Glögi

Alkoholittomat drinkit ovat nyt niin muodikkaita ja suosittuja, että suurkaupungeissa niille perustetaan kilpaa omia baareja. Ilmiöstä kirjoitetaan The New York Timesia myöten, miksi siis ei Jolien Toimituksessa? Laitoimme kauneus-, terveys- ja hyvinvointikokkimme Maria Lönnqvistin asialle ja pyysimme reseptit perinteisiin juhlakauden mukeihin ja maljoihin hieman parempina versioina. Luvassa on kertakaikkisia ihanuuksia, jotka nostattavat juhlamieltä ja joita keho rakastaa. Itsenäisyyspäivän viikonvaihteeseen valitsimme lämmittävän glögieliksiirin.

Lämmittävä glögieliksiiri

1 litra lähdevettä

2 rkl Puhdistamo -pakurirouhetta

6 kokonaista tähtianista

muutama siivu tuoretta inkivääriä

muutama siivu tuoretta kurkumaa

1 aito vaniljatanko halkaistuna

3 pientä kanelitankoa

Mustikkamehu (Kaskein)

Karpalomehu (Kaskein)

Glögi2

Hauduta eliksiiri rakkaudella ja miedolla lämmöllä muutaman tunnin ajan, kunnes se on syvän mustanväristä. Keittiön ja kodin täyttää aivan ihana lämmin mausteiden tuoksu. Siivilöi hyväätekevä seos ja lisää joukkoon karpalo- ja mustikkatäysmehu. Kaada kauniisiin astioihin ja nauti!

Maria Lönnqvist on raakaleivonnan huippuammattilainen, joka on pitänyt suosittuja raakaruokakursseja ympäri Suomen, valmistanut tilauksesta tuhansia raakakakkuja, pitänyt raakaruokakahvilaa Helsingin Senaatintorin kupeessa, matkustellut maailmalla ruokakulttuurien perässä, kirjoittanut raakaleivonnasta kauniin kirjan ja esiintynyt monissa tv-ohjelmissa. Glorian Ruoka & Viini on valinnut Marian vuoden 2014 valopilkuksi.

Kuvat: Maria Lönnqvist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jolie 2018