Mietitkö sopivaa raw food-illallista, joka on super-terveellinen, raikas mutta täyttävä ja ei vaadi pitkää ostoslistaa? Täällä olisi tarjolla yksi valmis menu-ehdotus! Reseptit ovat varsin nopea valmistaa ja makumaailmasta löytyy niin raikkautta kuin rakkauttakin. Hedelmäinen pastakastike valmistuu muutamasta laadukkaasta raaka-aineesta. Vadelma-suklaakakun nautiskelijoille maca pussaa suklaan takaa omat ystävänpäivän toivotuksensa. Unelmareseptikokonaisuus kokille, joka haluaa loihitia pikaisesti herkullisen illallisen.
OTA ESILLE
veitsi ja leikkuulauta, kuorimaveitsi
spiraalileikkuri tai juustöhöylä, sakset
tehosekoitin, (monitoimikone) & nuolija
leivinpaperia
KESÄKURPITSAPASTA (4 annosta)
2 kesäkurpitsaa
Kuori ja leikkaa pois kannat molemmista kurpitsoista.
Leikkaa kurpitsoista pastaa spiraalileikkurilla tai esimerkiksi juustohöylällä.
Laita pasta isoon kulhoon ja leikkaa pastaa lyhyemmäksi saksilla muutaman kerran, jotta se on sopivan pituista.
HEDELMÄKASTIKE
1 mango
0.5 dl laadukasta oliiviöljyä
0.5 dl pinjansiemeniä
1 valkosipulin kynsi
1 tl laadukasta suolaa (herbamare)
muutama mustapippuri
ripaus chiliä
Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha irti kivestä. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja ainekset sileäksi kastikkeeksi. Kaada kastike pastakulhoon ja sekoita huolellisesti. Lisää joukkoon puoli nippua silputtua persiljaa. Anna pastan marinoitua hetki ennen tarjoilua, jos maltat.
SUKLAAKAKKU (10 palaa)
2.5 dl saksanpähkinöitä
(käytin 4 tuntia liotettuja ja uudelleen kuivattuja saksanpähkinöitä)
2.5 dl mulperinmarjoja
1.0 dl kaakao- tai carobjauhetta
1 rkl maca-jauhetta
ripaus laadukasta suolaa
ripaus chiliä
Jauha saksanpähkinät ja mulperit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Varo tehosekoittamasta liikaa niin, että pähkinöiden rasva alkaa erottua. Lisää loput ainekset ja pyöräytä vielä muutaman kerran sekaisin. Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperin päällä ja pyörittele niistä pallot. Paina pallot pyöreiksi levyiksi. Käsien kastaminen vedessä auttaa taikinan käsittelyssä. Laita toisen kakkulevyn päälle vadelmia. Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne huoneenlämmössä ennen käyttöä ja valuta. Ripottelin villivadelmien päälle vielä kevyesti psyllium-kuitua imemään ylimääräiset nesteet, mutta se ei ole välttämätöntä. Valmista tässä välissä suklaakuorrute.
SUKLAAKUORRUTE
1.0 dl kaakaojauhetta
0.5 dl hunajaa
0.5 dl kookosmassaa
1-2 rkl lämmintä (30-40°C) vettä
1 tl aitoa vaniljajauhetta
Aja ainekset tehosekoittimessa sileäksi. Levitä vadelmien päälle kerros suklaakuorrutetta. Laita toinen kakkulevy kuorrutetun levyn päälle. Kuorruta koko kakku suklaakuorrutteella ja koristele esimerkiksi mehiläisten siitepölyllä, saksanpähkinän puolikkailla tai vaikka kuivatuilla marjoilla.
Muiskis, herkullista ystävänpäivää –
Toivottelee Maria
Mikä söpöläinen tuo kakku! Ihana pitkästä aikaa saada muistutuksia helpoista raakaherkuista. Kun on hifistellyt aikansa niin saattaa joskus unohtaa että yksinkertainen(kin) on rakkautta. Kiitos tästä menyystä ja iso ystävänpäivähalaus, kaunokainen! <3
Kakku näyttää aivan ihanalta. Kiitos tosiaan reseptistä, jossa ei ole kovin montaa raaka-ainetta. Monien reseptien ongelma on (ainakin itselleni), että aloittelijalle hankala toteuttaa, kun raaka-aineita on kovin pitkä lista. Mutta tämä raakakakku menee kyllä kokeiltavien listalle!
Kiitos Jutta ja Mia! <3 Kyllä, ja tätä hedelmäistä pastaa tehtiin taas tänään, on niin helppoa ja hyvää! 🙂 Halit!
Taivaallisen näköinen (ja varmasti myös makuinen) rakkauskakku! Ihanan simppeli ohjekin. Mutta mikä ihmeen kookosmassa? Tuo on viime aikoina resepteissä pomppinut vastaan, mutta kaupan hyllyltä en ole bongannut. Mistä sitä saa?
Kiitos Noora! 🙂 Kookosmassa on siitä eri kuin esimerkiksi kookosöljy, että se sisältää koko kookoslihan, ei vain eristettyä öljyä ja on oikein karkkimaisen makuista. Dr. Goergilla esimerkiksi löytyy: https://www.fitnessfirst.fi/fi/dr-goerg-kookossose-500ml-luomu.html
Tosi hyvännäköinen kakku. Yritin tehdä sitä mutta pohjan aineksista varmaankin puuttuu jotain. Kuvassa ainakin on taateleita, mutta ohjeessa ei…? Lisäsin omatoimisesti 3 medjool -taatelia ja ihan hyvin niiden kanssa onnistui. Ehkäpä harjoitus lopulta tekee mestarin.
Kiitos! 🙂 Ohjeesta ei puutu mitään, raaka-aineet-kuvassa vilahtavat medjool-taatelit eivät päätyneet kakkutaikinaan. Oma soveltaminen ja kokeilu ovat tietysti ihan suositeltavaa, jotta saa omaan makuun sopivan taikinan. Mitä reseptistä mielestäsi uupui?
Tein tänään kakun ja siitä tuli ihan tajuttoman hyvä, kiitos ohjeesta! Mulperinmarjoja en kaupasta saannu, mutta käytin sitten sekoitus rusinoista, taateleista ja parista viikunoista niiden sijaan. Jopa mies, joka ei kauheasti kakuista tykkää, otti toisen palan 🙂
Ihana kuulla Ulrika! Rusina-taateli-viikuna pohja on varmasti herkullista! 🙂
Kiitos mahtavasta kakkuohjeesta! Tästä on monien raakakakkukokeilujen jälkeen muodostunut ehdoton suosikkini. Itse lisään tilkan vettä kakun pohjaa tehdessäni, siten saan pohjan käsiteltävämpään muotoon.
Ohje oli muuten hyvä, mutta en myöskään saanut pohjaa pysymään laisinkaan kasassa tehtyäni sen ohjeen mukaan. Lisäsin pohjaan kookosöljyä ja kaakaovoita, sitten se pysyi jotenkin ehjänä.
Hei! ihanan näköinen tuo kakku! Mutta: voiko kookosmassan korvata jollain? Kaapissa ei nyt tällä hetkellä satu sitä olemaan…
Kiitos! Kookosmassan sijaan käy hyvin kookosöljykin! 🙂
Kiva ohje, mutta pipariksi meni =( Pohja ei pysynyt lainkaan kasassa ja lisäsin vettä, niin sitten jotenkuten. Mutta kakku on todella PIENI! Vähän hämäsi tuo 10 palaa. Minun kakusta ei kyllä saa kun 10 suupalaa, oikeesti. Harmi =(