Ravinto

Maria Lönnqvist: Blueberry Swirl Cheesecake

16/01/2014, Maria Lönnqvist

Tämä vuosi on jo ehtinyt sisältää monta juhlaa. Muutin juuri vastikään uuteen asuntoon, linnamaiseen sellaiseen, ja mietin jo hetken aikaa tämänkin reseptin nimeämistä jollain aatelisella tittelillä. Viimeisimmät reseptini ovat olleet prinssileivokseta, kuninkaan suklaakakkuja, prinsessakakkuja… Eilen rakas ystävä tuli käymään tornissamme ja olemme yksipuolisesti sitä mieltä, että nämä puitteet tarjoavat väistämättömän tien lastenkirjan kirjoittamiseen. We shall see!

BlueberrySwirlCheesecake2

Kakun pohjasta löytyy karamellimainen makeus ja hieman suklaapapua. Täytteestä kermaista vaniljaa, villiä mustikkaa ja raikasta sitruunaa. Juhlistimme muuttoa tämän kakun voimalla. Oikein twistaava tapaus kyseessä!

POHJA
3.0 dl saksanpähkinöitä
0.5 dl kookoshiutaleita
0.5 dl palmusokeroituja kaakaonibsejä
1 t vaniljaa
ripaus suolaa
5 medjool-taatelia

PINGOTA noin 20cm halkaisijan kokoisen irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi, jotta kakku on helppo siirtää vuoasta tarjoilulautaselle. Poista taateleista kivet.

ROUHI pohjan ainekset monitoimikoneessa tai vahvalla tehosekoittimella taikinaksi. Seos on sopivaa, kun voit pyörittää taikinasta pienen pallon mikä pysyy kasassa. Painele valmis seos tiiviisti vuoan pohjalle.

BlueberrySwirlCheesecake

VANILJATÄYTE
3.0 dl cashewpähkinöitä
1.0 dl vettä
0.5 dl sitruunan mehua
0.5 dl hunajaa
1 tl vaniljaa
ripaus suolaa
1.0 dl kaakaovoita (80g)

BlueberrySwirlCheesecake1

METSÄMUSTIKKATÄYTE
3.0 dl metsämustikoita
3.0 dl cashewpähkinöitä
1.3 dl vettä
0.5 dl kaakaojauhetta
4 taatelia
1 rkl kookosöljyä
50 g kaakaovoita
1 tl vaniljaa
ripaus suolaa

SULATA raastettu kaakaovoi vesihauteessa nestemäiseksi. Laita raastettu kaakaovoi pieneen kulhoon, ota esille isompi kulho, kaada siihen kuumaa vettä ja aseta kaakaovoikulho vesihauteeseen.

SEKOITA vaniljatäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Malta sekoittaa seosta tarpeeksi kauan, jotta cashewpähkinät liukenevat seokseen täysin. Cashewpähkinöiden liottaminen vedessä etukäteen pehmentää niitä ja helpottaa sekoittamista, mutta varo laittamasta liikaa nestettä täytteeseen. Kaada vaniljatäyte pohjan päälle ja levitä se tasaisesti kopauttamalla vuokaa pöydän päällä.

SEKOITA metsämustikkatäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Kaada metsämustikkatäyte vuokaan 30-50cm vuoan yläpuolella. Kopauta vuokaa pöydällä, jotta täytteet tasoittuvat. Vedä hammastikulla muutama kierros vuoassa niin saat täytteeseen pientä kuviointia.

JÄÄHDYTÄ kakkua pakastimessa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt ja kakun voi irrottaa vuoasta. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää, voit myös pakastaa kakun.

Makeita herkutteluhetkiä pääsiäiseen!

Tekstin avainsanat: Herkut, Hyvä olo, Ihanuus, Juustokakku, Jälkiruoka, Maria Lönnqvist, Mustikkakakku, Raakaherkut, Raakaruoka, Raw dessert collection, Raw food, Reseptit, Vaniljakakku

avatar
1 Kommentteja
0 Vastauksia kommentteihin
0 Seuraajia
 
Reagoiduin kommentti
Kuumin kommentti
1 Kommentoijat
Marina Viimeisimmät kommentoijat
  Ilmoitukset kommenteista  
uusimmat vanhimmat eniten ääniä
Ilmoita
Marina
Vieras
Marina

Erittäin kaunis ja varmasti maukas kakkureseptti! Olen saanut joululahjaksi myös Marian Raakaleipurit parhaat kakut -kirjan, joka vaikutti hyvin mielenkiintoiselta ja sydämellä kirjoitettu. Bravo Maria! Yksi juttu vain mietittänyt, nimenomaan cashewpahkinöiden käyttö raakakakkujen teossa ja aina täytteissä. Yritän itse välttää cashewn runsasta syömistä terveyssyistä, joten kysyisin neuvoanne: millä muulla ruoka-aineella voidaan korvata cashewta täytteissä. Taikinoissahan voidaan käyttää manteleita, saksanpähkinöita jne, mutta täyte on vähän hastaavampi..

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10%-alennuskoodin heti sähköpostiisi!

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.