Ihonhoito

Näin hoidat kukkivaa ihoa

25.11.2015, Riikka Väänänen

Epäpuhdasiho ei ole aina rasvoittuva, vaikka niin yleisesti ajatellaankin. Joskus tukkeumat johtuvat myös ihon pintakuivuudesta tai vääristä hoitotavoista- tai aineista. Ja jos iho olisikin rasvoittuva, se tarvitsee siitä huolimatta kosteutta. Ja hellää hoitoa, sillä epäpuhdasiho on jopa herkempi kuin kuiva iho. Tässä sinulle pieni epäpuhtaan ihon kotihoito-opas.

Älä pihtaile puhdistuksessa

Jos ihosi on epäpuhdas, suosi puhdistusgeelejä ja -vaahtoja puhdistusmaitojen ja -voiteiden sijaan. Kun oikein todella haluat satsata puhdistukseen ja varmistaa että ihosta tulee putipuhdas, ota mallia itämaisista puhdistusrituaaleista ja kokeile Patykan perusteellista kolmivaiheista puhdistusta. Siihen kuuluu lian, pölyn ja meikin puhdistava öljy (Kyllä! Myös rasvoittuvalle iholle.), kirkastava ja puhtaan tunteen jättävä vaahto sekä hoitava kasvovesi. Öljyn ja vaahdon yhdistelmä pitää huolen siitä, että kaikki meikit ja epäpuhtaudet lähtevät takuuvarmasti ja iho jää raikkaan tuntuiseksi. Parasta tässä kolmivaiheisessa puhdistuksessa on se, että ihon (myös silmämeikin) saa puhdistetuksi tehokkaasti ihoa kuivattamatta. Kolmen puhdistuksen setti kuulostaa ehkä isolta satsaukselta, mutta kestää normaalissa käytössä ainakin noin kolme kuukautta. Ja ihosi kiittää.

patyka_3step_cosmetic_jolie_hannamarirahkonen3

Jos kuitenkin päädyt johonkin muuhun puhdistukseen, älä pihtaa ainakaan kasvoveden kohdalla. Epäpuhtaan ihon puhdistaminen ilman kasvovettä, on kuin hampaiden harjaaminen ilman tahnaa. Kasvoveden tehtävä on palauttaa ihon pH-tasapaino, tehdä ihosta vastaanottavainen hoitotuotteille, viimeistellä puhdistus, sekä toimia myös ensimmäisenä hoitotuotteena ennen seerumia ja voidetta.

Hormonaalisesti näppylöin oikuttelevalle iholle kasvovedeksi sopii mainiosti sekaihon Pai Skincaren Rice Plant & Rosemary Tonic– tai Patykan Witch Hazel Water Toning Lotion -kasvovesi. Molemmissa on ihoa rauhoittavia, puhdistavia ja tasapainottavia ominaisuuksia.

 

patyka_jolieshop_patyka3step_hannamarirahkonen11

Täsmähoida

Seerumi on epäpuhtaan ihon paras kaveri – etenkin aikuisen epäpuhtaan ihon. Epäpuhtaan ihon ongelma on etenkin kylminä vuodenaikoina se, että kun ihon pinta kuivuu ja tukkeumat eivät pääse ihon pintaan, vaan jumittavat kireän ja kuivan pinnan alla. Tästä seuraa entistä pahempia – ja kipeämpi – tukkeutumia.

Kun tehotiivisteessä on kosteuttavien ainesosien lisäksi talineritystä tasapainottavia ja ihoa rauhoittavia aineita, iho saa yhtä aikaa runsaasti lisäkosteutta ja täsmähoitoa, ilman rasvaista tunnetta. Esimerkiksi Pai Skincaren Copaiba & Zinc Blemish -seerumi on oivallinen apu pintakuivan sekaihon täsmähoitoon. Yövoiteen sijaan taas suosittelemme tukkeumiin taipuvaiselle iholle mieluummin Patykan korjaavaa Biokalift Repair Night Serum -seerumia. Öljymäisestä koostumuksesta huolimatta se sopii erittäin hyvin epäpuhtaalle iholle, koska se koostuu lähinnä eteerisistä öljyistä aina rauhoittavasta laventelista, viilentävään piparminttuun ja kirkastaviin sitruksiin. Se ravitsee ja kosteuttaa riittävästi, mutta ei tee ihosta tahmaista, eikä tuki sitä entisestään, vaan juuri päinvastoin. Yöseerumi toimii hyvin myös nuorella iholla.

Se oikeanlainen rasva

Kasvovoiteeseen pätee sama neuvo kuin seerumiin: sen pitää olla kevyt, rauhoittava ja kosteuttava. Iholla on nimittäin jano ja se on ehkä vähän kiukkuinenkin. Jos ihosi on pintakuiva eli siinä on matalia pintajuonteita, sitä kiristää ja se on ärtynyt, hoida pintakuivuutta seerumilla ja valitse voiteeksi kevyt emulsio. Jos ihosi on normaalisti hyvin rasvainen, kokeile todella kevyttä ja lievästi antiseptista Patykan Tea Tree Face Cream -voidetta. Se kosteuttaa, rauhoittaa ja hillitsee talineritystä. Aikuiselle iholle – rasvaisellekaan – ihan niin ohut voide ei yleensä kuitenkaan riitä. Eikä siinä ole ikääntymistä ehkäiseviä ainesosiakaan, joten sinun kannattaa valita voiteeksi sellainen, jossa on enemmän tehoraaka-aineita, kuten Iroisien Premier Soin Anti-âge -tasapainottava voide. Se supistaa ihohuokoisia, parantaa ihon omaa suojamekanismia, ehkäisee tulehduksia ja elvyttää pintaverenkiertoa.

 

absolution_skincare_beautymask_jolie_hannamarirahkonen (1)

Kuori ja naamioi itsesi pehmeäksi

Mitä aikuisempi iho, sitä tärkeämpää sitä on kuoria, jotta iho pysyy pehmeänä, kirkkaana ja sileänä. Kuorinta on tärkeää, vaikka ihosi ei olisi vielä niin montaa juhlapyhää nähnytkään, sillä se puhdistaa ihon pinnalle jääneet kuolleet ihosolut, jotka tekevät ihosta karhean ja samean ja pahimmillaan ehkäisevät talin luontaista erittymistä ihon pinnalle – josta siitäkin seuraa tukkeumia. Parhaimmillaan kuorinta tekee ihosta pehmeän ja kirkkaan ja jopa kosteuttaa sitä samalla. Vaikka iho olisi epäpuhdas ja talia erittyisi liikaa, sitä ei ole tarkoitus kuivattaa. Kuivuus vain pahentaa ongelmaa. Nykyään on olemassa tuotteita, jotka yhdistävät naamion ja kuorinnan, kuten Patykan kuorintanaamio. Se tasoittaa pieniä juonteita, uudistaa ihosolukkoa ja palauttaa iholle kirkkaan ja terveen hehkun. Erityisen hyvin se sopii aikuiselle iholle, koska se myös aktivoi kollageeninmuodostusta, kosteuttaa ja uudistaa ihoa. Naamioiksi epäpuhtaalle iholle sopivat savipohjaiset naamiot, mutta etenkin talviaikaan, niitä kannattaa käyttää vain ongelma-alueille (otsa-, nenä- ja leuka) käytettäväksi, koska samalla kun ne imevät epäpuhtauksia, talia, likaa, ne usein myös kuivattavat ihoa. Jo haluat naamion, joka sopii koko kasvoille, kokeile esimerkiksi syväpuhdistavaa Pai Skincaren Copaiba Deep Cleanse AHA Mask -puhdistavaa hedelmähapponaamiota tai syväpuhdistavaa Absolutionin Le Soin Purifiant -naamiota. Jälkimmäinen sopii myös kuivalle, epäpuhtaalle iholle, sillä se ei ole tehokkaista puhdistavista ominaisuuksistaan huolimatta yhtään kuivattava.

Lisävinkki!

Jos ihosi kukkii, kokeile myös välttää (ainakin niin paljon kuin mahdollista) näitä:

Maitotuotteet

Sokeri

Gluteeni

Kahvi (nostaa stressihormonin eli kortisolin määrää)

Lähde Jolien arkisto

Kuvat Hannamari Rahkonen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.