Hormonaalinen akne

Hormonaalinen akne puhkeaa useimmiten e-pillereiden lopettamisen seurauksena, mutta sen voi laukaista myös muun muassa raskaus, imetys, imetyksen lopettaminen tai jokin muu hormonaalinen muutos kehossa. Hormonaalinen akne ei itsessään ole ihotyyppi, joten sen hoitamisessa on otettava huomioon koko kasvojen iho.

Alennus-%
Tuotekategoria
Iho-ongelma
Ihon pohjasävy
Ihonsävy
Ihotyyppi
Lopputulos
Peittävyys
Preferenssit
Sertifikaatti
Tuotemerkki
Tuotetyyppi
Tuotteen ominaisuudet
Sopii erityisesti

Showing 1–12 of 39 results

Hormonaalinen akne puhkeaa useimmiten e-pillereiden lopettamisen seurauksena, mutta sen voi laukaista myös muun muassa raskaus, imetys, imetyksen lopettaminen tai jokin muu hormonaalinen muutos kehossa. Hormonaalisen aknen seurauksena ihoon muodostuu isoja, usein kipeitäkin finnejä. Hormonaalinen akne ei itsessään ole ihotyyppi, joten sen hoitamisessa on otettava huomioon koko kasvojen iho. Hormonaalisesta aknesta kärsivä iho ei ole automaattisesti rasvainen, vaan se voi olla esimerkiksi pinnalta hyvin kuiva. Luonnonkosmetiikka on erittäin hyvä valinta hormonaalisen aknen hoitoon, sillä sen avulla iho saa hengittää vapaasti ja hormonitoimintaa häiritseviä ja jäljitteleviä, niin sanottuja xenoestrogeenejä ei ole käytetty.

Hoitotuotteita valitessa tulee ottaa huomioon ensisijaisesti ihotyyppi, mutta yleisesti ottaen iho kannattaa kuitenkin puhdistaa miedolla geelillä tai vaahdolla. Myös kaksoispuhdistus (puhdistusöljy ja -vaahto) sekä puhdistusvoiteen tai -maidon käyttäminen puhdistusliinaa apuna käyttäen ovat yleensä toimivia ratkaisuja. Ihotyypin mukaista kasvovettä kannattaa käyttää aamuin illoin.

Ihon kosteuttaminen on tärkeää, ja siksi kannattaakin valita kevyt emulsiovoide, jossa on enemmän kosteutta kuin rasvaa. Täydentäväksi hoitotuotteeksi voiteen alle kannattaa valita kirkastava ja puhdistava seerumi, joka tasapainottaa ihon omaa happovaippaa eli hydrolipidikalvoa. Myös ohut, tasapainottava kasvoöljy sopii akneiholle. Öljy myös nopeuttaa mahdollisesti syntyneiden arpien vaalenemista. Jos ihossa ei ole kipeitä ja tulehtuneita finnejä, se kannattaa kuoria kerran tai kahdesti viikossa mietoja hedelmähappoja sisältävällä kuorinnalla. Tämän jälkeen kannattaa käyttää puhdistavaa ja kirkastavaa naamiota.

Hormonaalisen aknen hoitamisessa tärkeä osa on myös ruokavaliolla. Suosittelemme kokeilemaan maidotonta, sokeritonta ja gluteenitonta ruokavaliota sekä suosimaan mahdollisimman puhdasta ja tuoretta, prosessoimatonta ruokaa.

Säännöllisellä, kosmetologin tekemällä ihonpuhdistuksella voidaan myös helpottaa kotihoitoa. Vaikean hormonaalisen aknen hoito kuuluu ihotautilääkärille.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.