Yleinen

Kosmetiikan trendejä vuonna 2016

02.01.2016, Riikka Väänänen

Kosmetiikkateollisuus puskee uutuuksia markettien hyllyille päivittäin. Vähän väliä hyllyille ilmestyy sellaisia tuotteita joita ilman olemme pärjänneet, mutta kerran kokeiltuamme emme voi olla ilman. Kukapa olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut että puhdistusöljy tai BB-voide olisi kohta vakiokamaa meikkipussissamme? Moni voisi ihmetellä uutuustahtia (ja ihmetteleekin), sillä ihohan on ihan samaa ihoa niin kuin se on aikojemme alusta asti ollut. Kyllä, iho on edelleen ihoa, mutta maailma, ympäristö ja elintapamme muuttuvat ja se näkyy myös meidän ja ihomme tarpeissa.

Toki iso osa tarpeista on myös markkinointikoneistojen luomia ja oikeasti meille riittäisi paljon vähemmänkin. Eikä markkinointi ja tuotekehityskään aina osu napakymppiin. Muistat ehkä värisevät ripsivärit? Tai oletko kuullut intiimituoksuista? Onneksi kaikki uutuudet eivät jää hyllyille.

Luonnonkosmetiikan ansioksi on luettava, että se pyrkii edelleen vastaamaan ensisijaisesti ihon ja kuluttajien todellisiin tarpeisiin. Mutta se ei tarkoita ettei ala uudistuisi tai tuottaisi uutta. Kuten totesimme, ihomme ja tarpeemme muuttuvat. Koko ajan.

Jos haluat jo etukäteen tietää, mitä markkinoille on tulossa, tähyä Korean suuntaan. Niin myös kosmetiikan valmistajat tekevät. Se mikä Koreassa on nyt hitti, on piakkoin myös täällä meillä. Kokosimme yhteen muutamia kosmetiikan nousevia trendejä vuodelle 2016.

Tässä, ole hyvä.

luontaistukku_hannamarirahkonen_superfoodit_spirulina1

Nutrikosmetiikka

Kollageenivesiä, -jauheita, hiuksia kasvattavia tabletteja, kynsiä vahvistavia pillereitä ja auringolta suojaavia kapseleita. Kuulostaa ehkä tutulta, sillä syötävän kosmetiikan suosio kasvaa koko ajan. Se alkaa olla osa myös tavallisten tallaajien elämää, eikä pelkästään pienten, hyvinvointi- ja kauneuspiirien hörhöilyä. Syötävän kosmetiikan ei ole tarkoituskaan korvata ulkoisesti käytettäviä kosmetiikkatuotteita, vaan ennemminkin tukea niiden vaikutuksia. Erilaisia pillereiden ja tablettien lisäksi myös ruokia ja juomia on alettu markkinoida kauneutta lisäävinä tuotteina. Olet ehkä jo kuullut kosteuttavasta aloe vera -juomasta tai kollageenia sisältävästä kauneussuklaasta. Paljon lisää on tulossa. Syö siis itsesi kauniiksi!

Tee-se-itse -kosmetiikka

Myös DIY-kosmetiikan suosio jatkaa myös edelleen kasvuaan. Keittiön kaapeista löytyy helpostikin ainekset kasvonaamioon, hiusten haudehoitoon, vartalokuorintaan kuin jopa deodoranttiinkin. Esimerkiksi kahvinpurut, merisuola ja ruokosokeri ovat mitä mainioimpia vartalonkuorinta-aineita ja kookosöljy toimii niin deodoranttina, kosteusnaamiona kuin vartalo- ja aurinkovoiteenakin. Kaikkien meidän ei onneksi tarvitse löytää sisäistä keittiökemistiään, eikä koko ihonhoitorepertuaaria ole pakko kaivaa keittiönkaapeista. Tee-se-itse -kosmetiikka voi tarkoittaa myös erilaisten seerumien sekoittelua ihon omiksi superfoodeiksi ja myös muun kosmetiikan räätälöintiä juuri omiin tarpeisiinsa sopiviksi hyvänä esimerkkinä liian tuhdin meikkivoiteen notkistaminen ihon tarpeisiin sopivalla seerumilla tai lempivoiteen lihottaminen riittävän ravitsevaksi kasvoöljyllä.

DIYkuorinta_DIYscrub_yellowmood_hannamarirahkonen2

Suositaan suomalaista

Raaka-aineet ja kosmetiikan valmistustavat kiinnostavat kuluttajia yhä enemmän. Lähiruoka on puhuttanut jo vuosia, mutta nyt myös lähikosmetiikka houkuttelee yhä useampia. Tehokkaimmat raaka-aineet ovatkin yleensä peräisin karuissa olosuhteissa kasvaneista kasveista, joten miksipä kurkottaa kaktukseen, kun koivu, koivunmahla, suomalainen turve, lakka, mustikka, jäkälä, nokkonen ja pihlaja kasvavat takapihallamme.

aivoruokaa4

Ruskeaa ja valoa – kevään 2016 meikkitrendit

Oletko jo valmis kohtaamaan 90-luvun ruskean meikin? Ruskeaa luomilla, huulilla, poskilla ja kynsissä? Se nimittäin tulee taas. Cindy Crawford -meikki tekee komean paluun. Ruskeaan vivahtavat nudensävyiset luomiväripaletit löytyvät keväällä lähes joka sarjan meikkihyllystä. Onneksi ruskeahkoon ja helposti hyvin tunkkaiseen meikkiin yhdistetään yhä ohuempi ja kuulaampi pohja, jotta lopputulos pysyy edes kohtuullisen raikkaana. Ihomeikkiin panostetaan koko ajan enemmän ja enemmän. Syksyllä näimme varjostusbuumin, kiitos Kardashianien. Nyt vuorossa on kasvonmuotojen korostaminen ja se onkin kevään yksi kuumimmista meikkitrendeistä. Edelleen kiitos edellä mainitulle perheelle. Nyt sille on annettu nimikin: strobing. Muista kuitenkin maltti, meille maallikoille riittää vähempikin määrä. Ihon hienostuneeseen kirkastamiseen ja kasvojen valaisuun riittää ohut kerros valovoidetta kasvojen korkeimmilla kohdilla (otsa, leuankärki, nenänvarsi, amorinkaari ja poskiluun yläreuna).

kjaerweis_hannamarirahkonen1579

Nousevia tuotekategorioita

Koko ajan kiivastuva elämänrytmi vaikuttaa suoraan myös ihonhoitotottumuksiimme. Pitkään on puhuttu jo siitä, että iho tekee vuorotyötä ja uudistuu silloin kun sinä nukut. Sitä ollaan käytetty perusteluna yövoiteiden käytölle. Nyt asiaan on tullut myös sekin näkökulma, että sinulla ei ole ehkä aikaa odotella naamioiden vaikutuksia tai itseruskettavan kehittymistä edes sitä kymmentä minuuttia, joten myös yöaika pitää hyödyntää ihonhoidossa entistä tehokkaammin. Etenkin alkuvuonna markkinoille putkahtaa kymmeniä erilaisia yöksi iholle levitettäviä tuotteita: yönaamioita, yöseerumeita, silmänympärysten yövoiteita, itseruskettavia yövoiteita, kevyesti kuorivia yövoiteita jne. Samoin detox-tuotteet, vedettömät puhdistukset (kuten balm-to-oil-puhdistusbalsamit) ja all-in-one -meikkipohjat (peiteaine ja meikkivoide samassa paketissa) tekevät kovasti tuloaan.

uni2

+Psst! Kun seuraavan kerran varaat kasvo- tai vartalohoitoa, kysypä onko hoitolassasi kehomusiikkia. Saat samalla rahalla syvemmälle menevän hoitokokemuksen ja lisää terveysvaikutuksia.

Kuvat Jolien arkisto, Hannamari Rahkonen ja valmistajat

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.