Yleinen

Laita talviturkkisi kuriin

21.01.2016, Riikka Väänänen

Joskus tuntuu siltä, että tukka on kuin oikutteleva uhmaikäinen. Oli vuodenaika tai ilmasto mikä hyvänsä, tukan kanssa on aina ongelmia. Välillä on liian kuumaa ja kosteaa, toisinaan kylmää ja kuivaa – niin kuin nyt. Ja aina tukka kiukuttelee. Mutta kaikkiin näihin ongelmiin löytyy apua. Luonnollisesti.

JOHNmasters_yellowmood_hannamarirahkonen_jolie 2

Talvella hiusongelmat liittyvät useimmiten lämpötilojen vaihteluun, sekä siihen että sisä- ja ulkoilma ovat kuivia. Yleensä viisarin laskiessa nollan tienoille tai sen alle, pääsi ympärillä leijailee sädekehä. Syy on yksinkertainen: mitä kuivempi tukka, sitä sähköisempi se on. Siksi, ironisesti kyllä, parhaiten kylmyyden aiheuttamiin ongelmiin auttavat samat tuotteet kuin kesähiusten pulmiin: kosteuttavat sampoot, hoitoaineet ja naamiot. Myös päänahka kärsii paukkupakkasista. Se, että pää kutisee ja hiuspohja pölisee, johtuu useimmiten kuivuudesta, harvemmin hilseestä. Eikä se pipokaan hiuksille hyvää tee, vaan litistää kampauksen kuin kampauksen ja hautoo päänahkaa niin, että tukka likaantuu nopeammin.

Jos hiuspohjasi on kuiva, toimi seuraavasti:

Pese hiukset miedolla ja hiuspohjaa tasapainottavalla sampoolla (John Masters
Organics Zinc & Sage
), laita hoitoainetta (John Masters Organics Citrus & Neroli Detangler) poikkeuksellisesti ihan hiusten tyveen asti ja anna sen vaikuttaa päänahassa muutaman minuutin. Jos tuntuu, että tämä ei riitä, naamioi hiuspohjasi ja hiuksesi tehohoidolla edes kerran viikossa. Neal’s Yard Remediesien Rosemary & Cedarwood öljymäisen naamion voit levittää myös hiuspohjaan ja antaa vaikuttaa jopa yön yli yövoiteen tapaan.

Jos hiuspohjasi rasvoittuu pipon alla, kokeile seuraavia konsteja:

Kun peset hiuksiasi, keskity nimenomaan päänahkaan. Jos et käytä runsaasti tai tujuja muotoilutuotteita, sampoon huuhteluvesi riittää (etenkin talvisin) pesemään hiusten latvat puhtaaksi. Älä käytä liian vahvoja ja peseviä sampoita, sillä niiden avulla joudut vain noidankehään: kun iho kuivuu, se alkaa tuottaa entistä enemmän talia pysyäkseen pehmeänä ja suojattuna ja hiuspohjasi rasvoittuu entistä nopeammin. Ihoahan hiuspohjakin on siinä missä sääret peittävä nahkakin. Valitse mieluummin sampoo, joka tasapainottaa hiuspohjan talintuotantoa (John Mastersin Organics Spearmint & Meadowsweet Scalp Stimulating Shampoo). Äläkä levitä hoitoainetta tyveen. Yleensä vain hiustesi pituudet tarvitsevat hoitoa. Jos pelkkä tasapainottava sampoo ei riitä, käytä lisäksi hiuspohjan toimintoja tasapainottavaa seerumia (John Mastersin Organics Deep Scalp Purifying Serum).

Pipon alla litistynyt tukka ryhdistyy suolasuihkeella. Psst! John Mastersin Organics Sea Mist -suolasuihke on muun muassa Anne Kukkohovin suosikki.

johnMasters 1

Jos tukkasi sähköistyy, kokeile seuraavia kikkoja:

Pese tukka kosteuttavalla sampoolla (John Mastersin Organics Evening Primrose ) ja hoida se kosteuttavalla hoitoaineella (John Mastersin Organics Lavender & Avocado Intensive Conditioner). Suihkuta pestyyn ja hoidettuun tukkaan pyyhekuivauksen jälkeen vielä jätettävää hoitoainetta (John Mastersin Organics Green Tea & Calendula Leave-In Condition Mist) tai hiero latvoihin muutama tippa öljyä (Patykan Absolis Huile Absolue tai May Lindstrom Skinin The Good Stuff). Kanna kosteuttavaa suihketta mukanasi ja suihkaisen sitä tukkaasi aina kun se meinaa lähteä lentoon tai ota tippa öljyä kämmenteen väliin, hiero käsiä yhteen ja öljyn jämät hiuksiin. Näin öljyä ei lipasahda liikaa ja saat samalla hoidettua myös pakkasessa kuivaneet kätesi.

Kuvat Jolien arkisto ja Hannamari Rahkonen

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.