Tänään jaan teille kaksi erilaista jälkiruokavaihtoehtoa, jotka voi valmistaa joko yhdessä tai erikseen, yksittäisannoksina tai kakkuna. Itse päädyin yhdistämään raikkaan sitruksisen matchavaahdon kermaisen suklaamoussen kanssa ja täytyy sanoa, että nämä makumaailmat kietoutuvat toisiinsa samalla tavalla kuin magneetit vastakappaleensa kohdatessaan.
Reseptit noudattavat kookoskermaa lukuunottamatta raakaravinnon periaatteita ja ne ovat helppoja valmistaa jopa ensikertalaiselle. Suklaamoussesta ei voisi tietää sen olevan raakaruokaa, ellei tietäisi sitä etukäteen. Mikäli haluat tarjota itsellesi tai vieraillesi autenttisen suklaaelämyksen, tarjoile suklaamousse vadelmien tai mansikoiden kera.
Suklaavaahto, 4-6 hengelle
150 g kookoskermaa
100 g liotettuja cashewpähkinöitä
80 g kaakaovoita
70 g hunajaa
30 g raakakaakaojauhetta
1 rkl lesitiiniä
Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Annostele sillä välin kaikki muut reseptin raaka-aineet blenderiin. Lisää sulanut kaakaovoi muiden raaka-aineiden sekaan ja pyöritä blenderillä tasaiseksi massaksi. Annostele mousse tiiviiseen kannelliseen astiaan ja laita se jääkaappiin noin 15 minuutiksi, jolloin se ehtii viilentyä ja jähmettyä tarpeeksi. Tämän jälkeen mousse on valmista annosteltavaksi ja tarjoiltavaksi.
Matcha-sitrusvaahto, 3-5 hengelle
100 g kookoskermaa
50 g sulatettu kaakaovoi
50 g liotettuja cashewpähkinöitä
50 g hunajaa
4 rkl itsepuristettua sitruunamehua
1 rkl lesitiiniä
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 tl laadukasta matchaa (Teapigs)
Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Annostele sillä välin kaikki muut reseptin raaka-aineet blenderiin. Lisää sulanut kaakaovoi muiden raaka-aineiden sekaan ja pyöritä blenderillä tasaiseksi massaksi. Annostele matchavaahto tiiviiseen kannelliseen astiaan ja laita se jääkaappiin noin 15 minuutiksi, jolloin se ehtii viilentyä ja jähmettyä tarpeeksi. Tämän jälkeen mousse on valmista annosteltavaksi ja tarjoiltavaksi.
Voit valmistaa sitruksisenmatchavaahdon ja suklaamoussen myös kakkumuotoon, mikäli haluat. Tee silloin irtopohjavuokaan keksipohja pähkinöistä ja taateleista (blenderiin: 4 dl pähkinää, 6 taatelia, 0,5 dl tocotrienols-jauhetta) ja levitä sitten suklaamousse pohjan päälle tasaisesti. Laita kakku pakastimeen sitruksisen matchavaahdon valmistuksen ajaksi ja kun matchavaahto on valmis, levitä se tuoreeltaan suklaamoussen päälle. Laita jääkaappiin tiiviiseen astiaan, jossa se säilyy noin kolme päivää.
Herkullista keskiviikkoa teille toivottaa suklaa-ja matchaviiksinen Hannamari!
Ihanan näköstä! Pitääpä testata! Onko sulla mitään hyviä aamupalavinkkejä ? Oon yrittänyt siirtyä vähän proteiinipitoisempaan aamupalaan ku tuntuu että korppa ja pää herää silloin paremmin päivään. Alkaa kuitenki tulla rahkAt ja munakkaat korvista ulos ja oon jokseenkin mielikuvitukseton erilaisten aamupala vaihtoehtojen suhteen kun olen koko pienen elämäni syönyt puuro aamiaisen:)
Kiitos! Mitä tulee noihin aamupaloihin, niin itse tosi harvoin syön suoraan mitään aamupalaa, vaan odotan suoraan lounaaseen. Tällaisia vaihtoehtoja tuli mieleeni kuitenkin kysymystäsi pohtiessani: 1) Proteiinipirtelöit (marjoja, riisiproteiinia/heraa, viherjauhetta, makeutus, vettä) 2) Kiinteää proteiinikiisseliä (chia-siemeniä, marjoja, makeutusta, riisiproteiinia/heraa, vettä) 3) Etukäteen valmistettuja proteiinipatukoita (pähkinöitä/siemeniä, kuivahedelmiä, riisiproteiinia/heraa) Toivottavasti näistä olisi edes vähän apua 🙂
Hei Hannamari! Mitä kookoskermaa käytät? Useissa on kaikkea ylimääräistä mukana ja haluaisin käyttää mahdollisimman puhdasta kermaa, onko vinkkejä?
Suosittelen lämpimästi Bionan luomukookoskermaa, jota myydään pahvitetroissa 🙂
Matcha on ihanaa, joten tätä pitää kokeilla, kiitos ohjeesta 🙂 Voiko lesitiinin korvata jollain muulla (esim. psylliumilla, chian siemenillä)?
Lesitiini on ohjeessa vain sitä varten, että se tekee koostumuksesta tasaisemman, kun joukossa on rasvoja sekä muita nesteitä. Chia ja psyllium eivät aja samaa asiaa, joten suosittelen vain jättämään lesitiinin kokonaan pois 🙂
Kiitos nopeasta vastauksesta 🙂