Four Sigma Foodsin Winning saatu ilmaiseksi.
Oletko kaivannut elämääsi sitkeän tahmaista ja syntisen suklaista fudgea, josta tulisikin pahan mielen sijasta hyvä mieli? Minä kehitin itselleni ja teille helposti muunneltavan suklaafudgen, joka taipuu perinteisistä marjoilla kuorrutetuista paloista myös pieniksi ja sieviksi karkeiksi.
Suklaafudgen koostumus on erittäin hyvä, sillä palat pysyvät erittäin hyvin kasassa huoneenlämmössä ja ovat samalla suussasulavan pehmeitä. Jos sinulla on makeannälkäinen ystävä tai mietit mitä pientä ja herkullista kattaa kevään juhlapöytään, suosittelen kokeilemaan tätä pomminvarmaa suklaafudgea.
Nämä suklaataivaan lähettiläät taipuvat moniin vaatteisiin kuten suklaalla on tapana. Voit siis kuorruttaa oman fudgesi haluamillasi superfoodjauheilla, yksinkertaisilla marjakastikkeilla (marjoja+chiaa+steviaa) tai vatkatulla kookoskermalla, vain mielikuvitus on rajana näiden täyteläisten palojen varioimisessa!
Suklaafudget ovat tällä kertaa puoliksi raakaruoan periaatteita noudattavia, sillä ne sisältävät myös herajauhetta. Herajauhe on yksi ainoita maitotuotteita, joita käytän ruokavaliossani. Hera toimii itselleni tarpeellisena proteiinilisänä ja halusin kokeilla valmistaa jälkiruokaa, joka olisi tavallista proteiinipitoisempi kuin aiemmat raakareseptini ovat olleet.
Maidon proteiineista kaseiini aiheuttaa useimmille suurimpia ongelmia, mutta hera ei sisällä tätä lainkaan, mikä tekee tästä lisäproteiinista useimmille maitotuotteita karttaville soveltuvamman. Mikäli et voi tai halua syödä maitotuotteita ollenkaan, voit tietysti korvata heran superfood-jauheilla tai kasvikunnan proteiinijauheilla. Suosittelen tällaisessa tapauksessa lämpimästi Sun Warriorin riisiproteiinia, puhdasta riisiproteiinia, lucumaa tai tocotrienols, eli riisinlesejauhetta.
Suklaafudge (18 x 12 vuoka)
3 dl pekaanipähkinöitä
2 dl herajauhetta
0,75 dl raakakaakaojauhetta
20 Medjool-taatelia
0,5 dl neitsytkookosöljyä
3 rkl chia-siemeniä
1 dl vettä
Laita chia-siemenet likoamaan 1 dl vesimäärään ja anna geeliytyä. Kookosöljyn voi tässä reseptissä käyttää kiinteänä, eli sitä ei tarvitse erikseen sulattaa. Kun chia-siemenet ovat geeliytyneet veden kanssa, mittaa kaikki ainekset blenderiin. Taikina on sitkeää ja paksua, joten tarvitset tampperin taikinan valmistamiseen, jottta lopputulos olisi tasainen fudge. Kaavi valmis fudge leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja levitä tasaiseksi vedellä kostutettua ruokalusikkaa apuna käyttäen.
Laita fudge pakastimeen noin puoleksi tunniksi ja leikkaa terävällä veitsellä haluamasi kokoisiksi paloiksi. Suklaafudge säilyy jääkaapissa noin kolme päivää, mutta voit säilyttää palaset myös pakastimessa.
Suklaafudgen voi kuorruttaa erilaisilla superfood-jauheilla, itse valitsin mauiksi appelsiinijauheen, Madre C-jauheen, lakritsijauheen, Four Sigma Foodsin Winning-jauheen, laadukkaan matchan sekä vadelmat. Nämä kaikki olivat mielestäni erittäin onnistuneita kokeiluja ja näistä lakritsinjauheella kuorrutetut palat uppoavat varmasti myös sellaiseen henkilöön, joka ei ole tällaisia erilaisia herkkuja maistanut aiemmin. Seuraavaksi aion kokeilla vielä lucumaa, minttujauhetta ja acaita.
Herkullista torstaita!
Hannamari, xxx
Moikka! Minkä merkkistä herajauhetta käytät? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota herajauhetta valittaessa? Herkullisia fudgeja, joita pitää ehdottomasti kokeilla.
Onko taateleilla merkitystä koostumuksen kannalta vai tuovatko vain makua ja makeutta?
Mitä, jos ei ole blenderiä, jossa tampperi, niin kuinka tuo onnistuu? Muutenkin voi olla, että Wilfan tehot ei tuohon riitä…
Mulla on nyt ihan joka marketista saatavaa Fastia, kun piti nopeasti saada pussi käyttöön. Seuraavan tilaan iHerbistä, josta saa luomuheraa. Luomumerkintää enempää en nyt tällä hetkellä osaa laatutarkkailussa huomiota, kun en ole näitä kymmeneen vuoteen käyttänyt, mutta perehdyn aiheeseen! 🙂
Taatelit tuovat fudgeen sitkeän tahmaisen koostumuksen, se on niiden tärkein funktio tässä reseptissä. Taateleiden sijasta voi käyttää myös kuivattuja viikunoita tai aprikooseja.
Kokeilepas näin: 1. Jauha kuivat pähkinät blenderissä jauhoksi. 2. Laita chia-geeli blenderiin ja pyöritä, kunnes geeli on tasaista ja siemeniä ei enää näy. 3. Muussaa taatelit haarukalla tasaiseksi lautasella. 4. Sulata neitsytkookosöljy. 5. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita kaikki muut ainekset sekaan. Sekoita huolellisesti, kunnes taikina on tasaista. Toivottavasti tästä oli hyötyä 🙂
Selvennyksenä vielä: kun olet pyörittänyt pähkinät jauhoksi, laita ne erilliseen kulhoon ja pyöritä chia-geeli yksinään blenderissä.
Mun neljänkympin halpisblenderikin jaksoi 7 vuotta pyörittää pähkinä-taatelitahnojaa niin luulisi Wilfan tehojenkin riittävän.
Tämä on niin tahmeaa taikinaa, että en usko halpisblendereiden tehon riittävän — siksi suosittelen tekemään osissa, kuten aiemmassa kommentissani ohjeistin 🙂