Avokadopasta lienee resepti tai ilmiö, joka on löytänyt tiensä lukemattomien suomalaisten lautaselle ja sydämeen. Aivan taivaallistahan tuo pasta onkin ja lisäksi täydellistä kotiruokaa sen helppouden ja nopeuden ansiosta. Avokadopastakulhollisen pyöräyttäminen käy aivan käden käänteessä.
Reseptin sisältämä juusto aiheuttaa kuitenkin joillekin vatsanväänteitä tai tukkoisuutta ja koska vegaanitkin haikailevat avokadopastan perään, päätimme kokata tuosta taivaallisesta herkkuruoasta täysin vegaanisen version.
Avokadopastasuosion takana on syksyllä ilmestynyt Safkaa-kirja, jonka toisen kirjoittajan Hanna Gullichsenin, kutsuimme maistamaan pastan vegaanista variaatiota. Hanna lieneekin juuri oikea henkilö arvioimaan pastareseptiä!
Vegaaninen versio on variaatio Safkaa-kirjan reseptistä. Juusto on korvattu ravintorikkailla oluthiivahiutaleilla. Oluthiivahiutaleet sisältävät runsaasti B-vitamiineja sekä foolihappoa ja niissä on herkullisen juustoinen maku. Oluthiivahiutaleita löytyy muun muassa suomalaiselta Bertil’s Health -merkiltä ja niitä myyvät luontaistuotekaupat sekä markettien luontaistuoteosastot.
Jännityksellä odotimme kommentteja reseptistä.
Vegaaninen avokadopasta (noin kolme annosta)
2 pehmeää avokadoa
1 punainen chili siemenineen
1 limen mehut
1,25 dl oluthiivahiutaleita
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
1 tl merisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 dl pastan keitinvettä
Pastan keittämiseen
400 g haluamaasi pastaa (käytimme Clearspring-merkkisiä luomu soba-nuudeleita)
ripaus merisuolaa
Purista limen mehut kulhoon. Pilko joukkoon chili. Lisää suola, mustapippuri ja oliiviöljy. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi avokado kuorissaan, koverra sen jälkeen sisus kulhoon. Lisää oluthiivahiutaleet ja muussaa ainekset lusikalla tai haarukalla. Silppua basilika sekä lehtipersilja ja lisää joukkoon, sekoita.
Keitä pasta runsaassa vedessä, joka on maustettu oliiviöljyllä ja suolalla. Ota talteen keitinvedestä noin desin verran ja lorauta kastikkeen joukkoon. Valuta pasta ja lisää avokadokastikkeen joukkoon. Sekoita ja tarjoile heti.
No mitä Hanna sitten piti vegaanisesta avokadopastasta? Taivaallisen hyvää, kuului kommentti ja myhäilin tyytyväisenä. Jäämme odottamaan milloin vegaaninen vaihtoehto rantautuu myös ravintoloiden ruokalistoille.
Nams, kuulostaa ihanalta! Mä kuolasin tätä reseptiä jo pari vuotta sitten, mutta en oo vieläkään testannut, vaikka avokadopastasta on nyt täällä Suomessakin kohkattu viime aikoina.https://ohsheglows.com/2011/01/31/15-minute-creamy-avocado-pasta/ Kivaa, että vegaaniversioitakin tulee ilmoille 🙂
Juu eihän polkupyörää voi keksiä uudelleen 🙂 Kannattaa kyllä testata reseptiä, on se vaan niin hyvää että naurattaa 😀
Pitääkin kokeilla tätä vegaanista versiota:) Oluthiivahiutaleet ovat kyllä mahtava aines:)
Suosittelen, herkkua on 🙂
Ihanan helpppo ja maukas ruoka, itse lisään välillä joukkoon tofua ja pinaattia, niin saa vähän tuhdimman aterian 🙂
Oi kuulostaa hyvältä!!
Tämä oli NIIN hyvää!<3 Ihanan kermaista ja juustoista, vaikkei kumpaakaan reseptissä ole. Suorastaan nerokasta!
Jee, kiva kuulla että tykkäsit! Ja avokado on kyllä itsessään jo niin rasvainen (hyvällä tavalla) ettei se kaipaa enää lisärasvaa juustosta. Vaikka juustoversio herkullinen onkin 🙂
Aion kokeilla tätä. Ehkä jo huomenna! Välttelen tällä hetkellä vaaleaa vehnää, joten nuo soba-nuudelit kiinnostaa, ne kun oli muistaakseni “sallittujen listalla” mun pt:n suosituksesta.
Kiitos reseptistä, en kokannut sillä itse, mutta poikaystäväni kokkasi ja tulos oli uskomattoman hyvä! Olen tuore vegaani, joten olen maistanut myös sitä juustoista versiosta ja tämä oli vähintäänkin yhtä hyvää. Ihanaa!
Niin hyvää, kiitos reseptistä. Ei alkuperäiselle tosiaan maussa häviä. Suurin osa mausta kun tulee yrteistä, limestä ja avokadosta. Lakto-ovo-vegestä vegaaniksi siirtymävaiheessa olevana hirvitti, miten käy tämän ruokalajin kanssa. Avokadopasta kun on alkuperäisenä parmesaaniversiona ollut aivan ehdottomia lemppariruokia. Ja tämän reseptin jälkeen on edelleen.