Yellowmood

Hirssipuurosta ja homealtistuksesta

31.12.2014, Hannamari Rahkonen

Olen löytänyt aamiaspöytääni pari kuukautta sitten uuden suosikin, hirssipuuron. Minulla on hirssiä sekä kokonaisina jyvinä että hiutaleina, käytän vaihtelevasti molempia. Jyvien keittoaika on noin 30 minuuttia ja keitän niistä kerrallaan aina 6 annosta, jolloin puuroa riittää muutamaksi päiväksi. Puurosta saa aivan mannapuuron tuntuista ja makuista, kun hauduttaa sitä liedellä alhaisessa lämpötilassa mahdollisimman pitkään ja blendaa sen lopuksi ihan tasaiseksi.

hirssipuuro_gluteenitonpuuro_yellowmood_hannamarirahkonen_glutenfree3

Olen perehtynyt tänä syksynä astetta syvemmin kiinalaiseen lääketieteeseen ja sain hirssipuuroinnostukseni Nina Haaviston kirjasta sekä hänen Facebook -sivuiltaan etsiessäni apua homealtistukseni hoitamiseen luonnollisin keinoin. Kiinalaisen lääketieteen mukaan hirssipuuro hillitsee liiallista kehon limaa ja kosteutta, joiden ajatellaan olevan liiallisissa määrin otollinen alusta sairauksille.

Kävin lokakuussa bioresonanssiterapiassa, jossa voidaan mitata kehoon kertyneitä homeitiöitä radiotaajuksiin perustuvan laitteen avulla. Omalla kohdallani homepitoisuudet olivat hyvin korkeat kaikissa sisäelimissäni, mutta erityisesti keuhkoissa. Homealtistuksesta toipuminen on pitkällinen prosessi, mutta altistuksen poistamisella, oikeanlaisella ruokavaliolla sekä lisäravinteilla homeidenpoistoa voi nopeuttaa oleellisesti.

hirssipuuro_gluteenitonpuuro_yellowmood_hannamarirahkonen_glutenfree2

Ruokavalion suhteen on tärkeää poistaa mahdollisimman tarkasti kaikki limaa tuottavat raaka-aineet kuten kaura, maitotuotteet, peruna, banaani, vehnä ja sokeri. Kiinalaisessa lääketieteessä perna tuottaa limaa ja keuhkot varastoivat sen — omalla kohdallani hirssipuuro on ollut yksi helpoimmista sekä herkullisimmista vaihtoehdoista liiallisen kosteuden poistamisessa ja sitä myöten toipumisprosessissani.

hirssipuuro_gluteenitonpuuro_yellowmood_hannamarirahkonen_glutenfree1

Suunnitelmissani on koota toipumiseni ohella/jälkeen kattava tietopaketti kaikille homeelle altistuneille, onhan tämä omalla kohdallani jo kolmas kerta kun joudun hoitamaan itseäni homealtistuksesta. Viimeisin yhtä paha homealtistus minulla oli vuonna 2008, mutta siitä selvinneenä luotan siihen, että kehnosta olosta huolimatta täältä noustaan taas ylös.

Sananen vielä rakkaaksi muodostuneesta hirssipuurostani. Se maistuu kaikista parhaimmalta kanelin, kookoshiutaleiden, voinokareen sekä karpaloiden kanssa – suosittelen kokeilemaan.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jenni
Jenni
8 years sitten

Täytyykin kokeilla. Maitotuotteiden lopettaminen auttoi paljon limaisuuteen, mutta kauraa tulee käytettyä jopa enemmän kuin ennen nyt gluteenittomana. Hirssipuurosta tulee helposti jotenkin limaista ja liisterimäistä, mutta suurimot voisi toimia sen suhteen paremmin. En muistakaan olenko koskaan niistä kokeillut puuroa. Kaneli ja kookos ei oikein aamupuurossa uppoa, kun ne on mulle aivan liian äklömakeita päivän ensimmäiseksi syötäväksi. Mutta karpalot toki käy 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
8 years sitten

Hirssin jyvistä keitetty puuro menee tosi helposti paksuksi mössöksi. Hiutaleet ovat tämän suhteen paljon luotettavampia ja armollisempia 🙂

Milla
Milla
8 years sitten

Oon myös ruvennut syömään hirssipuuroa 🙂 Ei aluksi oikeen uponnut, mutta lisäsin puuron joukkoon mustikkakeittoa. Hedelmäpiltit käy myös. Oon pyrinnyt vähentää vehnää ja sokeria, toivottavasti onnistun 🙂

Sanna
Sanna
7 years sitten

Kattava tietopaketti homeelle altistuneille kuulostaa mahtavalta! Oletko jo tehnyt sellaisen, tai onko sellainen tulosssa lähiaikoina? Olen myös itse altistunut homeelle monesti, ja nyt viimeisellä kerralla tosi pahasti. Pelkästään jo ruokavaliollakin saa kummasti muutoksia parempaan aikaan, ja hyvin kiitollisena kuulisinkin sinun vinkkisi auttamaan homealtistuksesta toipumisessa.

S S
S S
5 years sitten

Mistä saisin tietoa lisää kaikesta?

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.