Sziasztok kaunokaiset! Terveiseni Budapestistä. Koreiden kauppahallien ja runsaiden ulkokojujen tarjonnasta huomaa, että on kurpitsasesonki. Tein juuri kurpitsapiirakkaa asunnossa, jonka keittiövälineistöstä ei löydy Vitamixia, keraamisia veitsiä, pakastinta, kuivuria tai edes uunia. Tehokkain väline on sauvasekoitin, silläkin siis voi loihtia vaikka ja mitä. Tämä resepti onkin helppo toteuttaa. Perinteiseen tyyliin maustettu kurpitsapiiras sai vielä ihanaa makua kookoksesta ja se kruunattiin lakritsikastikkeella, joka syntyy helposti kahdesta raaka-aineesta. Halloweenkemujen kunkku. Koristeeksi päälle paahdoin kurpitsan siemenet.
POHJA
4.0 dl taateleita
4.0 dl saksanpähkinöitä
1/2 tl laadukasta suolaa
Jos taatelit ovat kovia, liota niitä lämpimässä vedessä 20 minuuttia. Survo ainekset yhteen tasaiseksi seokseksi ja levitä se siististi vuoan pohjalle sekä hieman reunoille.
VINKIT
Oma suosikkini parhaaseen taatelipohjaan: pehmeät luomulaatuiset medjool-taatelit!
Superpähkinät: liota saksanpähkinöitä 4 tuntia ja kuivata ne rapeaksi kuivurissa tai uunissa 40 asteessa.
Vaikka tässä tapauksessa vanha peltinen herkkupurkki sai uuden elämän kakkuvuokana, suosittelen noin 20cm halkaisijan irtopohjavuokaa.
KURPITSATÄYTE
puolikas myskikurpitsa (Butternut Squash)
200g kookosmassaa (=tiivis sekoitus kookosöljyä sekä kookoksen lihaa)
Kuori kurpitsa, poista siemenet ja viipaloi se kattilaan. Peitä kurpitsat juuri ja juuri vedellä ja kypsennä pehmeäksi. Kaada ylimääräinen neste pois. Survo kurpitsa sileäksi ja lisää joukkoon kookosmassa. Anna kookosmassan sulaa kurpitsan joukkoon ja sekoita tasaisesti yhteen.
VINKIT
Ota kurpitsan pehmennyksestä jäänyt neste talteen, se sopii erinomaisesti smoothiepohjaksi!
Voit tehdä täysin raakaversion täytteestä tehosekoittamalla kurpitsapalat ja kookosmassan sileäksi soseeksi, kuten esimerkiksi porkkanakakussa tehdään pähkinöiden kanssa.
Kookossosemerkkejä: Biona, Dr. Goerg, Nutiva. Bionan Creamed Coconut löytyy lähes jokaisesta kaupasta.
Lisää joukkoon seuraavat ainekset:
2 rkl hunajaa
2 tl laadukasta suolaa
2 tl kanelia
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl mausteneilikkaa
Sekoita täytteen ainekset tasaisesti yhteen ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Laita vuoka noin puoleksi tunniksi pakastimeen (jääkaapissa tunti), kunnes täyte on jähmettynyt ja sen voi leikata siististi. Säilytä jääkaapissa.
VINKKI
Helpoimmalla pääset maustamisessa, jos hankit suoraan Pumpkin Pie Spice-mausteseosta.
LAKRITSIKASTIKE
200g kookosmassaa
3 pussia FSF Longevity-uutejauhetta (reishi, minttu, anis, lakritsinjuuri, stevia)
Kuumenna noin kolme desiä vettä ja sekoita joukkoon Longevity-uutejauhe. Lisää kookosmassa ja sekoita ainekset sileäksi.
VINKKI
Lakrtsikastikkeen valmistukseen käy myös kookosmaito, jonka voit sekoittaa uutejauheen kanssa yhteen.
Koristele kurpitsapiiras esimerkiksi tuoreella tähtianiksella sekä paahdetuilla ja tuoreilla kurpitsansiemenillä.
Nauti lakritsikastikkeen kera.
♥ Maria
Kunpa joku kokkaisi tätä mullekin! 🙂
Ihan mieletön postaus ja mitkä kuvat! Vau.
Nam, ihanan kuulloista! Mutta mikä muuten on raw’n määritelmä? En siis itse tune aihetta tarpeeksi. Kakku ei käy uunissa, mutta kurpitsa keitetään?