Ravinto

Raw Dessert Collection: Donitsit ja Pakurilimonaati

30.04.2013, Maria Lönnqvist

Donitsit

Tämänpäiväisillä resepteillä syntyvät helpot donitsimunkit kera sitruksisen pakurilimonaatin. Ihanaa, iloista mutusteltavaa vappukoriin. Pakurilimonaati on omalla tavallaan vahva juoma ja tällä mustalla limonaatilla onkin hupaisaa yllättää ystävät. Gojimarjat muistuttavat paljon rusinoita, mutta ovat pirteän punaisia vitamiinipommeja ja tuovat juomaan kivan säväyksen. Siinäpä vasta juoma, jota saisi kyllä aina löytyä jääkaapista!

DONITSIT (16kpl)
1.5 dl vaaleaa pellavan- tai chiansiemenjauhetta
4.0 dl cashewpähkinöitä tai manteleita liotettuna
0.5 dl palmusokeria
2 kypsää banaania
2 rkl kookosöljyä
1 tl aitoa vaniljajauhetta
ripaus vuorisuolaa
(ashwagandha-uutejauhetta)

Jauha vaaleat pellavan- tai chiansiemenet kuivassa tehokkaan blenderin kannussa tai kahvimyllyssä jauhoksi. Voit hyvin käyttää yhdistelmää chiansiemenistä, pellavansiemenistä ja psylliumista. Laita jauho sekoituskulhoon. Aja muut ainekset sileäksi seokseksi. Kaada seos jauheen joukkoon ja sekoita yhteen. Tarkista maku. (Voit halutessasi lisätä osaan taikinaa raakakaakaojauhetta!)

Paina taikina silikonisiin donitsimuotteihin tai muovaa taikinasta pingispallon kokoisia paloja, litistä hiukan ja paina niihin keskelle reikä. Siemenistä tehty jauhe tiivistää donitsit ja näin ollen ne ovat heti valmiita! Pyöräytä donitsit palmusokerissa tai jos teet kuorrutteen, laita donitsit pakastimeen, sillä kuorrute on helpompi tehdä hieman kylmiin donitseihin.

Donitsit1

KUORRUTE
150g kaakaovoita (2dl sulatettuna)
4 tippaa vanilja-stevia uutetta tai makeutus makusi mukaan
1.5 dl kookosjauhoa
1 sitruunan kuori raastettuna

Sulata raastettu kaakaovoi vesihauteessa ja lisää loput ainekset sekoitellen. Kasta donitsit kuorrutteessa ja laita ne pakkaseen pariksi minuutiksi, toista kolme kertaa. Viimeisellä kierroksella kasta juuri kuorrutettu donitsi vielä mehiläisen siitepöly-nonparelleissa.

VINKKI:
Voit myös tehdä kuorrutteen sulattamalla valmista raakasuklaata vesihauteessa.

PAKURILIMONAATI
2 l vahvaa pakuriteetä – mitä mustempaa sitä parempaa
4 rkl hunajaa
3 limeä
2 sitruunaa
muutama viipale tuoretta inkivääriä
gojimarjoja

Keitä ja pullota pakuritee. Lisää hunajaa ja ravista pulloa, jotta hunaja luikenee pakuriteen joukkoon. Leikkaa sitrukset paloiksi ja viipaleiksi ja lisää ne pulloon. Ravista vielä ja lisää halutessasi gojimarjoja. Anna pakurlimonaatin maustua vuorokauden ajan tai nauti heti – kuten täällä päin kävi ekan satsin kanssa!

Oikein villiä ja nastaa vappua!
♥ Maria

Pakuri

 

Raw Dessert Collection on Maria Lönnqvistin luoma terveellisten ja maukkaiden raakajälkiruokien kokoelma – yksinkertaista herkkujen aatelia. Raakajälkiruokien ytimenä ovat laadukkaat raaka-aineet ja valmistustapa, joilla syntyy maukasta, terveellistä ja näyttävää tarjottavaa jokaiselle herkkusuulle. Maria toivoo inspiroivansa sinua valmistamaan raakaherkkuja kotona ja siten tarjoamaan itsellesi, perheellesi ja ystävillesi aitoja makunautintoja.

avatar
  Ilmoitukset kommenteista  
Ilmoita

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10%-alennuskoodin heti sähköpostiisi!

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.