Perioraalidermatiitin hoito
Yksinkertaista ihonhoitorutiini
POD:in hoito voi olla haastavaa, sillä ihottumaa pahentavia ainesosia on vaikea tunnistaa. Ihonhoitotuotteet tulee pitää mahdollisimman yksinkertaisina ja minimissä. Hoidossa tulee suosia hyvin mietoja ja kosteuttavia tuotteita, jotka vahvistavat ihoa ja vähentävät sen reaktiivisuutta. Valitse tuotteita, joissa on lyhyt ainesosaluettelo eli INCI.
Herkälle iholle sopivat ihonhoitotuotteet ovat yleensä sopivia. Voimakkaita pesuaineita, kuorintoja, paksuja naamioita ja voimakkaita anti-age-tuotteita kannattaa välttää. Suunympärysihottumaa ei kannata hoitaa kortisonivoiteella, sillä kortisoni kasvojen iholla altistaa ihottumalle ja ohentaa ihoa.
Kosmetologilla käynti kannattaa
Suosittelemme käymään säännöllisesti kosmetologilla kasvohoidossa. Sarjahoitona tehtynä esimerkiksi kasvolymfa tuo tuloksia yhdistettynä oikeisiin tuotteisiin. Kosmetologi osaa valita juuri sinun ihollesi sopivat ihonhoitotuotteet, jotka tukevat kasvohoidon vaikutuksia.
Suunympärysihottuman hoito lääkärissä
Yleensä POD rauhoittuu, kun ihonhoitorutiini yksinkertaistetaan ja ihoa hoidetaan sen mukaan säännöllisesti. Vaikean ja hoitoyrityksistä huolimatta sitkeästi pysyvän perioraalidermatiitin hoito kuuluu ihotautilääkärille. Lääkärissä ihottumaa voidaan hoitaa paikallishoitovoiteilla tai sisäisellä lääkityksellä, yleensä antibiooteilla.
Tuotteet suunympärysihottuman kotihoitoon
Suunympärysihottuman perushoito koostuu miedosta puhdistustuotteesta, kasvovedestä, kevyestä kosteusvoiteesta ja silmänympärysvoiteesta sekä aurinkosuojatuotteesta. Halutessaan hoitoa voi täydentää lisäämällä rutiiniin rauhoittavan seerumin, jos iho sitä sietää. Kun näpyt alkavat rauhoittua, voi rutiiniin ottaa pikkuhiljaa mukaan ravitsevan kasvoöljyn.
Tässä tulevat Jolien asiantuntijoiden täsmävinkit POD:in hoitoon.