Yleinen

Jolien hiusviikko 3/3: Ohuet ja nopeasti rasvoittuvat hiukset

05.03.2015, Hannamari Rahkonen

Jolien hiusviikon kolmas ja tällä erää viimeinen osa käsittelee meille useimmille suomalaiskaunottarille tuttua hiusongelmaa. Perinteinen suomalainen hiuslaatu on hyvin ohut, jolloin hiusten rasvoittuminen näkyy kuontalossamme astetta helpommin kuin paksummat kutrit omaavilla kanssasisarillamme.

hiukset_johnmasters

Ohuiden ja helposti rasvoittuvien hiusten hoito-ohjeiden tärkein kohta on valita mahdollisimman kevyesti kosteuttava shampoo. Shampoo valitaan aina päänahan mukaan ja mikäli liiallinen rasvoittuminen on ongelmana, voidaan oikealla shampoovalinnalla hillitä liiallista talintuotantoa. Yksi erinomainen vaihtoehto perinteiselle suomalaiselle hiuslaadulle on John Masters Organicsin Lavender Rosemary -shampoo. Shampoon sisältämä laventeli normalisoi hiuspohjan toimintaa, rosmariini stimuloi luonnollista hiustenkasvua ja soijaproteiini lisää hiusten kiiltoa ja saa hiukset näyttämään paksummilta.

JOHNmasters_yellowmood_hannamarirahkonen_jolie 3

Luonnonkosmetiikan hoitoaineet eivät ole samalla tapaa hiuksia latistavia kuin monet synteettisen kosmetiikan puolelta löytyvät vaihtoehdot, sillä ne eivät sisällä lainkaan silikonia. On tärkeää muistaa, että hoitoaine valitaan aina latvojen kunnon mukaan. Poishuuhdeltava John Masters Organicsin Citrus & Neroli -hoitoaine tekee hiuksista helpommin käsiteltävät ja se sopii kevyehkön koostumuksensa ansiosta useimmille ohuen hiuslaadun omaaville. Mikäli hiuksessa ei ole paljoa pituutta eivätkä latvat ole kuivat, hoitoaineeksi voi riittää sekin, että suihkii latvoille tarvittaessa John Masters Organicsin Leave In Mist -hoitosuihketta, jonka kevyt koostumus ei latista, vaan ravitsee.

hiukset

Ohuet hiukset kaipaavat usein hieman lisäapuja mitä tulee volyymin sekä rakenteen lisäämiseen. Suolasuihke on hellävarainen ja tehokas tapa saada hiukset tuuheammilta. Voit suihkia suolasuihketta pyyhekuiviin hiuksiin aivan hiusten tyveen ja föönata sen jälkeen kokonaan kuiviksi. Mikäli haluat tavallista enemmän volyymia, suosittelemme suorittamaan föönauksen pää alaspäin, jolloin hius nousee päänahasta eikä se rasvoitu turhan nopeasti.

Kuvat Hannamari Rahkonen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
R
R
8 years sitten

Minulla on tuo Lavender Rosemary ollut nyt jokusen kuukauden käytössä. Yllättän riittoisaa, vaikka minulla on tapana oikeasti lotrata kerralla. (Paksu tukka.) En ole ollut kovin ihastunut shampoon hajuun, monesti laventeliasiat tuoksuvat paremmille, eli ehkä se on sitten se rosemary. Mutta jos siitä ei välitä, niin aivan huippu tuote. Rasvoittuvuuden hillinnässä en itse asiassa ole huomannut suurta eroa mihinkään muihin shampoisiin nähden, mutta päänahan hilseily on kadonnut. Olen aiemmin käyttänyt markettiluonnonkosmetiikan puolelta hilseshampoota, joka ei vaikuttanut ainakaan suuremmin, mutta nyt aloin vähän aikaa sitten ihmetellä, eikö hilsettä ole tosiaan näkynyt kuukausiin. Ei tosiaan ole. Päänahka tuntuu voivan hyvin. Seuraavaksi ajattelin kokeilla… Lue lisää..

R
R
8 years sitten

Niin joo, ja se pitää vielä lisätä, että hiukseni näyttävät todella kiiltäviltä ja hyväkuntoisilta ainakin seuraavat pari päivää pesun jälkeen. Paksut ne ovat jo ennestään, mutta yleensä taipuvaiset lätsähtämään, nyt ne ovat näyttäneet kuohkeammilta kuin ennen. Suosittelen. 🙂

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.