On suuri kunnia julkaista Jolien ihka oma nimikkoraakakakku sekä liittyä mukaan näin kauniiseen mediatiimiin! Vierailin jo minttu-suklaakakun sekä pakuriteepullollisen kera Uudenmaankadulla – lämpimän aurinkoisena päivänä oli upeaa pitää inspiroiva lounaspiknik Jolien takapihalla.

minttusuklaakakku

minttusuklaakakku

Idea kakkuun syntyi heti, kun Jolien tytöt pyysivät minulta reseptiä. Minttua, kevyt, suussasulava, raikas ja helppo toteuttaa. Melkein voisin sanoa, että tämä on yksi parhaista resepteistä, joita täällä Raw Dessert Collectionin herkkukeittiössä on syntynyt. Tämä minttu-suklaakakku on kokonaan pähkinätön. Täyte on mehevä ja vanukastyyppinen, ja sitä pitelee ohut taateli-kaakaopapu-crust.

VALMISTELUT

Kakun leivonta aloitetaan irish moss-geelin valmistuksesta. Jos irish moss on sinulle uusi raaka-aine, tutustu siihen lukemalla tämä suomenkielinen artikkeli.

moss-geeli

IRISH MOSS-GEELI

60g kuivaa, vaaleaa irish mossia eli puoli pussia tätä

3.0 dl vettä tehosekoitukseen

Geelin valmistaminen on hyvin yksinkertaista.

1) Laita irish moss sopivaan astiaan ja täytä astia vedellä. Liota irish mossia 24 tuntia. Tarkista, ettei merikasvissa ole pieniä kiviä tai muuta ylimääräistä. Vaaleassa irish mossissa ne näkyvät helposti tai niitä ei ole lainkaan.

2) Laita sitten puhdistettu ja liotuksen aikana pehmennyt irish moss tehosekoittimeen ja lisää raikasta vettä sen verran, että saat irish mossin tehosekoitettua geeliksi, korkeintaan 3dl. Aja ainekset tehosekoittimessa muutaman minuutin ajan aivan tasaiseksi kuten kuvassa, kuitenkaan kuumentamatta seosta.

raaka-aineet

SULATA VESIHAUTEESSA

80g kaakaovoita raastettuna

raaka-aineet 2

OTA ESILLE

tehosekoitin tai monitoimikone sekä nuolija

desi-, ruokalusikka- ja teelusikkamitta sekä keskikokoinen kulho

22cm ⌀ irtopohjavuoka sekä leivinpaperia

Laita irtopohjavuoan alaosan ja yläosan väliin leivinpaperia, jolloin kakku on helppo irrottaa vuoasta ja siirtää tarjoilulautaselle.

raaka-aineet 3

VALMISTAMINEN

CRUST

2.0 dl kaakaopapuja, esimerkiksi näitä

2.0 dl pehmeitä medjool-taateleita

1/4 tl laadukasta suolaa

Poista medjool-taateleista kivet ja aja ne sekä kaakaopavut tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa tasaisesti yhteen ja levitä se irtopohjavuoan pohjalle, siisti reunat.

PERUSSEOS

irish moss-geeli

2.0 dl (vanilja-)agave-siirappia

1.0 dl sulaa kaakaovoita

1 til aitoa vaniljaa

Aja perusseoksen ainekset tehosekoittimessa sileäksi massaksi.

Kaada puolet seoksesta keskikokoiseen kulhoon.

kakkupala

MINTTUTÄYTE

puolet perusseoksesta

2.0 dl tuoretta, vahvaa minttua silputtuna

Lisää tehosekoittimessa olevaan seokseen minttu ja sekoita nämä yhteen.

Kaada minttutäyte crustin päälle irtopohjavuokaan. Voit heiluttaa vuokaa vaakatasossa, jotta täyte leviää tasaisesti.

Vie vuoka hetkeksi pakastimeen, jotta täyte hiukan jähmettyy ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

SUKLAATÄYTE

puolet perusseoksesta

1.0 dl raakakaakaojauhetta

Sekoita huolellisesti perusseoksen joukkoon raakakaakaojauhe ja kaada se minttutäytteen päälle.

Vie vuoka vähintään puoleksi tunniksi pakastimeen jähmettymään tai ota se myöhemmin pakastimesta huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta vielä kun se on jähmeä. Leikkaa kakku paloiksi veteen kastetulla ohuella veitsellä.

Koristele kakku esimerkiksi tuoreella mintulla ja syötävillä kukilla.

 Maria

jolie-minttusuklaakakku

 Kuvat: Maria Lönnqvist

Marian omat kotisivut: Maria Lönnqvist Raw Dessert Collection

  1. Annika

    Voi tavaton, on varmasti ihan tajuttoman hyvää!!! Joulupöydän herkuksi viimeistään tuota on kokeiltava! Kiitos ihanasta reseptistä :)

  2. Anni Minerva

    Niin kaunis ja epäilemättä herkullinen! Tätä tulen kokeilemaan jonain päivänä :)

  3. Yaelian

    Tosi kaunis kakku Maria ja ihanat kuvat:)

  4. EijaSofia

    Aivan ihana kakku! omastani ei kylläkään tullut ihan samannäköinen… tilasin iHerbistä Irish Mossia ja se ei tainnut olla ihan yhtä laadukasta kuin tässä käytetty (tosi pientä hippua, vaikea löytää kivet ym. roskat) mutta sen lisäksi sekoilin kuitenkin tuon geelin valmistuksessa. Laitoin ensin levän likoamaan 3 dl:aan vettä. Pitääkö levä liotuksen jälkeen valuttaa, huuhdella, laittaa sellaisenaan blenderiin vai lisätä vielä uutta vettä? Itse lisäsin liotetun levän (jota oli liotuksen jälkeen 4 dl) joukkoon vielä kaksinkertaisenmäärän vettä (8 dl) ja hoksasin kyllä että se oli liikaa ;) mutta liian myöhään… niinpä valutin levägeelin vielä tiheän siivilän läpi jolloin geeliä jäi n. 4 dl ohjeen 6 dl:n sijaan.
    kakusta tuli vain n. 3 cm korkea lätty =( maku oli kylläkin jees, mutta epäilen että geelikömmähdys teki hallaa koolle koostumukselle. Kakku ei myöskään jähmettynyt pakastimessa (oli siellä n.3…4 tuntia) joten sen sai aikalalla lusikoida tarjoilulautaselta lautasille ;D
    Crust-pohjasta tykkäsin kovasti! Tosi helppo ja hyvänmakuinen, koostumuskin hyvä!
    Täsmentäisitkö vielä tuota geelin tekoa niin jos ensikerralla onnistuisin sen kanssa paremmin.
    Voiko levä olla niin huonolaatuista että siitä´ei saa kunnon geeliä? Onko muilla kokemuksia iHerbin Irish Mossista?
    Kiitos! =)

  5. Maria Lönnqvist

    Kiitos kaikille kommenteista! <3

    EijaSofia, itse en ole tilannut irish mossia iHerbistä, tosin olen tainnut kokeilla sitä kenkuin tuloksin, kun lastujen seassa oli pientä kiveä, joka jäi lopulta rouskumaan silloin valmistamiini raw pannukakkuihin, enkä oikein saanut lastuja tehosekoitettua muutenkaan ihan sileäksi geeliksi.

    Irish moss kannattaa valuttaa huolellisesti liotuksen jälkeen ja laittaa blenderiin sekä lisätä raikasta vettä sen verran, että irish moss tehosekoittuu helposti geeliksi, tässä ohjeessa se on 3dl, vähempikin luultavasti riittää.

    Ehkä sinulla meni sekaisin tämän artikkelin ja Raw Dessert Collectionin sivujen artikkelin irish moss-geelin valmistusohje? Eli irish mossin voi liottaa missä määrässä vettä tahansa ja liotettu, valutettu levä sekoitetaan sopivassa määrässä raikasta vettä. Toivottavasti selityksestäni on hyötyä! :)

    Onneksi maku toimi! :) ja ihanaa, että pidit crust-pohjasta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jolie 2017