Olemme useaan otteeseen nostaneet valokeilaan Jolie shopin palveluihin kuuluvan henkilökohtaisen meikkiopastuksen, mutta kuinka moni teistä tuntee konseptimme nimeltä henkilökohtainen ihonhoitokonsultaatio?

Jos luonnonkosmetiikka ei ole sinulle vielä tuttua, mutta harkitset siihen siirtymistä tai et ole vielä onnistunut löytämään luonnonkosmetiikkaviidakosta juuri sinulle sopivia tuotteita, ihonhoitokonsultaatiomme on paras aloitus siirtymiselle synteettisestä ekosertifioituun kosmetiikkaan. Tämä on lempiaiheemme, autamme siinä enemmän kuin mielellämme!

iroisie2

Ihomme tarpeet vaihtelevat niin erilaisten vuodenaikojen, elintapojemme sekä elämäntilanteidemme mukaan. Stressaantunut iho tarvitsee erilaista hoitoa kuin rasvoittuva tai epäpuhdas iho ja voi olla, ettei talven pintakuivattamalle iholle enää riitäkään aiemmin käytössä olleet hoitotuotteet.

Säilyttääksemme ihomme kunnon ympäri vuoden terveenä, tasaisena sekä kimmoisana, kaipaavat kauneusrutiinimme säännöllistä päivitystä juuri omalle ihollemme sopivilla täsmähoitotuotteilla. Ideaalisin vaihtoehto on tietysti käydä kasvohoidossa parin kuukauden välein, jolloin oma kosmetologi voi seurata ihosi kuntoa jatkuvasti ja näin tuotteet vastaavat aina oman ihosi tarpeita.

paketti9

Ihonhoitokonsultaatio on kuitenkin mainio keino lähteä liikkeelle kohti parempia ihonhoitorutiineja tai tehdä niille vuositsekkaus. Kesällä on erinomainen aika päivittää kauneusrutiineja, koska iho käyttäytyy lämmössä ja auringossa selkeästi eri tavalla kuin muina vuodenaikoina.

Noin tunnin mittaisen konsultaation aikana räätälöimme juuri sinun ihotyypillesi sopivan päivittäisen ihonhoitorutiinin ja valitsemme sopivat tuotteet täydentämään kokonaisuutta. Konsultaatiossa puhutaan ihonhoidosta hieman syvällisemmin ja saat kysellä kaikki mieltäsi askarruttavat kysymykset ja tietää seikkaperäisemmin, miksi kunkin tuotteen rooli omassa ihonhoito-ohjelmassa on tärkeä. Tuotteidemme toimivuus, raaka-aineet sekä oikeanlaiset käyttöohjeet ovat meille sydämen asia ja siksi olemmekin sisällyttäneet myös nämä palaset osaksi ihonhoitokonsultaatiotamme.

abso5

Yksi ihonhoitokonsultaation suurimmista anneista on varmasti vanhojen kauneudenhoitomyyttien sekä uskomusten purkautuminen. Tavat, joilla olemme tottuneet hoitamaan ihoamme, ovat ehkä vanhentuneet vuosien saatossa muuttuneen ihotyypin tai ihonhoitorutiinien vaiheiden osalta.

Luotamme kokonaisvaltaisen kauneudenhoidon suhteen huolelliseen ihonhoitamiseen sekä luonnonkosmetiikan laadukkaimpiin brändeihin, joista löytyy luotettavat täsmätuotteet vaativallekin iholle. Säännölliset kauneudenhoitorituaalit ovat olennainen osa tervettä ja hyvinvoivaa ihoa ajatellen ja ne tarjoavat myös tunteen arjen luksuksesta, josta on ihana nautiskella hektisten päivien päätteeksi.

_MG_7646

Ihomme tehtävä on suojata sisäelimiämme ja toimia niin sanottuna fyysisenä vesieristeenä estäen kosteuden haihtumisen kehostamme. Ihon pinnalla olevalla hydrolipidikalvolla (happovaipalla) on hyvin tärkeä rooli ihomme vastustuskyvyssä, sillä se suojaa elimistöämme ulkopuolelta tulevilta kemiallisilta aineilta sekä haitallisilta mikrobeilta. Koska hydrolipidikalvo suojaa kehoa myös veden menetykseltä, on sen tasapaino ja hyvinvointi ihonhoidossa kaiken perusta

Iho ei kuitenkaan ole täysin läpäisemätön, vaan kosmeettisia aineita pyritään imeyttämään epidermikseen ja dermiksen ylempiin kerroksiin, jolle suurimman vastuksen antaa sarveiskerros. Jotta iho vastaanottaisi sille tarjottuja ulkoisia ravinteita, on tärkeää hoitaa ihoa ja sen pintaa jatkuvasti, sillä hoitamaton, pintakuiva ja karhea ihon pinta muodostaa iholle entistä läpäisemättömän barriäärin ja estää aineiden imeytymisen ihoon.

_MG_7490

Ihonhoitoon liittyviä myyttiuskomuksia on liikkeellä paljon. Kokosimme teidän avuksenne pienen listan yleisimmistä uskomuksista vastauksiemme kera:

1) Epäpuhdasta ihoa pyritään hoitamaan pesemällä sitä mahdollisimman paljon rasvaisuuden ja näppylöiden ehkäisemiseksi, mutta kasvovettä ei käytetä

Liian voimakkaat emäksiset pesuaineet hankaavat ihon oman suojakelmun pois. Terveen ihon pinnan pH on hapan eikä sitä kuulu saattaa väkisin jatkuvaan epätasapainoon, sillä se johtaa vain näppylöiden lisääntymiseen sekä mahdollisesti pahempiin ihoärsytyksiin. Epäpuhtaan ihon hoidossa tulee huomioida onko iho öljyisen rasvainen vai pintakuivarasvainen. Kasvovesi palauttaa ihon pinnan pH:n välittömästi puhdistuksen jälkeen, sillä se antaa iholle kosteutta ja ravinteita sekä vahvistaa hydrolipidikalvoa. Sinulle oikeanlainen puhdistustuote ja kasvovesi ovat tärkeitä ihonhoidon kulmakiviä.

2) Kuivalle iholle ei käytetä kasvovettä, koska sen uskotaan kuivattavan ja ihoa ei haluta pestä puhdistusmaidolla, koska se ei pese tarpeeksi

Kuivan ihon hoidossa kaiken A ja O on ihon hydrolipidikalvolle sopiva pesuaine, joka ei pese sitä liikaa, sillä kuivan ihon vastuskyky on jo valmiiksi alentunut. Toinen avaintuote on kasvovesi, joka antaa iholle runsaasti kosteutta ja ravinteita, edistää kosteusvoiteen ravinteiden imeytymistä sekä estää miliumien ja tukkeumien muodostumista, joita esiintyy usein pintakuivassa ihossa. Puhdistusmaito on hyvä valinta kuivalle ja ohuelle iholle, raikkaan tunteen saa käyttämällä kasvovettä puhdistuksen jälkeen.

paketti3

3) Herkälle ja kuivalle iholle käytetään vain apteekin perusvoidetta tai luonnonkosmetiikasta pelkkiä kasviöljyjä

Apteekin perusvoiteet tai hajusteettomat herkän ihon tuotteet eivät varmasti ärsytä ihoa, mutta eivät valitettavasti liioin tarjoa myöskään iholle sen tarvitsemia ravinteitakaan. Tässä kohtaa kannustamme miettimään mihin ihonhoidolla pyritään: saamaan iholle kosteutettua tunnetta vai kosteuttamaan ja ravitsemaan ihoa, joka johtaisi ihon pitkäaikaisempaan hyvinvointiin ja kauniiseen ihoon? Toinen ääripää on luonnonkosmetiikan puolella mutkat suoriksi -hoito, jossa iholle käytetään vaikkapa pelkkää kookosöljyä, mutta unohdetaan kosteus ja ihmetellään kun iho pysyy karheana hiekkapaperina öljyämisestä huolimatta. Tässäkin kohtaa vastaus on kasvoveden käytössä, mahdollisesti vielä kosteuttavassa seerumissa ja sen jälkeen öljyissä ja rasvaisissa voiteissa.

patyka7

Iho on hyvinvointimme peili ja elämäntapamme heijastuvat siitä. Kokenut ihonhoidon ammattilainen tai kosmetologi kykenee lukemaan nopeasti ihosta terveydentilaan vaikuttavia asioita kuten sairauksia, stressiä tai emotionaalista huonovointisuutta. Me Joliessa uskomme, että ihomme hyvinvointi ja kauneus ovat kokonaisvaltainen paketti, johon vaikuttavat elämäntapamme, ravinto jota syömme, liikunta, riittävä lepo ja rentoutuminen sekä syvempi henkinen hyvinvointimme, onnellisuutemme sekä suhde omaan itseemme ja elämään.

Haluamme kannustaa teitä lempeästi panostamaan ihon ulkoiseen hoitamiseen osana kauneutta joka lähtee aina sisältämme. Päivittäinen ihonhoitohetki ei ole pelkkää pintaa vaan oman itsemme arvostamista ja hellimistä, joka on ensiarvoisen tärkeää henkiselle hyvinvoinnillemme. Meille on tärkeää, että te asiakkaamme ymmärrätte, miksi kukin tuote on ihonhoito-ohjelmassanne tärkeä. Pitkä rivi kauniita purnukoitakaan ei auta, ellei niiden käyttöön ole syvempää ymmärrystä. Kun väärät uskomukset karisevat, iho kiittää!

Onko sinulla kysymyksiä ihonhoidosta, joihin kaipaisit vastauksia? Kiinnostuitko kuulemaan lisää ja sukeltamaan kanssamme syvemmälle tähän aiheeseen? Olet lämpimästi tervetullut ihonhoitokonsultaatioomme!

Ajanvarauksesta lisää voit lukea täältä, tuotteita voit tutkailla täällä.

Teksti Jolien arkisto

Kuvat Jolie

 1. Mahti

  Miten kasvojen ihoa kannattaisi suojata talvisessa säässä, jos ei käytä (ainakaan säännöllisesti) jotakin meikkivoiteen kaltaista ainetta? Olen ymmärtänyt, että meikkivoide suojaa, mutta jos lähden helmikuun alun viimassa kävelemään metsään tai hiihtolenkille, ei tule kyllä mieleenkään käyttää meikkivoidetta (itselläni on siis käytössä Iroisien BB-voide) jo pelkästään sen hinnan takia, mutta ei ehkä muutenkaan.

  Käytän siis ajoittain Iroisien BB-voidetta. Ihosta tulee kivan värinen sen ansiosta, vaikka punaisia kohtia se ei kyllä kovasti peitäkään. Tykkäisin ainakin ajatuksena kuulaasta ihosta, mutta minusta lopputulos näyttää ennemminkin kiiltelevältä, vaikka ihoni ei kovin rasvainen olekaan. Kannattaisiko minun kokeilla jotakin muuta vastaavaa tuotetta? Paksuista meikkivoiteista en tykkää.

  Voiko BB-voiteen tai vastaavanlaisen voiteen kanssa harrastaa liikuntaa ts. onko siitä haittaa iholle? Jos ihon olisi hyvä olla puhdas urheillessa, pitäisi siis jättää voide laittamatta sellaisina aamuina, koska olen sen verran laiska, että en kyllä jaksa alkaa puhdistaa meikkejä ennen urheilua. Miten siis on, onko tähän jokin selvä ohje?

  Nythän näitä kysymyksiä olikin useampi!

  • Miia Rantonen

   Hei ja kiitos kysymyksistäsi.

   Talvisessa säässä ulkoillessa kasvojen iho kannattaa suojata kylmältä ja tuulelta ulkoiluun tarkoitetulla voiteella. Vaatetuksella (esim. kaulahuivi, huppu) kasvot saa pidettyä suojassa hyytävältä viimalta. Lyhyille reissuille kevyen suojan saat täyteläisestä kasvovoiteesta, jossa on vain vähän kosteutta. Voide kannattaa levittää noin puoli tuntia ennen ulkoilua. Huulet kannattaa myös muistaa suojata. Itse yleensä vältän vesipohjaisia voiteita ulkoillessa. Meikkivoiteesta ja puuterista tosiaan iholle saa lisäsuojaa. Voithan levittää vaikka kevyesti meikkipuuteria voiteen päälle? Se tosin ei ole välttämätöntä, mikäli et tahdo meikkiä laittaa.

   Iroisie BB-voide antaa kuulaan lopputuloksen, sitä kannattaa levittää iholle melko kevyesti. Jos haluat kokeilla jotain toista, löytyy Absolution -sarjasta myöskin BB-voide; Creme Du Teint. Se tosin on väriltään monelle suomalaiselle ainakin näin talviaikaan hiukan tumma, mutta siitä on odotettavissa vaalea sävy. Terre d’Oc:in BB-voide on myös kiva tuote, siitä löytyy kosteuttavuutta ja raikkautta. Paras peittävyys näistä kolmesta mielestäni on Iroisiella. Mikäli kaipaat enemmän peittoa, Iroisien BB-voiteen kanssa kannattaa käyttää esimerkiksi peitevoiteita (Zuiilta löytyy kivat peitekynät ja Couleur Caramel -sarjasta peitevoidenapit) tai / ja vaikkapa Zuiin meikkipuuteria päälle. Siten saat peittävyyttä, mutta myös kuulautta ja raikkautta ja meikkipuuteri vie enimmän kiillon iholta.

   Voit huoletta harrastaa liikuntaa, vaikka ihollasi olisi joku BB-voiteistamme. Tietenkin ihanteellista on urheilla ilman meikkiä, mutta BB-voiteemme (kuten muutkin luonnonkosmetiikan meikit) ovat hengittäviä ja kevyitä, eivätkä tuki ihoa.

   Toivottavasti sait apua näistä. Suosittelemme ihokonsultaatiota lämpimästi, siinä voimme aina katsoa tarkemmin ihosi kunnon ja tuotteet juuri sinulle.

   Ihanaa viikonloppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jolie 2018