Yleinen

Jäätelökesä osa 1/4

27.06.2012, Katja Kokko

Mitä olisi kesä ilman kermaista, suussasulavaa ja samettista herkkua? Jäätelö. Se lienee kesän ykkösherkku.

Valitettavan monelle kermajäätelö aiheuttaa kuitenkin vastavaivoja ja tuoteselosteita tutkimattakin on selvää, että mikään terveysherkku jäätelö ei ole, olipa kyseessä sitten luomu kermajäätelö tai soijajäätelö. Sokerin ja prosessoitujen ainesten kirjo on melkoinen.

Jäätelöä on kuitenkin helppo valmistaa myös itse prosessoimattomista kasviperäisistä raaka-aineista ja täysin ilman sokeria. Jäätelökonettakaan ei jäätelön tekemiseen tarvita, mutta hyvä jäätelökauha on ehdoton väline pallojen pyörittämiseen. Hyviä jäätelökauhoja löytyy mm. Chez Mariuksesta.

Jolien jäätelökesä-sarja tarjoilee neljä simppeliä jäätelöreseptiä, jotka eivät aiheuta vatsanväänteitä ja ravitsevat kehoa sekä mieltä! Ei kesää ilman jäätelöä!

 

Ensimmäisenä herkutellaan ruusun terälehdistä ja luomumansikoista valmistettu kermainen jäätelö. Ruusun terälehtiä voi käydä poimimassa takapihalta tai lenkkipolun varrelta. Aivan tien varressa kasvavat ruusupuskat kannattaa ohittaa. Terälehtien sijaan voi käyttää myös ruusuvettä.

Ruusu-mansikka-jäätelö

2,5 dl cashewpähkinöitä

1 dl kookosöljyä sulatettuna

1 tl soijalesitiiniä

1 rkl tocotrienolsia

1 rkl lucumaa

1 tl luonnonvaniljajauhetta

2 rkl hunajaa (tai agavea vegaani-versioon)

500 g mansikoita

4 dl ruusun terälehtiä (tai 1 rkl ruusuvettä)

1-2 dl vettä

Liota cashewpähkinöitä vähintään kaksi tuntia. Kaada vesi pois, huuhtele pähkinät ja laita blenderiin. Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy ja blendaa muutama kierros. Lisää loput ainekset ja surauta täysin sileäksi massaksi. Kaada jäätelömassa syvään astiaan ja laita pakastimeen jähmettymään. Sekoita massaa puolen tunnin välein 4-6 tunnin ajan, kunnes se on jähmettynyt sopivasti. Dippaa jäätelökauha lämpimään veteen ja tee palloja joko kulhoon tai tötteröihin.

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vadelmalandian Annu
Vadelmalandian Annu
9 years sitten

IIh, ihanalta näyttää. Tätä pitää kokeilla hetimmiten.

Katja Kokko
Katja Kokko
9 years sitten

Tämä oli iiihanaa! Tällä viikolla on luvassa toinen resepti!

Kaisa J
Kaisa J
9 years sitten

Tämä teidän uusi sivusto on kyllä niin syötävän herkullinen jo pelkältä ulkoasultaan! <3 Löytyykö sulta jäätelöreseptejä, joissa ei käytetä pähkinää? Pähkinäongelmainen herkkusuu kiittäisi kovasti… 🙂

Katja Kokko
Katja Kokko
9 years sitten

Kiitos Kaisa, ihana kuulla, että tykkäät sivuistamme! Minäpäs kehittelen näihin resepteihin yhden pähkinättömän version! Passaako muuten manteli sinulle? Mutta ilmankin voi tosiaan tehdä! Tämän reseptin myötä jäätelöluovuus pääsi ihan valloilleen enkä malta odottaa, että pääsen kehittelemään seuraavaa tuotosta…

Kaisa J
Kaisa J
9 years sitten

Mantelikin on toistaiseksi pois käytöstä 🙁 Sitä onkin eniten ikävä. Irish mossia löytyy kaapista ja kookosmaito on pop 🙂 Niistä voisi ehkä yrittää kehitellä jotain…

Katja Kokko
Katja Kokko
9 years sitten

Juu, irish moss-banaani toimisi varmasti! Kehittelen tästä jotain 🙂

Nitsku
Nitsku
9 years sitten

Voisko siihen Pähkinättömään käydä tuo maamanteli/tiikeripähkinä, joka käy yleensä allergikoille, ku ei ole varsinainen pähkinä, vaan mukula 🙂 tuli mieleen…

Katja Kokko
Katja Kokko
9 years sitten

Enpäs osaa sanoa, kun en ole koskaan kokeillut. Mutta kiitos vinkistä 🙂

Maija V.
Maija V.
9 years sitten

Voi vitsit, täytyy heti testata! Näyttää niin hyvälle 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Oij, testaukseen menee! 🙂

Katja Kokko
Katja Kokko
9 years sitten

Ja maistuu myös, slurps 🙂

Katja Kokko
Katja Kokko
9 years sitten

Kohta on luvassa taas uusi resepti! Nyt se tuolla pakastimessa tekeytyy… saas nähdä mitä tulee, pähkinätön versio tällä kertaa!

Marianne
Marianne
9 years sitten

Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Voisit Katja kehitellä myös oman raw macaron -reseptin 😉 http://g0lubka.blogspot.fi/2010/12/holiday-macarons.html

Katja Kokko
Katja Kokko
9 years sitten

Kiitos blogivinkistä! Ihania reseptejä tuolla! Macaronsit ovat olleet mielessä useasti, jaffakeksejähän olenkin tehnyt kerran. Noita macaroneja on kyllä vaikea päihittää! Vielä kun kehittelisi niihin kiiltävämmän pinnan…

Marianne
Marianne
9 years sitten

Itse olen köksäilyt vasta pariin otteeseen raakaherkkuja, noita linkin takaa löytyviä en ole ehtinyt kokeilemaan. Mutta kuvien puolesta kaipaisin myöskin enemmän “oikean” macaronin näköä. Ja nämä Jolien sivut ovat upean näköiset, me likes!

Katja Kokko
Katja Kokko
9 years sitten

Kiitos, kiva kuulla, että tykkään meidän sivuista! Kyllä näistä itsekin tulee aina iloiseksi 🙂 PIstetään tuo macaron-homma nyt hautumaan, siinä on melkoinen värkkääminen, että kunhan tässä inspiroituu oikeen kunnolla niin eiköhän saada aikaan jotain..

Tilaa Jolien uutiskirje

Uutena asiakkaana saat heti 10 % alennuskoodin sähköpostiisi.