Tämä vuosi on jo ehtinyt sisältää monta juhlaa. Muutin juuri vastikään uuteen asuntoon, linnamaiseen sellaiseen, ja mietin jo hetken aikaa tämänkin reseptin nimeämistä jollain aatelisella tittelillä. Viimeisimmät reseptini ovat olleet prinssileivokseta, kuninkaan suklaakakkuja, prinsessakakkuja… Eilen rakas ystävä tuli käymään tornissamme ja olemme yksipuolisesti sitä mieltä, että nämä puitteet tarjoavat väistämättömän tien lastenkirjan kirjoittamiseen. We shall see!
Kakun pohjasta löytyy karamellimainen makeus ja hieman suklaapapua. Täytteestä kermaista vaniljaa, villiä mustikkaa ja raikasta sitruunaa. Juhlistimme muuttoa tämän kakun voimalla. Oikein twistaava tapaus kyseessä!
POHJA
3.0 dl saksanpähkinöitä
0.5 dl kookoshiutaleita
0.5 dl palmusokeroituja kaakaonibsejä
1 t vaniljaa
ripaus suolaa
5 medjool-taatelia
PINGOTA noin 20cm halkaisijan kokoisen irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi, jotta kakku on helppo siirtää vuoasta tarjoilulautaselle. Poista taateleista kivet.
ROUHI pohjan ainekset monitoimikoneessa tai vahvalla tehosekoittimella taikinaksi. Seos on sopivaa, kun voit pyörittää taikinasta pienen pallon mikä pysyy kasassa. Painele valmis seos tiiviisti vuoan pohjalle.
VANILJATÄYTE
3.0 dl cashewpähkinöitä
1.0 dl vettä
0.5 dl sitruunan mehua
0.5 dl hunajaa
1 tl vaniljaa
ripaus suolaa
1.0 dl kaakaovoita (80g)
METSÄMUSTIKKATÄYTE
3.0 dl metsämustikoita
3.0 dl cashewpähkinöitä
1.3 dl vettä
0.5 dl kaakaojauhetta
4 taatelia
1 rkl kookosöljyä
50 g kaakaovoita
1 tl vaniljaa
ripaus suolaa
SULATA raastettu kaakaovoi vesihauteessa nestemäiseksi. Laita raastettu kaakaovoi pieneen kulhoon, ota esille isompi kulho, kaada siihen kuumaa vettä ja aseta kaakaovoikulho vesihauteeseen.
SEKOITA vaniljatäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Malta sekoittaa seosta tarpeeksi kauan, jotta cashewpähkinät liukenevat seokseen täysin. Cashewpähkinöiden liottaminen vedessä etukäteen pehmentää niitä ja helpottaa sekoittamista, mutta varo laittamasta liikaa nestettä täytteeseen. Kaada vaniljatäyte pohjan päälle ja levitä se tasaisesti kopauttamalla vuokaa pöydän päällä.
SEKOITA metsämustikkatäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Kaada metsämustikkatäyte vuokaan 30-50cm vuoan yläpuolella. Kopauta vuokaa pöydällä, jotta täytteet tasoittuvat. Vedä hammastikulla muutama kierros vuoassa niin saat täytteeseen pientä kuviointia.
JÄÄHDYTÄ kakkua pakastimessa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt ja kakun voi irrottaa vuoasta. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää, voit myös pakastaa kakun.
Makeita herkutteluhetkiä pääsiäiseen!
Erittäin kaunis ja varmasti maukas kakkureseptti! Olen saanut joululahjaksi myös Marian Raakaleipurit parhaat kakut -kirjan, joka vaikutti hyvin mielenkiintoiselta ja sydämellä kirjoitettu. Bravo Maria! Yksi juttu vain mietittänyt, nimenomaan cashewpahkinöiden käyttö raakakakkujen teossa ja aina täytteissä. Yritän itse välttää cashewn runsasta syömistä terveyssyistä, joten kysyisin neuvoanne: millä muulla ruoka-aineella voidaan korvata cashewta täytteissä. Taikinoissahan voidaan käyttää manteleita, saksanpähkinöita jne, mutta täyte on vähän hastaavampi..