Reseptit

Raakaleivonnan ABC – luontaisesti gluteenittomia ja maidottomia makuelämyksiä

05.12.2015, Hannamari Rahkonen

Tarkkasilmäisimmät ovatkin jo saattaneet huomata Jolie webshopin uutuustuotteiden joukossa mielenkiintoisen lisän. Jolien kauneustoimittajana tunnetun Hannamari Rahkosen upea Raakaleivonnan ABC -e-kirja tuo kaivattua piristystä pimeän kaamoksen keskelle ja kuljettaa lukijansa visuaaliselle jälkiruokamatkalle.

Kirjan avulla on helppoa oppia korvaamaan prosessoidusta sokerista, gluteeniviljoista ja maidosta valmistetut herkut. Info-osuudessa käydään seikkaperäisesti läpi raakaleivonnan perusperiaatteet, esitellään laaja kattaus erilaisia raaka-aineita ja kerrotaan minkälaisia valmistusmenetelmiä voidaan käyttää.

Raakaleivonnan_ABC_kansi

Jo ensivilkaisulta on selvää, että kirja toimii ylistyksenä kauniille ruoalle, yhdessä nautiskelulle ja aidoille raaka-aineille. Tiukkojen ja mustavalkoisten ruokaismien sijaan opus tarjoaa runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Jokaisen leipurin on helppoa napata itselleen sopivat vinkit ja reseptit käyttöön. Soveltaakin saa, ja siihen jopa kannustetaan!

Hannamarin mielensä raakaleivonnaiset ovat yksi helppo tapa lisätä ravintotiheän ruoan nauttimista, tukea kehon jaksamista, saada lisää elinvoimaa ja tuntea itsensä aidosti kylläiseksi. Hän toteaakin, että “Halusin kirjallani ja siihen kehitetyillä resepteilläni osoittaa, että terveellinen herkuttelu on ennen kaikkea helppoa ja maukasta.”

raakaleivonnanABC_mustaherukkaraakakakku

Raakaleivonnassa käytetään kuumentamattomia raaka-aineita ja valmistusmenetelmiä, joissa lämpötila ei nouse yli 46 asteen. Kuumentamattomuus takaa vitamiinien, entsyymien, hivenaineiden, aminohappojen sekä mineraalien säilymisen. Kuumentamisen sijaan valmistusmenetelminä hyödynnetään esimerkiksi kuivattamista, hapattamista, tehosekoittamista ja liottamista, joiden avulla leivonnaisiin saadaan monenlaisia koostumuksia.

Perinteisessä leivonnassa käytetyt sokerit, viljat ja maitotuotteet korvataan pääasiassa pähkinöillä ja siemenillä, marjoilla, hedelmillä, erilaisilla kookostuotteilla, kylmäpuristetuilla rasvoilla kuten neitsytkookosöljyllä ja kaakaovoilla, mausteilla ja superfood-tuotteilla. Luonnollisten raaka-aineiden leikkikenttä on lähes rajaton!

RaakaleivonnanABC_talvisuklaa_hannamarirahkonen

Raakaleivonnan ABC -e-kirja sisältää:

 • Laajan raaka-aineinfon makeuttajista, sitovista
  aineista, superfood-tuotteista ja mausteista
 • 96 sähköistä aukeamaa, jotka vastaavat 192
  perinteisen kirjan sivua
 • Seikkaperäiset ohjeet erilaisiin valmistustekniikoihin ja
  tarvitsemiisi välineisiin
 • Usein kysytyt kysymykset -osion, jossa vastataan 29
  raakaleivontaa koskevaan kysymykseen kattavilla vastauksilla
 • Lukuisia vaihtoehtoja pähkinöiden korvaamiseen
  raakaleivonnaisten pohjissa ja täytteissä
 • Yli 40 herkullista reseptiä, jotka on valmistettu ilman
  gluteenia, maitotuotteita, kananmunia tai valkoista sokeria
 • Tarkat ohjeet kakkujen, leivoksien, piiraiden, tryffeleiden, raakasuklaiden, jäätelöiden, makeisien, hillojen, kastikkeiden ja kasvijogurttien valmistukseen
 • Runsaasti laadukkaita ja houkuttelevia kuvia
Raakaleivonnan_ABC_tryffelit

Siispä, mikset kokeilisi tänä talvena perinteisten sokerileivonnaisten ja makeisten rinnalle jotain moninkertaisesti parempaa? Ehdotamme listalle esimerkiksi syntisen hyviä salmiakkipatukoita, ihanan pehmeitä piparkakkutryffeleitä, suussa sulavaa toffeekakkua tai raikasta sitruuna-suklaajäätelöä.

Saat kaamoksen piristävimmän ruokakirjan Jolie webshopista tarjoushintaan 24,90 € (norm. 29,90 €) maanantaihin 7.12. klo 23.59. saakka.

Kirja toimitetaan PDF-muodossa ja se on yhteensopiva yleisimmillä laitteilla (Mac, PC, Android, Kindle, iPad jne.).

Kuvat Hannamari Rahkonen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
piu
piu
8 years sitten

Voih miten ihana kirja, harmi ettei saa käsinkosketeltavana kirjana, kun itsellä tälläinen tavallinen puh käytössä, ei tähän voi ladata mitään, eikä muuta nettiä ole.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
8 years sitten

Hei piu! Toistaiseksi tätä kirjaani ei olla tekemässä painettuun muotoon (tulevia kylläkin). Mikäli kuitenkin haluaisit nautiskella ihanista resepteistä ja oppia uutta raakaleivonnasta, kirja toimii erinomaisesti myös tietokoneella. Tabletin puuttuminen tai pieni puhelin eivät ole siis este 🙂 Iloista sunnuntaita sinulle!

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.