Ihonhoito

Rosacean eli ruusufinnin hoito luonnonkosmetiikalla

18.06.2014, Jolie

Juttu on kirjoitettu ensimmäisen kerran 2014, ja se on uudistettu vuonna 2021.

Rosacea eli ruusufinni on ihotulehdus, jonka oireita ovat punoitus, punaiset tai jopa sinipunaiset läikät ja märkäpäät, mutta iho on kuitenkin yhtä aikaa kuiva. Rosaceaa ei tule sekoittaa akneen eikä sitä hoideta kuin aknea, vaikka nämä ovatkin sukulaissairauksia. Rosacean aiheuttajaa ei virallisesti tiedetä, mutta sillä on yhteys stressiin, suoliston kuntoon ja immuniteettiin. Tämän vuoksi rosacean hoidossa tulee huomioida ensisijaisesti suoliston kunnon parantaminen ruokavaliolla. Aurinko, kylmyys, tulinen ruoka, alkoholi ja tupakointi pahentavat rosacean oireita.

Valikoimastamme löytyy useita tuotteita, jotka sopivat rosacea-ihon hoitoon. Tässä tulevat omat täsmävinkkimme. Tuotteet sopivat luonnollisesti paitsi ruusufinnin hoitoon, myös herkän ihon luottotuotteiksi sekä tilanteisiin, kun iho kaipaa rauhoittelevaa hoitoa.

Puhdistus

Novexpert Micellar Water Hyaluronic Acid –Hellävaraisesti Puhdistava Misellivesi

Misellivesi, joka puhdistaa kasvoilta hellävaraisesti meikin, ilmansaasteet sekä kuolleen ihosolukon. Hellävarainen koostumus sisältää aloe veraa, joka rauhoittaa ihoa puhdistuksen aikana. Sopii käytettäväksi kaikille ihotyypeille, erityisesti herkälle iholle. Puhdistuksen aikana hyaluronihappo sitoo kosteutta ihoon samalla kun probiootit tukevat ihon normaalin flooran tasapainoa. Vihreä tee sekä fytiinihappo poistavat saasteiden tuomia vapaita radikaaleja ja niiden aiheuttamia haittoja.

Esse Cream Cleanser -Puhdistusemulsio

Tämä puhdistusemulsio poistaa lian ja meikin iholta hellävaraisesti ja tehokkaasti sitoen itseensä öljyliukoisia epäpuhtauksia ja helpottaen siten niiden pois huuhtomista. Marulaöljy kosteuttaa ihoa puhdistuksen aikana. Aloe vera rauhoittaa ihoa tehden tuotteesta sopivan myös herkälle iholle. Palmarosa, kumina ja palsamipelargoni tuovat tuotteelle raikkaan vihreän tuoksun. Puhdistusemulsion pH-arvo on 5 ja sen luonnolliset pinta-aktiiviset aineet koostuvat kasviöljyistä ja glukoosista. Sopii kaikile ihotyypeille.

Kuumotusta rauhoittavat ja ihoa vahvistavat seerumit

Absolution Anti-Soif

Anti-Soif on intensiivisesti kosteuttava seerumi, joka antaa iholle suojaa muun muassa tulehduksia vastaan. Seerumi pehmentää, rauhoittaa ja tasoittaa ihon väriä. Suosittelemme Anti-Soifia käytettäväksi rosacea-iholla iltaisin kosteusvoiteen alla. Raikas sitrustuoksu virkistää lempeästi mieltä.

Neal’s Yard Remedies Sensitive Soothing Serum – Kasvoseerumi Herkälle Iholle

Herkälle iholle ihanteellinen hyaluronihapposeerumi kosteuttaa ihoa välittömästi rauhoittaen. Kevyt, geelimäinen koostumus imeytyy nopeasti ja sopii loistavasti myös meikin alle käytettäväksi. Seerumin sisältämä luomu boragoöljy yhdessä alppitähden uutteen ja aloe veran kanssa rauhoittaa ja viilentää ihanasti ihoa suojaten sitä ympäristön haittatekijöiltä. Hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta tehden siitä elastisen ja kimmoisan. Intensiivinen kasvoseerumi sopii erinomaisesti tehostamaan ja edesauttamaan kosteusvoiteen vaikutusta. Vegaaninen tuote, ei sisällä lisättyjä hajusteita.

Esse Sensitive Serum -Rauhoittava Seerumi

Esse Sensitive seerumi sisältää yli miljardi elävää probioottista Lactobacillus-mikrobia millilitraa kohti. Nämä mikrobit aktivoituvat ihon pinnan kosteudesta. Kun ne ovat aktiivisia, ne auttavat ihoa korjaamaan epätasapainotiloja ja vahvistavat suojabarriäärin toimintaa. Tehostunut barriäärin toiminta vähentää punoitusta ja tulehdusreaktioita ihossa. Vedetön koostumus on kevyen öljyinen ja helposti levittyvä. Seerumi sopii erityisesti herkälle tai stressaantuneelle iholle, akneen ja ekseemaan sekä rosacea-iholle.

Runsaasti kosteutta antava, rauhoittava kasvovoide

Esse Sensitive Hydro Moisturiser -Kosteuttava Kasvovoide Herkälle Iholle

Esse Hydro Moisturiser on kehitetty rauhoittamaan herkkää ihoa optimoimalla ihon mikrobiomin terveys. Ihon sisällä ja pinnalla elävät mikrobit säätelevät ihosi immuunisysteemiä. Hydro Moisturiser hyödyntää prebiootteja ja probioottisia uutteita ultra-miedossa voidekoostumuksessa, jotka yhdessä suosivat hyödyllisten mikrobien kasvua. Ihon mikrobiomin tasapainottumista seuraa kosteutetumpi, kimmoisampi ja terveempi iho.

Novexpert Velvety Hydro-Biotic Fluid –Rauhoittava Emulsio

Kevyt koostumus yhdistää ravitsevat, kosteuttavat sekä suojaavat aineosat erityisesti normaalin ja sekaihon vaativiin tarpeisiin. Samettisen tuloksen iholle tuovat omega 3-rasvahapot sekä ihon normaalia flooraa tasapainottavat probiootit. Hyaluronihappo sekä kasvien glyseridit parantavat ihon kosteuspitoisuutta jättäen kasvoille nuorekkaan kimmoisan tunnun. Magnesium, aloe vera sekä prebiootit toimivat luonnollisina rauhoittajina ja suojana ihon tulehdusreaktioita vastaan.

Viilentävä, kosteuttava ja rauhoittava naamio

Esse Cream Mask -Kosteuttava Kasvonaamio

Syväkosteuttava ja ihoa pehmentävä naamio on voimakkaasti ihoa uudistava ja näkyviä ikääntymisen merkkejä, juonteita ja ryppyjä vähentävä. Sisältää A-, B-, E- ja C-vitamiineja, joiden on todettu parantavan ihon rakennetta, vähentävän pigmenttiläiskiä ja edistävän solujen uudistumista. Naamio sisältää prebiootteja, jotka ravitsevat hyödyllisiä mikrobeja sekä probioottista uutetta, joka auttaa muuttamaan ihon mikrobipopulaation ihoa suosivaksi. Korkeat pitoisuudet hyaluronihappoa boostaavat ihon kosteuspitoisuutta. Kigeliauute lisää kollageenin muodostumista tasoittaen ja kirkastaen ihon sävyä sekä kiinteyttäen ihoa. Erinomainen auringon aiheuttamien vaurioiden ja pigmenttiläiskien hoitoon

Auringolta suojaava meikkipohja

Rosacea-iho täytyy suojata hyvin auringolta, sillä UV-säteily pahentaa oireita. Fysikaalinen aurinkosuoja on paras mahdollinen ja lempein suoja. Kannattaa valita tuote, jossa yhdistyy aurinkosuojan lisäksi myös punoitusta tasoittava meikkipohja.

Absolution La Crème du Teint

Absolutionin meikkipohja on hyvin kevyt ja jättää iholle kauniin kuultavan pinnan. Sävy on lämpimän aprikoosinen ja sulautuu ihoon hyvin, mutta on paras valinta keskitummalle ja päivettyneelle iholle. Meikkipohjan sisältämä vihreä tee korjaa iholta vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita ja auttaa ihoa puhdistumaan toksiineista. Thermus thermophilus antaa iholle suojaa ulkoisilta ärsykkeiltä ja italianolkikukka rauhoittaa punoitusta.

Esse Foundation – Hoitava Meikkivoide SPF30

Innovatiivinen puolipeittävä meikkivoide, joka tukee ihon mikrobiomin normaalia toimintaa samalla tarjoten kauniin hehkuvan ja viimeistellyn lopputuloksen. Probiootteja sisältävä koostumus on tuoksuton ja sisältää vain miedoimpia säilöntäaineita ollen ihanteellinen valinta etenkin ikääntyvälle tai iho-ongelmista kärsivälle herkälle iholle. Erinomainen tuote päivittäiseen käyttöön, sillä samalla ihon virheet peittäessään, se tarjoaa laajakirjoisen aurinkosuojan SPF30. Luonnolliset väripigmentit koostuvat rautaoksideista ja titaanidioksidista. Kasvoille nämä pigmentit sulautuvat kasvivahojen ja -öljyjen avustuksella luoden samettisen pehmeän sekä ihon omaa sävyä korostavan kuulaan lopputuloksen. Mukavan käyttökokemuksen takaa vaivattomasti levittyvä koostumus, joka on helppo työstää kasvoille tasaisesti. Lopputuloksen peittävyyttä on mahdollista säädellä kerrostamalla, ilman pelkoa voiteen rullaantumisesta. Probioottien lisäksi meikkivoiteessa on myös prebiootteja, jotka ovat hyödyllistä ravintoa ihon normaali flooralle. Antioksidanttiset C- ja E-vitamiinit tukevat ihosolujen luonnollista uudistumista ehkäisten juonteita ja pigmenttiläiskiä.

 

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.