja ne hienoksi yhdessä pekaanipähkinöiden kanssa tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Laita seos leivontakulhoon.
TAATELITAHNA
3.0 dl taateleita
2 appelsiinin mehu tai omenamehua (noin 2.5 dl)
Poista taateleista kivet. Soseuta taatelit ja mehu tahnaksi. Lisää seos peruspohjan joukkoon.
Tee koko resepti tai valitse näistä mieleisesi mausteet, kaneli on ehdoton! 🙂
MAUSTEET
0.5 dl rusinoita, gojimarjoja tai muita kuivattuja marjoja
1.0 dl kookoshiutaleita
2 tl ceylonin kanelia
2 tl muskottipähkinäjauhetta
2 tl maca-jauhetta
1 tl inkivääriä
0.5tl laadukasta suolaa
Lisää joukkoon mausteet ja sekoita taikina huolellisesti.
Laita noin 22cm halkaisijan irtopohjavuoan ala- ja yläosan väliin leivinpaperi, jotta valmis kakku on helppo siirtää tarjoilulautaselle. Levitä koko seos leivontakulhosta tiiviisti irtopohjavuokaan.
KUORRUTE
3.5 dl cashewpähkinöitä
1.0 dl vettä tai pakuriteetä
2 rkl hunajaa
Valitse mieleisesi mausteet:
3 rkl kookosöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl aitoa vaniljajauhetta
ripaus laadukasta suolaa
Aja kuorrutteen ainekset tehosekoittimessa sileäksi ja levitä kuorrute porkkanakakun päälle. Malta pyörittää seosta tarpeeksi kauan, jotta cashewpähkinät liukenevat nesteeseen. Kakku on nyt koristelua vailla valmis tarjoiltavaksi, mutta on parhaimmillaan kun sen on antanut hiukan aikaa tiivistyä kylmässä.
Suloisia syksyn kakkuhetkiä!
♥ Maria
Raw Dessert Collection on Maria Lönnqvistin luoma terveellisten ja maukkaiden raakajälkiruokien kokoelma – yksinkertaista herkkujen aatelia. Raakajälkiruokien ytimenä ovat laadukkaat raaka-aineet ja valmistustapa, joilla syntyy maukasta, terveellistä ja näyttävää tarjottavaa jokaiselle herkkusuulle. Maria toivoo inspiroivansa sinua valmistamaan raakaherkkuja kotona ja siten tarjoamaan itsellesi, perheellesi ja ystävillesi aitoja makunautintoja.