Lifestyle

Kaikki futonista, osa 4: Petivaatteiden materiaalit ja alkuperä

23.09.2013, Hannamari Rahkonen

Kaikki futonista-postaussarjan kolmannessa osassa käsittelimme luonnollisista materiaaleista valmistettujen petivaatteiden sekä futonin oikeaoppista hoitoa, jotta voisimme pidentää näiden laadukkaiden tuotteiden elinikää. Tässä toiseksi viimeisessä osassa käsittelemme vielä Futonnetin valikoimissa olevien petivaatteiden materiaaleja sekä niiden alkuperää.

Futonnetin valikoimissa olevat peitteet, tyynyt sekä petauspatjat ovat suomalaisen Porin villa ja peitteen valmistamia. Peitoissa, tyynyissä ja petauspatjoissa käytetään futonien tapaan villaa, puuvillaa sekä luonnonkuituja, joiden käyttömukavuus on omaa luokkaansa. Vuodevaatteen tärkein ominaisuus on pitää kehomme oikeassa lämpötilassa ja haihduttaa kehomme hengittämä kosteutta pois. Luonnonpuuvillasta löytyvät kaikki nämä ominaisuudet. Porin villa ja peitteen puuvillatuotteet ovat 100 % luonnonmateriaalia eivätkä ne sisällä mitään kemiallisia lisäaineita. Tämän ansiosta nämä luonnollisista materiaaleista valmistetut petivaatteet eivät hiosta eivätkä kerää staattista sähköä tai pölyä, kuten synteettiset kuidut tekevät. Luonnonpuuvilla sopii myös useimmille allergikoille.

Villa on peräisin Islannista ja Norjasta. Sieltä saatu villa on karkeampaa villaa, joka ei sovellu vaateteollisuuteen, mutta joka on sopivan jäykkää ja kiharaa vuodevaatteisiin. Villa pestään hyvin ja tässä pesussa villan rasva lähtee niin, että tuotteet voidaan pestä 40 asteessa. Puuvilla on peräisin Texasista. Pitkäkuituinen puuvilla on puhdasta ensikäytön puuvillaa, jonka ansiosta valmis tuote säilyttää ominaisuutensa parhaiten. Puuvilla puhdistetaan ja karstataan tarkoin. Valmistusvaiheessa puuvillaa ei pestä ollenkaan, etteivät sen käsittelyominaisuudet menisi pilalle. Kaikki materiaalit ovat Öko-Tex -standardien mukaiset, joka tarkoittaa sitä että tuotteissa ei ole raskasmetalli-, torjunta-aine-, tai formaldehydijäämiä.

Puuvilla-, ja villavuodevaatteita voidaan käyttää myös varovaisessa rumpukuivauksessa, mutta tuote pitää kuitenkin aina ennen lopullista kuivumista venyttää mittoihinsa, ettei se kutistu. Puuvillatyynylle annetaan pesukielto sen takia, että se saattaa paakkuuntua pesussa mytyksi, koska siinä ei sellaisenaan ole ompeleita. Puuvillatyynyn voi kuitenkin pestä siinä tapauksessa, että siihen ompelee muutaman läpipiston estämään myttyyn menemistä. Lukuunottamatta ompelemattomia puuvillatyynyjä, voidaan muut puuvillatuotteet vesipestä 60 asteessa, joka tappaa myös pölypunkit.

Porin villa ja peitteen tuotteissa käytetään myös 100 % aidosta keritystä villasta valmistettua Eco wool- luonnonkuitua, joka on talvella lämmin ja kesällä viileä. Kesäpeitot ovat erittäin ohuita ja kevyitä, talvipeitot puolestaan vahvoja. Eco wool- luonnonkuitu kykenee imemään itseensä n. 30 % vettä tuntumatta silti märältä ja vesi haihtuu siitä erittäin hitaasti. Tämä luonnollinen säätely takaa kehollemme täydellisen mukavuuden, koska se imee hikoilemamme kosteuden erittäin nopeasti ja haihduttaa sen hitaasti. Tämän erityisominaisuutensa ansiosta kuitu ei altista ihmiskehoa niin kutsutulle lämpöshokille, joka saattaa aiheuttaa ihmiselle jäykkyyttä ja vilunväristyksiä, joiden syy jää usein hämärän peittoon. Koska Eco wool on luonnonkuitua, se on myös palo-ominaisuuksiltaan paljon turvallisempi kuin synteettiset vaihtoehdot. Valikoitu, erittäin kihara ja karkea villalaatu sekä Hygienic-käsittely yhdessä karstauksen kanssa antavat villalle vesipesukestävyyden villapesuohjelmalla.

Viikon päästä julkaistavassa postaussarjan viidennessä ja viimeisessä osassa käsittelemme meidän henkilökohtaisia kokemuksiamme futonsängystä sekä luonnollisista petivaatteista.

Kuvat: Futonnetti.fi, Hannamari Rahkonen

Postaus tehty yhteistyössä Futonnetin kanssa.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.