Rosacea eli ruusufinni

Rosacea-ihon perushoito koostuu puhdistustuotteesta, kasvovedestä sekä kosteusvoiteesta ja aurinkosuojatuotteesta. Halutessaan hoitoa voi täydentää lisäämällä rutiiniin kevyen, vesipohjaisen seerumin ja kerran viikossa käytettävän, viilentävän ja rauhoittavan naamion.

Alennus-%
Tuotekategoria
Iho-ongelma
Ihon pohjasävy
Ihonsävy
Ihotyyppi
Lopputulos
Peittävyys
Preferenssit
Sertifikaatti
Tuotemerkki
Tuotetyyppi
Tuotteen ominaisuudet
Sopii erityisesti

Showing 1–24 of 28 results

Rosacea-ihon perushoito

Rosacea-ihon hoidossa tärkeintä on hellävaraisuus ja lempeys. Koska rosacea-iho ärtyy herkästi, ihoa voimakkaasti aktivoivia ainesosia tulisi välttää, samoin voimakkaita hajusteita. Aknen hoitoon tarkoitetut tuotteet eivät usein sovellu rosacea-iholle, sillä niiden sisältämät ainesosat kuivattavat ihoa ja voivat pahentaa ihon oirehdintaa. Myös ihoa voimakkaasti kuorivia tuotteita tulisi välttää. Herkälle iholle suunnatut, hajusteettomat tuotteet sopivat yleensä myös rosaceasta kärsivälle iholle.

Miten valitsen tuotteet:

Puhdistustuotteen olisi hyvä olla happamuudeltaan samaa luokkaa ihon kanssa tai lievästi hapan (pH 4-6,5). Mieto puhdistusmaito, -voide tai misellivesi on usein hellävaraisin vaihtoehto. Puhdistustuote olisi hyvä levittää iholle sormenpäiden avulla hellin, pyörivin liikkein. Ihoa ei kannata hangata, sillä mekaaninen ärsytys pahentaa oireita. Puhdistustuotteen voi huuhdella iholta haaleanlämpöisellä vedellä. Jos ihosi ärtyy vesipuhdistuksesta, puhdistustuotteen poistamiseen iholta voidaan käyttää vanulappua tai erittäin pehmeää pyyhettä. Hankaavia materiaaleja tulee välttää ja esimerkiksi musliiniliina tai konjac-sieni on usein liian hankaava iholle.

Kasvoveden olisi hyvä olla alkoholiton sekä rauhoittava ja kosteuttava. Kasvovoiteen tulisi olla kevyt, emulsiomainen ja runsaasti kosteutta sisältävä. Hyviä, ihoa rauhoittavia ainesosia ovat esimerkiksi bisabololi ja panthenoli. Iho olisi hyvä suojata vuoden ympäri fysikaalisen suojan sisältävällä tuotteella. Kesällä olisi hyvä käyttää erillistä aurinkosuojatuotetta riittävän suurella suojakertoimella (50+). Talvella suojakertoimen sisältävä päivävoide, BB-voide tai meikkipohja voi olla riittävä. Meikkipohjissa mineraalimeikkipohja on hyvä vaihtoehto rosacea-iholle, sillä se on usein hyvin siedetty ja ihoa suojaava ja hoitava.

Vaikean rosacean hoito kuuluu aina ihotautilääkärille.

Esimerkkejä rosacea-iholle sopivista tuotteista:

Miedot puhdistusvoiteet: Novexpert Milky Cleanser Hydro-Biotic –Hellävarainen Puhdistusmaito, BYBI Beauty Milk Melt Vegan Oat Cleanser – Puhdistusvoide.

Misellivesi: Novexpert Micellar Water Hyaluronic Acid –Hellävaraisesti Puhdistava Misellivesi

Kosteusvoide: Novexpert Velvety Hydro-Biotic Fluid –Rauhoittava Emulsio, Neal’s Yard Remedies Almond Moisturiser –Kasvovoide Herkälle Iholle

Kasvovesi: Novexpert Magnesium Mist –Magnesium suihke

Aurinkosuojatuote: Biosolis Aurinkovoide Kasvoille SPF30

Mineraalimeikkipohja: Alima Pure Satin Matte Foundation –Mineraalimeikkipohja

Seerumi: Neal’s Yard Remedies Sensitive Soothing Serum – Kasvoseerumi Herkälle Iholle

Naamio: Absolution Le Soin Purifiant –Syväpuhdistava Naamio. Naamio sisältää viilentävää ja rauhoittavaa minttua ja lakritsiuutetta ja sopii lieväoireiselle rosacea-iholle, ei suositella voimakkaasti oirehtivalla rosaceaiholla, jolla on esimerkiksi paljon märkäpäitä.

 

 

 

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.