Toimitus

Jolien aurinkopuuteriopas – Mikä sävyksi + muita käyttövinkkejä

21.07.2018, Jolie

Perussanasto

Bronzer eli aurinkopuuteri on yleensä sävyltään lämmin, jolloin se imitoi auringon antamaa päivetystä. Sitä käytetään tuomaan iholle tervettä ja freesiä ilmettä. Se toimii hyvin herättäjänä ja voi hyväkuntoisella iholla palvella toisinaan jopa kätevänä meikinkorvikkeena. Aurinkopuuterin avulla voi myös täydentää meikkiä ja tuoda kasvojen piirteitä halutusti esiin.

Aurinkopuuteri on joko matta tai helmiäinen. Matta on hyvä valinta silloin, jos iholla on epätasaisuutta, kuten juonteita, arpia tai epäpuhtauksia. Se sopii myös aikuisempaan, hillittyyn lookiin. Helmiäisen eri variaatiot tuovat iholle ihanaa hehkua. Varjostusväri eli contour puolestaan on pohjasävyltään viileämpi ja aina matta, jolloin kasvoille luodaan varjoja, jotka puolestaan muotoilevat kasvoja. Varjostuksilla voi esimerkiksi kaventaa hieman nenää tai häivyttää kaksoisleukaa.

 

 

Jos valitset korostus- ja varjostustuotteesi Alima Puren laajasta valikoimasta, on hyvä tietää Aliman vaihtoehtojen keskinäiset erot. Jos Aliman purkissa lukee Bronzer, kyseessä on mattasävy. Aliman aurinkopuutereilla saa kasvoille lämpöä ja päivetystä kevyemmistä sävyistä syvempiin. Radiant Finishing Powder puolestaan tuo iholle kevyttä ja pehmeää hehkua vaihtoehtoisissa sävyissä. Sävystä riippuen Radiant Finishing Powderia voi käyttää kiinnityspuuterina koko kasvoille, poskipunan tai aurinkopuuterin tavoin korostuksiin ja/tai varjostuksiin, tai jopa silmämeikkinä. Highlighter on kimaltavin kategoria, josta löytyy tarvittaessa enemmän hehkua poskipäille, kulmaluille tai näyttävämpään silmämeikkiin. 

Mihin aurinkopuuteria laitetaan?

Aurinkopuuteria käytetään usein kehystämään kasvoja. Harjoittelu kannattaa aloittaa melko vaalealla sävyllä. Vaalean ja hillityn sävyn voi sutia isolla siveltimellä vaikka koko kasvoille. Jos käytät aurinkopuuterin alla kasvovettä, seerumia, kosteusvoidetta tai meikkivoidetta, odota ensin niiden imeytymistä, ettei lopputuloksesta tule kirjava.

Mattaista sävyä tai sävyä, jossa on enemmän syvyyttä, käytetään kasvojen reunoille, kuten hiusrajaan kehystämään otsaa. Vedä posket lommolle ja sudi sävyä kevyesti poskiluun alle syntyviin kuoppiin sekä leukalinjoihin. Kaksoisleukaa voi häivyttää maltillisella mattasävyllä varoen kohti kaulaa.

Lämpimämpi, metallisempi tai helmiäistä sisältävä tuote kannattaa laittaa korostamaan kasvojen ”korkeita” kohtia. Sävyä voi lisätä otsaan, poskipäihin, leukaan ja jopa nenänpäähän. Vältä silmien seutua. Aurinkopuuteri toimii erinomaisena rusketuksen korostajana myös vartalolla. Dekoltee, olkapäät ja sääret saavat siitä helposti kaunista väriä.

Sivellin käytön mukaan

Valitse aurinkopuuterin levitykseen tarkoitukseen sopiva sivellin. Suosittelemme synteettisestä karvasta tehtyjä siveltimiä. Pehmeä ja iso sivellin sopii koko kasvoille käytettävien tuotteiden levitykseen sekä huolettomaan ja epätarkkarajaiseen jälkeen. Mitä kohdennetumman ja varovaisemman tuloksen haluat, sitä napakampi ja muotoillumpi siveltimen on syytä olla. Muista myös tarkistaa luonnonvalossa kasvoille mahdollisesti syntyneet rajat ennen lähtemistä kotipeilin edestä. Häivytä huolellisesti. 

 

Aurinkopuuterit

Muutama sävysuositus:

Varovaiselle ja kokeilijalle

Alima Pure Augusta: Täydellinen vaalealle iholle, usean tiimiläisemme luottotuote jo ties kuinka monen purkin verran! Kaunis, hyvin kevyt kuulto ilman glitteriä, tällä voi maltillisesti sekä muotoilla kasvoja että tehdä kuuluisan sunkissed lookin.

(M)anasi 7 Bronzelighter: Hohtaa hieman enemmän kuin Augusta, mutta on sävyltään helppo vaalealle iholle, ei lainkaan liian tumma. Toimii ihanasti myös luomilla. Koostumus on voidemainen, mutta ei tippaakaan rasvainen.

Estelle & Thild Healthy Glow Sun Powder -aurinkopuuteri Light Matte: Mattainen vaalea sävy sopii hyvin vaalealle iholle tai nopeaan arkimeikkiin, kun haluat nopean ja saumattoman kauniin meikin vaikka huonossakin valossa.

Herättäjät ja hehkuttajat

Estelle & Thild Healthy Glow Sun Powder -aurinkopuuteri Sheer Shimmer: Kimaltaa, kimaltaa, mutta ei ole kasvoilla kuitenkaan överi, sävy sopii vaalealle iholle täydellisesti vaikka juhlaan.

Kjaer Weis Dazzling Bronzer: Upea hehkuva sävy korostaa päivetystä kauniisti ja kevyesti. Supertyylikäs lopputulos. Tummemmalle ihonsävylle täydellinen highlighter-tuote. Voidemainen koostumus on helppo työstää iholla. Kjaer Weis Lustrous puolestaan on kevyesti punertava sävy. Keskitumma sävy levittyy iholle hieman vaaleammaksi kuin miltä purkissa näyttää. Mikäli Dazzling on liian vaalea ja kultainen sinulle, valitse tämä.

(M)anasi 7 Silk Glow Powder Perihelion: Rajatapaus, onko highlighter vai äärimmäisen kevyt bronzer. Sopii joka tapauksessa kesäisen hehkuvaan lookiin täydellisesti.

Kesäkuvakisa

 

Kesäkuvakilpailu

Mattapuuterit

Alima Bronzereista löytyy kolme eri tummuusastetta, joista Maracaibo sopii vaalealle iholle, Trinidad reilusti päivettyneelle tai luonnostaan tummemmalle. Mauna Loa menee näiden väliin ja sopii loistavasti useimmille.

Estelle & Thild Healthy Glow Sun Powder -aurinkopuuteri: kaksi mattasävyä, joista Medium Matte on turvallinen ja helppo valinta useimmille. Ei aivan vaalea, mutta ei kovin tummakaan. Tuo selkeän sävyn, mutta annostelun kanssa ei tarvitse liikoja arastella.

Varjostuksiin ja muotoiluun

(M)anasi 7 Contour-duo: Sisältää kaksi mattaista sävyä, josta vaaleampi on täydellinen myös aurinkopuuteriksi. Varjostuksiin suosittelemme pyyhkäisemään siveltimeen kevyesti molempia sävyjä, jolloin lopputulos on juuri oikea viileä (olematta kuitenkaan harmahtava) varjostusväri, joka sopii lähes kaikille.

Katso uusimmasta YouTube-videostamme jolielaisten aurinkopuuteritestailuja:

Meikkikuvat: Alima Pure & Kjaer Weis

Kiitämme ihanista kesäkuvista seuraavia: @sisukas.xo & @riimiruno.

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.