Yellowmood

Välitilitys: 8 kuukautta CrossFit-treeniä takana

03.07.2014, Hannamari Rahkonen

Yhteistyössä CrossFit Santasport.

Havahduin ihan hetki sitten siihen tosiseikkaan, että tässähän on treenailtu nyt reilu kahdeksan kuukautta säännöllisesti, lienee siis pienen välitilityksen paikka! Luojan kiitos meillä CrossFitiä harrastavilla on käytössä WODconnect, jonne saa käydä merkkaamassa jokaisen tehdyn treenin.

Ilman tätä kätevää apuvälinettä olisin luullut kerta toisensa jälkeen painivani samoissa lukemissa kuin aloittaessani lajia viime marraskuussa. Pari kertaa on itse asiassa käynytkin siten, että olen ollut treenin jälkeen niin kovin harmissani, koska jossakin liikkeessä painot tuntuivat tosi raskailta. Sitten kun olen käynyt treenin jälkeen tarkistamassa WODconnectista edellisen kerran painomäärät tuon liikkeen kohdalta niin olenkin huomannut jopa tuplanneeni painojen määrän. Omaan muistiin siis ei kannata aina luottaa ja siksi arvostan sitä, että minulla on mahdollisuus tällaiseen virtuaaliseen harjoittelupäiväkirjaan, joka ei voi mennä hukkaan.

crossfit_crossfitsantasport_yellowmood_hannamarirahkonen 3

WODconnectin idea on yksinkertaisesti pitää meikäläisen puolesta kirjaa kaikista treenikerroistani, joista osa on maailmanlaajuisesti tehtäviä benchmarkeja. Jos olette törmänneet naisten nimillä varustettuihin CrossFit-treeneihin kuten Jackie, Cindy, Mary, Helen tai Angie niin ne ovat juurikin benchmark-treenejä, joiden sisältö on siis aina sama. Esimerkiksi Angiessa treeniin kuuluu 100 pull-up, 100 push-up, 100 sit-up ja 100 squat — selvisin tuosta maratoonista viimeksi reilussa 23 minuutissa. Seuraavan kerran, kun teen Angien niin voin käydä tsekkaamassa paljonko paransin aikaani.

On muutenkin ihan huippua, että voi käydä tarkistamassa paljonko edellisellä kerralla on mennyt mavessa, etukyykyissä tai mihin aikaan suoriuduin jostain tietystä metconista. Tai onko minulla ollut silloin jokin paikka kipeänä, miten olen skaalannut liikkeitä ja ylipäätään minkälainen fiilis treenistä on jäänyt.

crossfit_crossfitsantasport_yellowmood_hannamarirahkonen 5

Pohjakuntoni oli marraskuussa, no, erittäin pohjalla. OnRamp-kurssi valmisteli kuitenkin tulevaan ja koutsit puhuivat siitä kuinka tämän neliviikkoisen jälkeen ne oikeat treenit vasta alkavatkin. Kokonaisuudessaan olen saanut CrossFitin parissa varmasti enemmän onnistumisia kahdeksassa kuukaudessa kuin monessa muussa elämäni osa-alueessa kokonaisessa vuodessa. Huonoina treenipäivinä se palkitsee, että plakkarissa on onnistuneita treenejä sekä useampia muistiinmerkintöjä liittyen lajin aloittamiseen ja siinä kehittymiseen. Kahdeksan kuukauden rajapyykin kunniaksi ajattelin listata muutamia omalla kohdallani merkittäviä parannuksia entiseen verrattuna:

crossfit_crossfitsantasport_yellowmood_hannamarirahkonen 2

• Tein alussa pull-uppeja mustalla, punaisella ja vihreällä kuminauhalla — nyt käytössä on enää musta ja sininen

• Tein Filthy Fiftyn aikaan 36:40 viime vuoden viimeisenä päivänä. Pari viikkoa sitten oli revanssin paikka ja olin iloinen, kun aikani parani yli seitsemällä minuutilla, vaikka skaalasin paljon vähemmän kuin ensimmäisellä kerralla! Filthy Fifty on ehdottomasti parhain ja kamalin treenini koskaan.

• Sain elämäni ensimmäiset tavalliset punnerrukset tehtyä tammikuussa kahden kuukauden treenin jälkeen, nykyään niitä menee putkeen 19 kappaletta

• Liikkuvuus on huimasti parempi ja pääsen esimerkiksi kyykyissä ihan alas

• Burpeet eivät ole enää vastenmielisiä, itse asiassa pidän niistä

• Asenne: teen parhaani ja olen itse itseni ainoa vertailukohde

• Olen oppinut roikkumaan köydessä ja päässyt kerran yhden askeleen ylöspäin. Se on hyvä, että näitä vuoria riittää kiivettäväksi

• Tätä en olisi koskaan uskonut: en vihaa enää askelkyykkyjä, vaan niistä on tullut itse asiassa yksi lempiliikkeistäni

• Pääsen hyppäämään jo matalimmalle boksille entisten painokiekkoviritysten jälkeen

• Pieni juttu maailmalle, iso meikäläiselle: opin tekemään kuperkeikan uudestaan koutsimme Marian sisukkuuden ansiosta

crossfit_crossfitsantasport_yellowmood_hannamarirahkonen 4

CrossFitissa on itselleni vielä hurjasti asioita, joissa kehittyä ja lyhyen aikavälin tavoitteina minulla on:

• Oppia tekemään double undereita (nyt menee kolme putkeen)

• Uskaltaa hypätä itse käsilläseisontaan, vielä en luota kehooni tarpeeksi tehdäkseni tätä

• Opetella tekemään kuperkeikka taaksepäin

• Kokeilla joko skin the cat vihdoinkin menisi

• Kehittää räjähtävää voimaa ja ottaa boksihypyt rohkeasti haltuun

• Oppia kiipeämään köysi ylös

• Oppia pitämään paino paremmin kantapäillä kaikissa tangolla tehtävissä liikkeissä

crossfit_crossfitsantasport_yellowmood_hannamarirahkonen 1

Pidemmän aikavälin tavoitteina on:

• Saada leuka ilman kumppareita ja oppia kippaamisen jalo taito

• Toes to bar: vielä joku päivä ne ketarat nousee!

• Jättää musta ja sininen kumppari pois dipeistä

Tällaista kuuluu siis minun treenirintamalleni CrossFitin parissa. Treeneissä ollaan tasaisin väliajoin sekä niiden omien vahvuuksien että heikkouksien parissa ja se saa minut menemään treeneihin kerta toisensa jälkeen. Jokaisen osa-alueen tasainen harjoitus takaa jatkuvan kehityksen ja ai että sitä tunnetta, kun jokin pitkään piinannut vaikea liike luonnistuukin, se antaa pattereita pitkäksi aikaa. Minulla on henkilökohtaisesti paljon tekemistä siinä, että saisin ylä- ja alakroppani voimatasot balanssiin ja toisaalta tiedän, että monenkin liikkeen onnistumattomuus on kiinni siitä, että alakropassa on suhteessa paljon enemmän painoa kuin yläkropassa. Eteenpäin mennään silti treeni-ilo edellä, eihän tässä mikään kiire ole.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.