Kasvimaan antimet kukoistavat loppukesästä ja mikäs sen ihanampaa kuin ruoan valmistaminen itse kasvattamistaan raaka-aineista? Kun satoa tulee paljon, tarvitaan myös resepti-inspiraatiota ettei kokkaaminen käy yksitoikkoiseksi ja maut ala kyllästyttämään.
Kesäkurpitsa- ja punajuurisato lienee runsas lähes kaikilla viherpeukaloilla. Molemmat ovat monipuolisia raaka-aineita, joista valmistuvat niin makeat kuin suolaisetkin herkut. Tässä nopea ja simppeli resepti herkulliseen pastaan, joka ei turvota vatsaa ja jättää kevyen, mutta kylläisen olon – pastan virkaa toimittaa nimittäin kesäkurpitsaspagetti.
Sadonkorjuupasta (gluteeniton, 2 annosta)
1 kesäkurpitsa
2 punajuurta
1 makea suippopaprika
100 g chevreä
muutama lehti tuoretta salviaa
muutama oksa tuoretta timjamia
muuta lehti tuoretta basilikaa
1 rkl kookosjauhoja
1 rkl oluthiivahiutaleita
laadukasta suolaa
mustapippuria myllystä
loraus oliiviöljyä
Paloittele punajuuret ja paprikat ja laita kulhoon. Lorauta joukkoon oliiviöljyä ja lisää silputut yrtit basilikaa lukuunottamatta, ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paahda 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Leikkaa spiraalileikkurilla kesäkurpitsasta spagettia. Jos et omista spiraalileikkuria, höylää kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi juustohöylällä ja suikaloi sitten spagetiksi veitsellä. Laita kesäkurpitsa-spagetti kulhoon ja lisää joukkoon kookosjauhot, hiivahiutaleet, ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria. Nostele spagettia niin, että ainekset sekoittuvat. Hiivahiutaleet ja kookosjauhot imevät kesäkurpitsasta nestettä pois.
Lisää pastaan paahdetut kasvikset, silputtu basilika sekä palasteltu chevre ja tarjoa heti.