Yellowmood

Yellow moodin viisi ajansäästövinkkiä

30.01.2014, Hannamari Rahkonen

Postaus on tehty yhteistyössä Taloon.com-verkkokaupan kanssa Raksaniksit-blogikilpailun tiimoilta ja olen saanut osallistumislahjana 100 € lahjakortin heidän verkkokauppaansa.

Meidän talotarinamme alkoi sellaisella yllätysten havinalla, että meinasimme itsekin tippua kyydistä jo alkumetreillä. Myyjä oli jättänyt antamatta meille monia virallisia asiapapereita, jotka saimme jälkikäteen. Asuimme koko viime talven viemärinhajuisessa asunnossa, jonka ajattelimme ostohetkellä olevan unelmiemme koti. Iso remontti oli väistämätön tehtävä, jotta rakas kotimme saataisiin jälleen kuntoon.

Joskus elämä tarjoilee tällaisia astetta suurempia ja kalliimpia yllätyksiä, mutta päätimme alusta pitäen keskittyä menetysten sijasta mahdollisuuksiin — hankalaa tilannetta ei aina voi muuttaa, mutta tunteidemme ohjuriin asenteeseen voi vaikuttaa. Tämän päätöksen lisäksi olemme olleet Tuomaksen kanssa toinen toisillemme suurin tuki tässä tilanteessa ja olen siitä kiitollinen joka päivä.

TaloonCom_rakentaminen_sisustus-sisustusblogi_yellowmood_DIY_remontti198

Viime elokuussa alkaneen remonttikarusellin huikaisevaan matkaan on mahtunut sekä ylä- että alamäkiä ja aikamme on luonnollisesti ollut viime kuukaudet kortilla. Olen varma, että jokainen remontin läpikäynyt tietää sen miten aika suorastaan valuu sormien läpi ja juuri silloin kuin vähiten sitä odotat, aikataulut paukkuvat väärään suuntaan.

Remontti hyvässä muistissa ja sisustus alkutekijöissään olin erittäin ilahtunut siitä, että minut kutsuttiin kertomaan Taloon.com-verkkosivuston kilpailuun remonttiin ja sisustukseen liittyvistä ajansäästövinkeistä. Mietin näitä vinkkejä ajatuksella pari viikkoa ja teimme näistä mieheni kanssa juuri meidän ajatuksiamme vastaavat. Ainakin meistä tuntui, että elämässä oli pakko olla remontin lisäksi tiettyjä rutiineita, jotta jaksaisimme yhdessä tuon ajan yli ja muun muassa niistä kerromme teille tässä postauksessa.

Teillä lukijoilla on 14.02.2014 asti aikaa äänestää Yellow moodia kerran päivässä, mikäli meidän ajansäästövinkkimme tuntuvat teistä hyviltä. Osallistutte samalla Bosch-akkuruuvinvääntimen arvontaan, jonka arvo on 479 €. Eniten ääniä saanut blogi saa puolestaan 1000 € lahjakortin Taloon.com-verkkokauppaan ja positiivisin mielin tavoittelemme tuota kultakimpaletta tässä yllättävässä remonttitilanteessa.

Minä ja Tuomas olemme sydämestämme kiitollisia, mikäli haluatte auttaa meitä tämän hieman kuoppaisen talotarinamme keskellä 🙂

TaloonCom_rakentaminen_sisustus-sisustusblogi_yellowmood_DIY_remontti194

1) Suosi aitoja materiaaleja remontissa ja sisustuksessa 

Me ajattelemme niin, että satsaamalla kertaluontoisesti hieman isomman summan siihen, että saamme hankituksi jotain mikä on valmistettu luonnollisista materiaaleista, säästämme arvokasta aikaamme. Jokainen huolettomasti tehty hutiostos on käytännössä menetettyä aikaa, sillä kaikki hankinnat vaativat rahaa ja sitä kautta työtunteja, jotka ovat väistämättä pois muusta elämästä.

TaloonCom_rakentaminen_sisustus-sisustusblogi_yellowmood_DIY_remontti197

2) Huolehdi itsestäsi remontin aikana

Remontin ehdottomasti haastavin ja tärkein osuus, jos minulta kysytään. Hyvinvointi oli omalla kohdallamme todella koetuksella silloin, kun pää oli täynnä kaikkea aina nauloista välipohjaan ja kaakeleista sähköpistokkeiden paikkaan. Mieli käy melkoisella surinalla, kun remontin ajan on kuitenkin elettävä sitä omaa arkielämää, jossa kuvioissa ovat työ, harrastukset ja meidän tapauksessa vielä koirat.

Jokaisella on varmasti omat tapansa huolehtia itsestään, mutta meidän kohdallamme kolme asiaa nousi ylitse muiden: riittävä uni, säännöllinen treenaaminen ja remonttivapaapäivät.

Kokemuksen äänellä voimme vain todeta, että keho alkoi käydä todella hitaalla ja mieli erittäin kireällä, mikäli yöunet jäivät liian vähäisiksi. Meille säännölliset CrossFit-treenit antoivat ja antavat edelleen puhtia sekä fyysisesti että henkisesti tarjoamalla pakopaikan epäsäännöllisestä remonttirytmistä. Lajimme intensiteetti on varmasti yksi merkittävä syy siihen, että treeneissä pääsi totaalisen irti kaikesta muusta.

Mielen kannalta meille oli todella tärkeää saada viettää kerran viikossa päivä, jolloin tehtiin remontin sijaan jotain ihan muuta. Tämä rutiini antoi huomattavampaa henkistä latausta kuin se, että olisi raatanut 24/7 puoliteholla. Levänneenä kaikki toimii mutkattomammin ja aikaa säästyy turhilta virheiltä sekä yleiseltä toheltamiselta.

TaloonCom_rakentaminen_sisustus-sisustusblogi_yellowmood_DIY_remontti196

3) Huolehdi, että palkkaat remonttiisi vain ammattilaisia

Kyseessä on aivan perusasia, mutta jokaisella meistä on varmasti ollut houkutuksena palkata tutun tutun tuttu tekemään muutama remonttijuttu halvalla. Jopa ammattilaisten kohdalla on syytä tutustua heidän referensseihinsä, sillä jokaiselle alalle maailmassa mahtuu mukaan huolellisen ja epähuolellisen työn tekijöitä.

Useat kokemukset lähipiirissä ovat osoittaneet, että monesti ne tutun tekemät korjaukset ovat vaikuttaneet hyvältä idealta budjetointivaiheessa, mutta kaduttaneet karvaasti siinä tilanteessa, kun homma on mennyt pieleen. Varsinkin näkyvien töiden (lattiat, laatoitus) kohdalla kannattaa varmistua siitä, että palkkaamasi henkilö todella osaa tehdä työnsä tarkasti ja että näkemyksenne siitä mikä on siistiä jälkeä, on samanlainen.

Palkkaamalla alunperin huolella valitun ammattihenkilön, säästät aikaa turhilta korjaustoimenpiteiltä ja voit käyttää noiden korjaustoimenpiteisiin menevän rahan johonkin järkevämpään. Tässä asiassa kannattaa olla ennalta viisas, ammatti-ihmisten tuntipalkka ei ole turhaan puolet suurempi kuin muilla.

TaloonCom_rakentaminen_sisustus-sisustusblogi_yellowmood_DIY_remontti195

4) Tee itse niin paljon kuin mahdollista ja satsaa määrän sijasta laatuun

Meillä itsetekeminen on näkynyt remontin suhteen siinä, että keittiönrungot sekä betonitasot on tehty itseja myös olohuoneen pyöreä raakapuuseinä on omaa käsialaamme. Näihin meni kerralla aikaa tietysti enemmän kuin joihinkin valmiina ostettaviin valintoihin olisi mennyt juuri tuolla hetkellä. Ajansäästö syntyi siinä, että saimme remonttikulut pysymään kaiken itsetekemämme suhteen paljon tavallista pienempinä tinkimättä kuitenkaan aidoista materiaaleista ja meidän näköisestämme lopputuloksesta.

Kuvassa oleva olohuoneen pöytä on muuten tehty itse kierrätystavarasta. Kun miettii huolella mitä omaan kotiinsa haluaa, ei sorru niin helposti johonkin mikä on ihan okei, vaan pystyy odottamaan joko oikean yksilön löytymistä valmiina tai valmistamaan sen huolella itse.

5) Satsaa kunnollisiin työvälineisiin ja pidä ne tallessa

Asia, jonka olemme oppineet viime syksynä kantapään kautta. Rautakaupan halvin muovityökalu ei ole kannattava, sillä menetät takuuvarmasti hermojesi lisäksi myös aikaa ja rahaa, kun lähdet seuraavana päivänä ostamaan sen paremman version työkalusta samalla kun työt jäävät odottelemaan tekijäänsä. Meidän remonttityömaalla oli viime syksynä aina se tarvittava työkalu hukassa, koska kohteessa työskenteli useampi ihminen yhtäaikaa. Suosittelemme jemmaamaan omat työvälineet talteen ja pitämään ne paikassa, johon vain sinä pääset käsiksi — ja saat tehtyä remonttia eteenpäin juuri silloin, kun sinä olet varannut siihen aikaa.

Teillä lukijoilla on 14.02.2014 asti aikaa äänestää Yellow moodia kerran päivässä, mikäli meidän ajansäästövinkkimme tuntuvat teistä hyviltä. 

Me olemme sanoinkuvaamattoman kiitollisia jokaiselle,  jotka auttavat meitä matkallamme — siispä mitä nöyrin kiitos, jos uhraat hetken painaaksesi äänestysnappia meille.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Tilaa Jolien uutiskirje

Uutena asiakkaana saat heti 10 % alennuskoodin sähköpostiisi.