Reseptit

Alkusyksyn sisäinen kauneuskuuri: virkistävä ja puhdistava vihersmoothie

29.08.2013, Katja Kokko

Kesällä saa humputella, herkutella ja tissutella – ottaa rennosti, nauttia pitkistä ja lämpimistä illoista, auringonlaskuista- ja nousuista, yöuinneista, ystävien seurasta ja kesäjuhlista. Loputtomiin liian huoletonta elämäntyylia ei kuitenkaan tahdo jaksaa. Melkein meillä kaikilla lienee sisäänrakennettu viisas systeemi, joka viimeistään loppukesästä pyytää saada hieman kevennystä humputtelusta ja kaipaakin tilalle puhdistusta ja ravinteita.

Päätimme koota teille muutaman inspiroivan reseptin alkusyksyn sisäiseen kauneuskuuriin, joka puhdistaa, virkistää, keventää ja ravitsee kehoa sekä tekee hyvää myös iholle. Pikkuiset tukkeumat ja epämääräiset näppylät saavat luvan väistyä kirkkaan ja heleän ihon tieltä!

IMG_2434

Loppukesä on hyvää aikaa virkistäville ja puhdistaville vihersmoothieille, sillä keho ei kaipaa vielä lämmittävää ruokaa. Kuuntele sitä – ilmojen kylmetessä keho kyllä ilmoittaa taas tarvitsevansa lämmintä aamupuuroa, toisilla jopa viileinä loppukesän aamuina.

Selleri on yksi parhaista puhdistavan vihersmoothien aineksista. Se kannattaa aina ostaa luomuna ja jollei luomua ole saatavilla, selleri on hyvä jättää suosiolla kaupan hyllyyn – tällöin tilalle voi valita vaikka luomua babypinaattia tai tammenlehtisalaattia. Selleriä saa käyttää vihersmoothiessa reilusti, noin puolikkaan nipun lehtineen yhteen kannulliseen smoothieta. Joillekin sellerin maku saattaa tuntua liian voimakkaalta, mutta tuore sitruunamelissa ja persilja sekä makeat hedelmät peittävät makua juuri sopivasti ja aromit löytävät keskenään harmonian. Kokeile pehmennykseksi banaania, makeita luomumandariineja sekä makeita luomupäärynöitä.

Nauti smoothie hitaasti pureskellen, tällöin syljen entsyymit sekoittuvat siihen ja ravinteet imeytyvät paremmin. Nopeasti kulauttamalla smoothie kulkee lävitsemme jättäen jälkeensä vain turvonneen vatsan.

IMG_2446

Virkistävä ja puhdistava vihersmoothie

puolikas nippu tuoretta luomuselleriä

muutama lehti tuoretta sitruunamelissaa

muutama lehti tuoretta tuoretta lehtipersiljaa

1 luomupäärynä

1 iso luomumandariini (tai kaksi pientä)

1 banaani

vettä

Surauta ainekset blenderillä smoothieksi.

Vihersmoothie

Kuvat Katja Kokko

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elsa
Elsa
10 years sitten

Kiitos reseptistä! Kokeilin vasta tämän reseptin myötä selleriä ensimmäistä kertaa, ja se kyllä sopi tosi hyvin tähän pirtelöön. Yksi kysymys jäi kummittelemaan mieleen päiviksi: pitääkö sitruunamelissasta ja muista yrteistä käyttää vain lehdet, kun tuossa sanotaan “muutama lehti”? Miksi vain lehdet? Yrtit on aika kalliita, joten itse laitoin varretkin mukaan, heh.

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Lehdissä on ravinteet ja varressa paljon vain kuitua, siksi! Mutta jos on tehokas blenderi niin antaa mennä vaan. Riippuu myös yrttien varsista. Usein esim. korianterin varsi on hötömpää, mutta monissa kovempaa tai puisevampaa.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.