Reseptit

Terveellinen juhannusherkku – raparperipiiras ilman hellaa, viljoja, maitoa tai sokeria

23.06.2018, Maria Lönnqvist

 

Ihana tunnelmallinen kesäilta ja keittiön tasolla kauniina notkuvat raparperinvarret saivat raakaleipuri Maria Lönnqvistin improvisoimaan söpöisen alkukesän raparperipiiraan. Tänäkin juhannuksena saattaa käydä niin, että ennen kuin jälkiruokakahvit on juotu, joku kipittää vesisateesta piittaamatta mökkitontin perukoille etsimään lisää valmiita vihreitä varsia. Terveellistä raparperipiirasta on takuuvarmasti luvassa vielä useampikin vuoallinen tänä kesänä.

Raparperipiiraan resepti on luonteeltaan konstailematon, herkullinen, hulppean terveellinen, tuore, nopea ja helppo. Resepti onnistuu kesämökilläkin, sillä kummempia välineitä ei juuri tarvita. Murotaikinan mausteet, hunaja, vanilja ja macadamiaöljy ovat juuri sopivan ja suloisen pehmeät tasapainoittamaan raparperin hapanta twistiä. Kylkeen vielä tuoreita mansikoita ja avot – yksinkertainen kesäiltojen hitti on syntynyt!

 

MUROTAIKINA

60g mantelijauhoa / 1 dl kokonaisia manteleita jauhettuna
0.5 dl kookosjauhoa
2 rkl hunajaa
1 rkl macadamiapähkinäöljyä
1 tl aitoa vaniljajauhetta tai -uutetta
ripaus laadukasta suolaa

Sekoita murotaikinan ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina pieneen vuokaan reunoja myöten. (Raakaleipuri käytti itse leivinpaperilla vuorattua matalareunaista pakasterasiaa, mikä korrekti kesävuoka!)

TÄYTE

100g raparperia
6 taatelia
ripaus laadukasta suolaa

Pilko raparperi ja poista taateleista kivet. Soseuta ainekset ja levitä seos piirakkapohjan päälle. Koristele raparperipiiras esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja yrteillä sekä kookosjauholla ja vie tarjolle kesäpöytään! Jos haluat tarjota piirakkaa isommalle juhannusporukalle, tuplaa resepti ja tee piiras tavalliseen piirakkavuokaan. Ja jos sinua huolettaa raparperin oksaalihappo, voit keittää palaset ennen soseutusta pienessä määrässä vettä tai pakuriteetä.

 

Rakkautta, mansikkamaitoa ja raparperipiirakkaa kesään ja mitä ihastuttavinta juhannusta!

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulla
Ulla
5 years sitten

Kivan yksinkertainen ja herkullisen kuuloinen (ja näköinen) ohje, kiitos! Mä en ole ikinä tehnyt raakaleivonnaisia, mutta haluaisin kokeilla. Mitenköhän tämä pohja sopisi mustikoiden tai omenoiden kanssa?

Hulda
Hulda
5 years sitten

Kannattaa muistaa, että oksaalihappo sitoo elimistöstä kalsiumia ja tämänvuoksi raparperin kanssa kannattaakin nauttia jotain maitotuotetta tai muuta kalsiumpitoista.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.