Luonnonkosmetiikka

Neal’s Yard Remedies – brittiläistä yrttitaidetta

17.10.2013, Katja Kokko

Uudenmaankadulla on ilmassa aromaattisia tuoksuja. Jolie shopiin on nimittäin rantautunut ensimmäinen tulokas Brittein saarilta, ihonhoitofilosofiaansa yrttitaiteeksi tituleeraava Neal’s Yard Remedies, yksi Englannin vanhimmista ihonhoitosarjoista.

Neal’s Yardin perustavanlaatuinen uskomus on, että kauneus on aina luonnollista, ei synteettistä. Koko sarja pohjautuu siis tälle ajatukselle. Neal’s Yardin visiona on saattaa yhteen entisaikojen apteekkareiden uskomaton tietämys yrttilääkinnästä kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan kauneudesta ja hyvinvoinnista. Yrttilääkintä on maailman vanhin lääkintämuoto, mutta vuosien saatossa ja teknologian kehittyessä olemme unohtaneet, että monet yrtit ovat useiden modernin lääketieteenkin kehittämien lääkkeiden alkuperäinen sydän. Neal’s Yard haluaa kunnioittaa ikivanhaa yrttilääketiedettä ja siksi vanhojen apteekkareiden tietämys muodostaakin koko sarjan perustan. Neal’s Yardin motto kuuluu: “We are not against science. In fact we use it all the time.”

_MG_5116

Neal’s Yardin tummansiniset lasipullot erottuvat valkoisesta purkkimerestä helposti. Pakkaukset ovat paitsi omaleimainen tapa erottautua muista brändeistä, mutta myös säilyvyyden kannalta hyvä valinta – UV-säteiltä suojaavien sinisten pullojen ansiosta tuotteissa käytetään vain hyvin vähän, jos lainkaan, säilöntäaineita. Vaikka Neal’s Yardin ideologia saattaakin vaikuttaa vanhanaikaiselta, on omalle visiolleen uskollisena pysyminen kannattnut – Neal’s Yard Remedies on tänä päivänä yksi maailman johtavimmista luonnonkosmetiikkabrändeistä.

Neal’s Yardin tuotteet ovat brittiläisen Soil Asscociationin sertifioimia, joka on yksi maailman tiukimmista sertifioijista: sertifikaatin saaminen edellyttää vähintään 75 % luomuviljeltyjä raaka-aineita. Suurimmassa osassa tuotteista luomuraaka-aineita on 85-95 % ja joissakin puolestaan 70 %, jolloin tuote ei saa SA:n sertifikaattia, vaikka täyttäisi mennen tullen Ecocertin vaatimat standardit.

_MG_5144

Ekologisuus ja eettisyys ovat Neal’s Yardille itsestäänselvyys. Sarjan tuotteissa käytetään kierrätettäviä pakkausmateriaaleja. Reilun Kaupan raaka-aineita käytetään luomuviljelyn lisäksi aina, kun mahdollista ja tuotteet ovat luonnonkosmetiikan yhteisten standardien mukaisesti vapaita geenimanipuloiduista raaka-aineista, parabeeneista, mineraaliöljyistä, nanopartikkeleista sekä synteettisistä hajusteista ja väriaineista.

Neal’s Yard ei ole ulkoistanut tuotekehitystään ja tuotteiden valmistamista, vaan kaikki tietotaito löytyy talon sisältä. Oma tehdas sijaitsee Dorsetissa, Englannissa ja on niin ikään ekologinen: luonnonvaloa annetaan tulvia sisään suurista ikkunoista, aurinkopaneelit tuottavat energiaa ja jopa vessat huuhdotaan tuotteiden valmistusprosessista ylijääneellä vedellä.

Neal’s Yard Remedies haluaa kannustaa ihmisiä huolehtimaan terveydestään kokonaisvaltaisesti. Tuotteet koostuvat erilaisten huolella valittujen yrttien hienostuneista yhdistelmistä, joiden terapeuttiset ja kaunistavat vaikutukset yhdistyvät laadukkaisiin koostumuksiin.

_MG_5080

Brittisarjan tuotevalikoima on valtava ja sisältää melkein viisisataa tuotetta, joten tuotesortimenttia oli Jolien hyllyjen suhteen karsittava. Jolien valikoimaan ovat päätyneet kasvotuotteista uudistavat ja kiinteyttävät Frankincense-tuotteet, kosteuttavat Orange Flower-tuotteet sekä kulttimaineen saanut ja usein muotilehtien kuten hiljattain Ranskan Voguen sivuillakin vieraillut Beauty Sleep Concentrate. Vartalon ihoa hemmotellaan ihanalla suolakuorinnalla sekä huumaavan tuoksuisilla vartalovoilla. Sarjan myötä Jolien hiustenhoitotuotteiden valikoima täydentyy kuohkeilla shampoilla ja ihanan kosteuttavilla ja silottavilla hoitoaineilla sekä superkosteuttavalla tehohoidolla.

Frankincense-tuotteet perustuvat aavikolla kasvavan Frankinsence-puun pihkasta saatavaan uutteeseen. Tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille noin 30 vuotiaasta eteenpäin ja ovat erittäin kosteuttavia ja ihoa uudistavia ja heleyttäviä. Tuoteperheeseen kuuluu kasvojen pesuaine, kasvovesi, kasvosuihke, seerumi, kasvoöljy, silmän- ja huultenympärysseerumi sekä kosteusvoide.

Orange Flower-tuotteet puolestaan ovat erittäin kosteuttavia ja sopivat kaikenikäisille. Orange Flower tuotteisiin kuuluu kasvojen pesuaine, kasvovesi, kasvoöljy sekä päivä– ja yövoide.

_MG_5053

Beauty Sleep Concentrate on nähty ympäri maailman muotilehtien sivuilla, viimeisin bongaus on tehty Ranskan Voguesta. Kauneusunieliksiiri on äärimmäisen kosteuttava, kevyt ja samettinen, kolmekymppisen ihon luottotuote. Sitä voi käyttää sellaisenaan tai kosteusvoiteen alla. Tuote imeytyy nopeasti, mutta jättää ihon pinnan samettisen tuntuiseksi.

Vartalonhoitotuotteista valitsimme hyllyihimme omat suosikkimme. Geranium & Orange -vartalonkuorinta sisältää Kuolleen meren suolaa, joka on kaikkien ihotyyppien kaveri, mutta sopii erityisesti epäpuhtauksista kärsivämme tai kuivalle iholle. Kuorintavoide jättää ihon kosteutetuksi kasviöljyjen ansiosta, joista mainittakoon appelsiininkuoriöljy ihanan tuoksunsa ansiosta. Aromatic Body Butter on vastikään lanseerattu vartalovoi, jonka nimi kertoo tuotteesta kaiken olennaisen. Beauty Sleep Body Butter on ihanan rentouttava ja samettisen kermainen vartalovoi, täydellinen tuote erityisesti talvella, mutta täällä meillä on nukuttu sen siivittämiä kauneusunia jo viime juhannuksesta lähtien.

_MG_5079

Tuotteita testatessamme ihastuimme erityisen paljon Neal’s Yardin hiustuotteisiin. Shampoissa on loistavan kuohkeat koostumukset, hoitoaineet tekevät hiuksista sileät ja helposti kammattavat ja tehohoito – se puolestaan tekee kutreille ihmeitä! Orange Flower -hiustuotteet sopivat kuiville hiuksille, Rose-tuotteet kosteutta ja hellimistä kaipaaville kutreille ja Lavender-tuotteet elottomille ja kiiltoa kaipaaville hiussuortuville. Rosemary & Cedarwood -tehohoito sopii kaikille tuomaan kiiltoa, kosteutta ja kammattavuutta. Loistava täsmätuote talviaikaan sähköisille ja kuiville suortuville!

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan Neal’s Yardin aromaterapeuttiseen ja yrttitaiteelliseen maailmaan!

_MG_5065

Kuvat Katja Kokko

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jo
Jo
10 years sitten

Toivepostaus: erilaisten luonnonkosmetiikan sertifiointimerkkien erot. Näistä olisi mielenkiintoista ja hyödyllistä lukea selkosuomella 🙂

Papu
Papu
10 years sitten

Hei, Miten mahtaa Beauty Sleep Concentrate, “kolmekymppisen ihon luottotuote”, sopia nelikymppisen iholle, pintakuivuudesta ja hormonaalisista “haasteista” kärsivälle iholle?

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Ihanteellinen tuote kaltaisellesi 🙂 Luonnonkosmetiikassa ikäsuositukset ovat viitteellisiä. Tuotteet eivät turvota ryppyjä umpeen, väitä muokkaavan kasvoja tai kiristävän ihoa. Beauty Sleep Concentrate on nimensä mukaisesti tiiviste ja sopii noin kolmekymppisestä ylöspäin, eli oikein hyvin myös nelikymppiselle iholle.

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Hyvä idea, tosin melko pilkkua viilaavan taustatutkimuksen vaatisi enkä tiedä helpottaako se enää tavallista kuluttajaa. Sertifioijien standardit eivät mahdu ihan muutamalle sivulle. Siksi on mielestäni hyvä, että luonnonkosmetiikka noudattaa yhteisiä pääpiirteitä, hienosäätö tulee esimerkiksi vaadituista luomuviljellyistä raaka-aineista, mutta niiden määrä ilmoitetaan purkissa joka tapauksessa sekä sallittujen synteettisten ainesosien listasta, joka on joka tapauksessa minimaalista. Esim. Ecocert ilmoittaa purkin kyljessä kuinka paljon raaka-aineista on luonnollista alkuperää. Käytännössä jäljelle jäävä synteettisten raaka-aineiden osuus on lähes aina alle prosentti, yleensä 0,2-0,3 % ja nämä aineet löytyvät useimmiten incin loppupäästä säilöntäaineen muodossa, jotka ovat usein luontaisen kaltaisia (eli molekyyli muistuttaa luonnollista raaka-ainetta, mutta on… Lue lisää..

Hanna
Hanna
10 years sitten

On ihanaa kuluttajana luottaa teidän ammattitaitoon valita ekologisia ja laadukkaita tuotteita ihanan puotinne hyllyyn, jotta me kuluttajat voimme “vain” nauttia kosmetiikasta. Arvostan suuresti panostanne tuotteiden valinnassa ja tulen jatkossakin asioimaan kosmetiikkahankitojen puitteissa ainoastaan Joliessa.

linnea
linnea
10 years sitten

Hei! Onko teillä antaa sopivia vinkkejä super herkän ja kuivan ihon karvanpoistoon? Ulkomaanmatkan lähestyessä ongelma nousee taas piinaavana mieleen… Kiitos ihanista tuote-esittelyistä ja mukavaa syksyä kaikille jolielaisille!

Päivi
Päivi
10 years sitten

Very interesting indeed! Täytyypä tulla katsastukselle. Plussat hintatason kohtuullisuudesta 🙂

Päivi
Päivi
10 years sitten

Sori linnea, että tulen kommentoimaan tähän väliin, mutta omasta kokemuksestani voisin suositella kokeilemaan sokerointia hoitolassa, jos ei ole tuttua. Itselläni iho on reagoinut siihen paljon vähemmän kuin muihin “juurineen pois” -tyyppisiin menetelmiin 🙂

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Kiitos Hanna ihanasta kommentistasi! Tänä syksynä hyllyihimme rantautuu vielä kaksi uutukaista sarjaa, jotka ovat meille vähän niinkuin omia lapsia, sillä tulevat maahantuontiimme. Uskon, että te asiakkaat olette niistä yhtä innoissaan kuin mekin 🙂

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Päivihän tässä jo vastasikin. Meillä oli vielä vuosi sitten myynnissä Acorellen karvanpoistotuotteet, mutta en nähnyt järkeä jatkaa niiden kanssa, sillä käyn itsekin sokeroinnissa säännöllisesti. Paras, tehokkain ja hellävaraisin tapa, vaikka ei kivuton 🙂 Suosittelen lämpimästi ystävääni Hennaa, joka omistaa Ihonhoitobaarin Eerikinkadulla. Henna ei käytä luonnonkosmetiikkaa (vielä!), mutta sokerointi onkin eri juttu. Henna on super hyvä, en suostuisi kenellekään muulle sokeroitavaksi!

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Tervetuloa! NYRin tuotteet ovat kuin yrttilääkkeitä iholle 🙂

Hanna
Hanna
10 years sitten

Kävin tutkailemassa tuotteita ja tuli mieleeni pieni toive: lisäisittekö jokaisen tuotteen kohdalle sen koon (ml/g tms.). Osassa tuotteista koko käy selväksi tuotekuvasta, mutta ei kaikissa. Helpottaisi ostosten tekoa ja hintojen vertailua. Kiitos, olette mahtavia!

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Tulossa on! Äitinikin jo kaipaili kokoja!

Päivi
Päivi
10 years sitten

Sori, kun menin sorkkimaan väliin, vaikka mun mielipidettä ei kysytty! Oli vaan juuri oma turkki ja sen poisto mielessä 🙂

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Ei haittaa lainkaan Päivi! Kyllä täällä saa lukijat toisiaan neuvoa 🙂

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.