Rawfood-aamiaiset ovat aina raikkaita. Vaihtoehtoja on monia, erilaisista smoothieista ja rikkaista tuoremehuista pehmeisiin tuorepuuroihin. Suolaisempien aamiaisten joukkoon kuuluvat esimerkiksi täytetyt kräkkerileipäset tai omeletti. Itse olen ihastunut yksinkertaiseen omelettiin, se tuo kivaa vaihtelua smoothielle ja on yhtä nopea valmistaa. Klassisen kananmunaomeletin sijaan tällä kertaa omeletti valmistuu täysin uudella tapaa ja pohjana toimii kananmunan paikalla auringonkukansiemenet sekä mantelit. Keltainen kurkuma tuo auringonpaistetta aamiaispöytään.
OMELETTI 2 annosta
3.0 dl auringonkukansiemeniä
2.0 dl manteleita
1.0 dl vettä
2 tl kurkumaa
1 tl mustapippuria
0.5 tl laadukasta suolaa
Aja ainekset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa sekaisin ja kaavi seos kulhoon.
Lisää joukkoon seuraavat ainekset:
3 tomaattia pilkottuna
1.0 dl tuoretta pinaattia silputtuna
1.0 dl tuoretta korianteria silputtuna
2 rkl purjoa silputtuna
loraus Udo’s-öljyä tai oliiviöljyä
Sekoita tasaisesti yhteen.
Laita lautasille tuoretta pinaattia ja tarjoile.
VINKIT
Helppo tapa lisätä ruoan ravinnepitoisuutta ja vatsaystävällisyyttä on laittaa auringonkukansiemenet ja mantelit edellisenä iltana liottumaan, samalla ne pehmenevät ja ovat siten helppo blendata.
Kurkuma ja mustapippuri ovat oiva maustepari niin maku-, kuin terveyssyistäkin. Antioksidanttipitoinen kurkuma hillitsee tunnetusti tulehdusta ja on hyväksi monella tapaa. Mustapippuri auttaa kurkuman ravinteita imeytymään.
Lisää joukkoon loraus Udo’s öljyä, jos haluat omegat samalla aamiaisella. Öljy sisältää omegarasvahappoja 3, 6 ja 9 ihanteellisessa suhteessa 2:1:1 ja se koostuu useasta laadukkaasta luomukasviöljystä.
Kokeile mausteina myös currya, cayenne-pippuria tai juustokuminaa. Voit myös raikastaa aamiaista tujauksella omenaviinietikkaa tai tuoretta sitruunan mehua. Jos pidät enemmän persiljasta, käytä sitä korianterin sijaan.
Herkullisia aamiaishetkiä!
♥ : Maria
Mitä jos perustetaan Raw Dessert Collection-baari Jolien takahuoneeseen? Tarjoillaan myös raw breakfastia arkisin ja brunssia lauantaisin. Jolien virallinen henkilöstöruokala! Kelpais mulle!
Joo tai jos Jolien läheltä sattuis vapautumaan joku upea tila niin siihen samainen konsepti! Hihi! <3
Testasin tätä ja ai että tuli hyvää! Tosin kurkuma oli melkein loppu, joten pistin pikkaisen enemmän korianteria. Tästä annoksesta olisi riittänyt useammallekin nassulle, säilön siis lopun jääkaappiin.. kauankohan pysyy hyvänä? 😛
Zej, kiva kuulla, että resepti toimi! En ole paria päivää enempää säilyttänyt. 🙂
Tuli kokeiltua, hyvää oli 🙂
Kiva kuulla, että resepti onnistui! 🙂