Ravinto

Kesäjuhlien raw herkkupöytä

05.06.2012, Katja Kokko

Kesäjuhlien herkkupöytä katetaan hempeän ruusuisilla ja raikkaan sitruunaisilla herkuilla, jotka saavat seurakseen pirskahtelevia tyrnejä sekä granaattiomenoita.

VILLIRUUSU-MANSIKKA-MANTELIMAITO-COCKTAIL (noin kymmenelle)

200 g mansikoita

0,75 l mantelimaitoa*)

kourallinen ruusun terälehtiä (luonnosta kerättyjen ruusujen terälehtiä, esim. juhannusruusu) TAI 2 rkl ruusuvettä

2 rkl hunajaa

Laita kaikki ainekset tehokkaaseen blenderiin ja sekoita täydellä teholla sileäksi juomaksi. Koristele juoma tuoreen mintun lehdillä.

*)Mantelimaito

1,5 dl manteleita

2 tl luonnonvaniljajauhetta

1 l vettä

Liota manteleita yön yli tai vähintään kahdeksan tuntia. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele mantelit. Laita mantelit blenderiin, kaada sekaan vesi sekä lisää vanilja. Hienonna täydellä teholla noin minuutin ajan. Siivilöi maito tiheäreikäisen siivilän tai harson läpi. Voit säästää jäljelle jääneen massan smoothien, tuorepuuron tai raw kräkkereiden pohjaksi. Maito säilyy jääkaapissa noin vuorokauden.

MANTELI-MARJA-KEKSIT TYRNIKREEMILLÄ (noin kahdellekymmenelle)

Keksit

4 dl manteleita

2 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä

2 dl tattarisuurimoita

2 dl rusinoita

2 dl kuivattuja karpaloita

1,5 dl kuivattuja hapankirsikoita

ripaus laadukasta suolaa

3 tl kanelia

3 tl luonnonvaniljajauhetta

2 rkl hunajaa

Liota manteleita, seesaminsiemeniä sekä tattarisuurimoita runsaassa vedessä yön yli tai vähintään kahdeksan tuntia. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele. Tattarisuurimot tulee huuhdella erityisen hyvin. Laita ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna rouheeksi. Lisää rusinat, kuivatut marjat sekä mausteet ja hienonna joko parilla kierroksella monitoimikoneessa tai suuressa kulhossa käsin. Levitä taikina kuivurin teflex-alustoille tai leivinpaperille puolen sentin paksuisiksi levyiksi ja kuivata kuivurissa alle 42 asteessa noin neljä tuntia. Käännä sen jälkeen levyt ympäri ja irrota teflex alusta tai leivinpaperi levystä. Leikkaa tässä vaiheessa keksit haluamisi kokoisiksi paloiksi. Jatka kuivatusta vielä 8-12 tuntia, kunnes keksit ovat rapsakoita.

Tyrnikreemi

3 dl cashewpähkinöitä

2 dl kookosöljyä

3 rkl hunajaa

1/2 sitruunan mehu

100 g tyrnejä

2 tl luonnonvaniljajauhetta

(pieni loraus vettä)

Liota cashewpähkinöitä 1-2 tuntia. Sulata kookosöljy vesihauteessa nestemäiseksi. Sulata myös tyrnit. Laita cashewpähkinät tehokkaaseen blenderiin ja lorauta sekaan hieman kookosöljyä. Hienonna parilla kierroksella pähkinät muruksi. Lisää loput kookosöljystä sekä muut ainekset tyrnejä lukuun ottamatta. Hienonna täydellä teholla aivan sileäksi. Lisää sitten tyrnit ja hienonna uudelleen, kunnes kreemissä on täyteläinen ja sileä koostumus. Jos koostumus tuntuu liian paksulta, voit lorauttaa sekaan vettä ruokalusikalllinen kerrallaan. Koostumus alkaa kuitenkin jähmettyä kookosöljyn ansiosta.

Koristele keksit. Pursota levitä lusikalla kreemiä sopivan kokoinen nokare kekseille ja viimeistele koristelu tuoreilla kumkvatin viipaleilla.

SALAATTI TUOREISTA VIIKUNOISTA, VIHREÄSTÄ PARSASTA JA RAIKKAISTA YRTEISTÄ SIRUUNAISELLA KURPITSANSIEMEN-PARMESANILLA JA SITRUUNA-LUOMUKUKKA-ÖLJYLLÄ (noin kymmenelle)

Salaatti

1 ruukku tammenlehtisalaattia

1 rasia vuonankaalia

1 rasia pinaattia

1/2 rasiaa punamangoldia

1 ruukku sitruunamelissaa

6 tuoretta viikunaa

1 nippu tuoretta parsaa

1/2 dl kuorittuja hampunsiemeniä

Leikkaa parsojen varsista kovin osa pois ja kuori vartta alaosasta kevyesti kuorimaveitsellä. Keitä nopeasti, kunnes parsat ovat hieman pehmentyneet. Leikkaa viikunoista kannat pois ja lohko ne. Sekoita kaikki vihreät ainekset kulhossa. Leikkaa keitetyt parsat muutaman sentin mittaisiksi paloiksi ja lisää salaattiin viikunalohkojen kanssa. Ripottele sekaan kuoritut hampunsiemenet.

Sitruunainen kurpitsansiemen-parmesan

1 dl kurpitsansiemeniä

ripaus laadukasta suolaa

2 rkl oluthiivahiutaleita

1/2 sitruunan kuori

ripaus rouhittua mustapippuria

Hienonna kurpitsansiemenet monitoimimyllyssä tai kahvimyllyssä jauheeksi. Kuivata sitruunan kuori kuivurissa täysin kuivaksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Tarjoile salaatin päälle ripoteltuna.

Sitruuna-luomukukka-öljy

2 dl oliiviöljyä

ripaus laadukasta suolaa

1 sitruunan mehu

2 tl Sonnentorin Hyvän tuulen-luomukukkamausteseosta

Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja tarjoile salaatin kanssa.

RAAKASUKLAA-GRANAATTIOMENAKAKKU (noin kymmenelle)

Pohja

3,5 dl rusinoita

1,5 dl mantelijauhetta

1 dl kokonaisia manteleita

2 rkl sulaa kookosöljyä

1 rkl hunajaa

ripaus laatusuolaa

Täyte

5 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 4 tuntia)

2,5 dl jämäkkää irish moss -geeliä

1,5 dl kookosöljyä

1 dl hunajaa (tai enemmänkin, jos kaipaat vielä lisämakeutta)

1 ison granaattiomenan siemenet

1 dl raakaa kaakaojauhetta

1 tl vaniljaa

1 rkl granaattiomenaöljyä

Hienonna pohjan ainekset rouheaksi rakeeksi monitoimikoneessa tai blenderissä. (Jos teet jälkimmäisessä, kannattaa valmistaa pohja kahdessa pienessä erässä.) Lisää joukkoon sula kookosöljy, ja painele taikina kevyesti irtopohjavuokaan. Älä painele liikaa, jotta kuohkeus säilyy.

Ota yön yli lionnut irish moss jääkaapista, huuhtele ja aja sileäksi geeliksi niin vähän veden kanssa kuin mahdollista. Valmista cashewkerma samalla tavalla – mahdollisimman vähän veden kanssa. Blendaa myös granaattiomenan siemenet sileäksi erillisenä työvaiheenaan. Yhdistä lopuksi kaikki ainekset ja blendaa tasaiseksi, samettiseksi koostumukseksi. Jos blenderisi on pieni, valmista täyte osissa. Seoksesta tulee jämäkkää mutta se jähmettyy jääkaapissa yön yli vielä huomattavasti tiiviimmäksi kookosöljyn ansiosta. Granaattiomenaöljy antaa vielä seokseen oman kirpakan loppusilauksensa. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään yön yli, jotta aromit ehtivät rikastua.

Koristele huolettomasti puolikkaan granaattiomenan siemenillä, pitkillä kookoslastuilla ja tuoreella mintulla.

avatar
13 Kommentteja
0 Vastauksia kommentteihin
0 Seuraajia
 
Reagoiduin kommentti
Kuumin kommentti
6 Comment authors
KaritaJutta RuonansuuKatja KokkoYasminSofi Recent comment authors
  Ilmoitukset kommenteista  
uusimmat vanhimmat eniten ääniä
Ilmoita
Karita
Vieras
Karita

Maailman parhaimmat reseptit!

Jutta Ruonansuu
Vieras
Jutta Ruonansuu

Kiitos Karita! Sitten vaan kokeilemaan. Iloa keittiöpuuhiin!

Krista
Vieras
Krista

Nämä sivunne ovat kokonaisuudessaan aivan upeat ja reseptitkin mahtavia, kiitos näistä!

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Kiva kuulla, että tykkäät! Tarkoitus on kasata tänne kattava reseptipankki hifimpiä herkkuja sekä simppeleitä arkiruokia!

Sofi
Vieras
Sofi

Ihanat resptit! Pakko kokeilla juhannuksena! Mutta mistä saa Irish mossia?

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Hyvälaatuista irish mossia saa Suomesta vain yhdestä verkkokaupasta, FitnessFirstistä! Onnea juhannuskokkailuihin!

Yasmin
Vieras
Yasmin

Hei pakko kysyä, mistä noita oluthiivahiutaleita saa? Saako jostain verkkokaupasta? Kaipailen kipeesti!

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Oluthiivahiutaleita saa esim. täältä: http://www.ekosego.fi/product/420/engevita-ravintohiivahiutale-125g Mutta myös Ruohonjuuresta, Lifesta ja Punnitse & Säästästä 🙂

Yasmin
Vieras
Yasmin

Kiitos, ekosegoon siis! (:

Karita
Vieras
Karita

Hei taas! 🙂 Olen etsinyt granaattiomenansiemenöljyä kissojen ja koirien kanssa, mutta en meinaa sitä löytää – mistä sitä saisi? Ainoa, mikä tulee mieleen on Weledan öljy 🙂

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Weledan öljy passaa vallan mainiosti 😉

Jutta Ruonansuu
Vieras
Jutta Ruonansuu

Totta tosiaan, toimii. 😉

Karita
Vieras
Karita

Oho! Mahtavaa! 🙂

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10%-alennuskoodin heti sähköpostiisi!

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.