< >

puhdasta luonnonkosmetiikkaa

Aitoa, puhdasta & laadukasta

ilmaiset näytteet

5 ilmaista näytettä per tilaus

ilmainen toimitus yli 100

Ilmainen toimitus yli 69 euron tilauksiin

Mineraalimeikit

Mineraalimeikit ovat luonnollisista mineraaleista valmistettuja jauhemaisia meikkejä, jotka valmistetaan usein vähäisestä määrästä raaka-aineita. Mineraalimeikit eivät sisällä vettä tai öljyjä, ja nesteettöminä ne tarvitsevat vähemmän muun muassa säilöntäaineita.

Laadukkaat mineraalimeikit sisältävät vain luonnollisia pigmenttejä rautaoksideista, titaanidioksidia, sinkkioksidia ja micaa. Mineraalimeikkisanaa ei ole kuitenkaan mitenkään säädelty, joten kyseisen termin alla kulkeva tuote saattaa lähtökohtaisesti sisältää ihan mitä vain.

Luonnollista meikkituotetta etsivän on hyvä tarkistaa myös mineraalimeikin INCI, löytyykö sieltä esimerkiksi muoveja. Automaattisesti mineraalimeikiksi mainittu purkki ei ole luonnonkosmetiikkaa.

Kokeile mineraaleja ihon detoxiin

Luonnollisia mineraalimeikkejä suositellaan usein minimalisteille, sillä niukat raaka-ainelistat tekevät mineraalimeikkituotteista hyvin siedettyjä. Mitä vähemmän ainesosia on, sitä vähemmän on riskiä, että jokin ärsyttää herkkää tai herkistynyttä ihoa. Mineraalimeikkipohja on kevyt ja hengittävä iholla, ja helpottaa siten ihon epäpuhtauksia ja tukkeutumista. Lisäksi mineraalit suitsivat ihon liiallista talineritystä.

Joskus ihon ollessa yliherkässä tilassa vaikkapa hormonaalisista syistä, meikin ainesosien kutistaminen voi olla hyödyksi. Esimerkiksi Alima Puren mineraalimeikkipohjassa ei ole lainkaan öljyjä tai aktivoivia raaka-aineita, jotka saattavat provosoida hermoavaa ihoa.

Mineraalimeikkejä voivat hyvin käyttää myös miehet, jotka haluavat täsmäpeittoa tai sävyn tasoitusta iholleen. Jauheen voi sipaista hyvällä siveltimellä nopeasti ja helposti iholle ilman, että se näyttää meikiltä ja tai jättää jälkeensä rajoja. Iholle jää kevyt ja silkkinen tuntu.

Puhtaita mineraalimeikkejä suositellaan myös ihon probioottikuurin aikana

Monet Jolien asiakkaat ovat Esse Probiotic Skincaren käyttäjiä. Ihon ollessa kuntouttavalla tai ennaltaehkäisevällä probioottikuurilla, sopivaa ja kuuria häiritsemätöntä meikkituotetta voi olla joskus vaikea löytää.

Suosittelemme tuolloin yhteistyössä Essen kouluttajien kanssa joko Essen omaa kosteuttavaa meikkivoidetta, joka täydentää ihon probioottista hoitoa ja huolehtii ihon pH-tasapainosta, tai vaihtoehtoisesti ehkäpä maailman parasta Alima Puren puhdasta Satin Matte Foundation -mineraalimeikkipohjaa.

Aurinkosuojaa mineraaleista

Luonnollisten mineraalimeikkien sisältämät titaanidioksidi ja sinkkioksidi antavat jonkin verran luonnonmukaista aurinkosuojaa toimien fysikaalisina filttereinä. Ne heijastavat auringon UV-säteilyä pois iholta.

Ihon aurinkoaltistuksen kanssa ei kuitenkaan ole leikkimistä, joten jos haluat kokeilla mineraalimeikkipohjan toimivuutta aurinkosuojana, tuotetta tulee olla tasainen ja reilu kerros koko kasvoilla. Kannattaa olla hereillä ja seurata ihon reagoimista tarkasti.

Alima Pure on maailman paras luonnollinen mineraalimeikkisarja

Alima Pure on luonnonkosmetiikan mineraalimeikkisarja Yhdysvalloista, jonka suosio Joliessa on ollut vertaansa vailla. Aliman valikoimassa on sekä loistavia meikkipohjatuotteita että upeita ja hienostuneita värimeikkejä.

Aliman Satin Matte Foundation -mineraalimeikkipohjan valtteja ovat erinomaisuus ja helppous. Brändillä on yksi kaikille ihotyypeille sopiva meikkipohja, jonka sävyskaala on laaja ja taitavan yksityiskohtainen. Eri ihonsävyjen nyanssit on huomioitu täydellisesti, ja meikkipohjasta löytyy oikea väri jokaiselle iholle.

Alima Purella on paljon myös kasvojen muotoiluun ja korostamiseen sopivia hybridituotteita: esimerkiksi mattaisia ja helmiäisiä aurinkopuutereita, korostamiseen soveltuvia puutereita ja hehkua tuovia viimeistelypuutereita. Tuotteiden pehmeä jauhemainen koostumus tekee niistä ihania käyttää myös kesällä ja urheillessa.

Alima Puren mineraalimeikkien INCIt ovat lyhyitä ja koostumukset puhtaita ja laadukkaita ilman synteettisiä ainesosia. Luonnonmineraaleista koostuvat jauhemaiset mineraalimeikit antavat kaikille ihotyypeille luonnollisen ja puolimatan lopputuloksen. Kevyestä kuulaudesta huolimatta meikkien runsaspigmenttisyys tasoittaa ihon värin ja peittää tarvittaessa tehokkaasti.

Pari vinkkiä mineraalimeikkien käyttöön

Jauhemaisesta mineraalimeikistä voi tehdä myös meikkivoiteen sekoittamalla jauhetta kosteusvoiteen joukkoon. Taktiikka on ihanteellinen erityisesti erittäin kuivalla iholla sekä talvella, jos kaipaat meikiltäsi joustavaa voidemaista tunnetta.

Kiinnittääksesi mineraalimeikkipohjan ja lisätäksesi siihen kuultoa, voit suihkuttaa meikin päälle aavistuksen kasvovettä tai meikinkiinnitys- tai viimeistelytuotetta. Kosteus sitoo meikin ja parantaa sen kestoa.

Katso myös kosmetiikkavaikuttaja Miia Johanssonin vinkit mineraalimeikkipohjan tekemiseen.

Hanki kunnon työvälineet

Mineraalimeikkaaminen on siten välineurheilua, että suosittelemme hankkimaan tarkoitukseen soveltuvat siveltimet. Hyvät työvälineet parantavat selvästi tekemisen mukavuutta, meikkipohjan lopputulosta ja samalla säästävät itse tuotetta.

Jauhemaista mineraalimeikkipohjaa laitetaan kasvoille kopauttamalla tuotetta ensin purkin kannelle. Sivellin valitaan sen mukaan, toivotaanko peittävämpää vai kevyempää lopputulosta. Pienellä ja tiiviskarvaisella siveltimellä saadaan pigmenttisempi meikki, suuremmalla ja hajakarvaisella lopputulos on kevyempi.

Joliessa suosituin mineraalimeikkisivellin on meikkipohjan työstämiseen ja laittamiseen tarkoitettu Alima Puren tasapäinen Flat Top -sivellin. Flat Topilla mineraalimeikistä tulee alle minuutissa peittävä ja viimeistelty.

Kabukisivellin on mineraalimeikkien kanssa yleinen sivellinmalli. Kabukisiveltimellä mineraalimeikkivoiteen pyörittely kasvoille sujuu helposti, ja sillä on kiva työstää meikkiä kasvoilla. Lisäksi kabukisivellin kulkee kätevästi mukana meikkipussissa lyhyen vartensa ansiosta.

Alima Pure Foundation Brush on hyvä sivellinvalinta silloin, jos kaipaat kevyttä, puolipeittävää ja hyvin luonnollista meikkiä.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.