Jolien jäätelöresepti haastaa Ben & Jerry’sin sattumilla höystetyt kermajäätelöt. Jäätelöiden klassikkomaku rommi-rusina on maustettu aidolla rommilla ja saa ekstra-sattumansa Daimin tyylisestä suolaisen makeasta krokantista. Tästä jäätelöstä on vaikeaa olla humaltumatta!
Kermainen rommi-rusina-krokantti-jäätelö
2,5 dl cashewpähkinöitä pari tuntia liotettuna (käytä raakoja, jos mahdollista esim. Big Tree Farms)
2 dl kookosöljyä vesihauteessa sulatettuna
2 tl lesitiiniä (esim. Puhdistamosta)
2 rkl tocotrienolsia (esim. Puhdistamosta)
2 tl luonnonvaniljajauhetta
2 rkl lucumaa
1/2 dl rommia
1,5 dl vettä
3 rkl rusinoita
krokanttia palasteltuna
Kaada cashewpähkinöiden liotusvesi pois ja huuhtele pähkinät. Laita blenderiin ja kaada sekaan sulatettu kookosöljy sekä pieni loraus vettä. Blendaa muruksi alhaisella teholla. Lisää loput ainekset rusinoita ja krokanttia lukuunottamatta ja blendaa aivan sileäksi massaksi. Kaada massa suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja lisää sekaan rusinat sekä krokantin palat. Laita pakastimeen jähmettymään noin neljäksi tunniksi ja sekoita massaa noiden puolen tunnin välein. Pyörittele jäätelökauhalla palloja ja nauti!
Karamellikrokantti
2 dl kaakaovoita hienoksi raastettuna ja vesihauteessa sulatettuna
3 rkl palmusokeria
1 tl luonnonvaniljajauhetta
1 dl lucumaa
1/2 tl laadukasta suolaa
Raasta kaakaovoi hienoksi ja sulata se nestemäiseksi vesihauteessa. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi kulhossa. Levitä massa leivinpaperin päälle aivan ohueksi levyksi ja jähmetä pakastimessa kivikovaksi. Leikkaa valmiista krokantista pieniä paloja ja sekoita jäätelömassan joukkoon.
Apua, miten ihania nämä jäätelöohjeet on! En tiiä, mitä testaisin ekana!
Tein tätä, maku oli mahtava 🙂 Koostumukseen en ollut tyytyväinen, sillä jäätelömassasta tuli todella kuivaa jäähtyessään (teinköhän jotain väärin?). Jouduin lisäämään nestettä rutkasti lisää, jotta koostumus olisi ollut jäätelömäisempi.
Suosittelen aloittamaan tästä reseptistä!
Raakakokkaamisessa kannattaa luottaa omaan vaistoon koostumuksien suhteen. Vaikka tekisi tismalleen ohjeen mukaan, saattaa syystä tai toisesta lopputulos olla erilainen. Lisää siis vain vettä ja sulaa kookosöljyä, jotta massa on sopivan juoksevaa, mutta täyteläistä!
Hei, herkkua oli mutta meillä jäi kans massa todella kuivaksi. Kävi sitten mielessä, että onko tuo 2,5 dl:n määrä kuiville vai jo liotetuille pähkinöille?
Määrä on kuiville pähkinöille, nehän sitten turpoaa liotettuina. Olen varmaan arvioinut käyttämäni öljy- ja vesimäärät nyt alakanttiin. Kannattaa tosiaan lisäillä sen verran, että massa on juoksevaa, kun sen laittaa jähmettymään. Muutan kuitenkin nyt varmuuden vuoksi noita määriä!
Hey, mtä tuo krokantti on, siis kattilassa valmistettua sokerimassaa (kun eikai sitä käytetä raakaruoassa?) vai saako sitä ostettua valmiina jostain? 🙂 Kuvan jätski näyttää herkulliselle.
Lukaiseppas resepti uudelleen, siinä on erikseen ohje karamellikrokanttiin 🙂