Ravinto

Jolien kotikeittiössä – veikeämpää vegesafkaa osa 6/6: gluteeniton artisokka-viikuna-pizza

21/04/2013, Katja Kokko

pizza1

Jolien kotikeittiön tämän kertaisen reseptisarjan päättää kotiruokien kestosuosikki, pizza. Joliessa pizzapohja leivotaan kuitenkin ilman hiivaa ja gluteenia sisältävien vehnäjauhojen sijasta käytetään gluteenitonta jauhoseosta, joka koostuu kvinoa-, hirssi- ja tattarijauhoista. Vatsaa ei siis pitäisi turvottaa ja kipristellä tämän herkkuhetken jälkeen etenkin, kun juustokin on luomuvuohenmaitojuustoa ja sitä on käytetty hyvin hillitysti.

Seuraavassa reseptisarjassa valmistetaan helppoja ja herkullisia aamiaisia.

Artisokka-viikuna-pizza (gluteeniton)

Pohja

2 rkl pellavansiemeniä jauhettuna

1/2 tl laadukasta suolaa, kuten puhdistamatonta merisuolaa

4 dl gluteenitonta jauhoseosta (ohjeessa käytetty Makrobioksen seosta, jossa on kvinoa-, hirssi- ja tattarijauhoja)

4 rkl oliiviöljyä

1 dl vettä

Jauha pellavansiemenet jauhoksi ja laita jauhe kahvikuppiin lisää joukkoon vettä niin, että jauhe peittyy ja anna turvota. Sekoita kulhossa veteen oliiviöljy, suola ja lisää jauhoja vähitellen. Lisää joukkoon pellavansiemenjauhe. Sekoita huolellisesti ja lisää loput jauhot. Anna taikinan turvota ja tekeytyä noin 15-20 minuuttia. Kippaa sitten taikina leivinpaperin päälle ja muotoile siitä pizzapohja käsin ja ruokalusikan avulla painelemalla. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia. Ota sitten pohja uunista täyttämistä varten.

viikunat

Täyte

luomutomaattipyrettä

3 tuoretta viikunaa

1 lasipurkillinen artisokansydämiä

100-150 g luomuvuohenmaitojuustoa

tuoretta rucolaa

mustapippuria rouhittuna

kuivattua oreganoa

Levitä tomaattipyre pohjalle, viipaloi viikunat ja valuta sekä huuhtele artisokansydämet. Levitä loput täytteet pohjalle ja raasta päälle luomuvuohenmaitojuustoa, mielellään pastöroimatonta. Paista pizzaa kunnes juusto on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Ota pizza uunista, ripottele päälle kuivattua oreganoa ja mustapippuria myllystä sekä viimeistele tuoreella rucolalla.

pizza3Kuvat Katja Kokko

 

Tekstin avainsanat: Jolien kotikeittiössä, Reseptit

avatar
8 Kommentteja
0 Vastauksia kommentteihin
0 Seuraajia
 
Reagoiduin kommentti
Kuumin kommentti
4 Kommentoijat
EijaSofiaKatja KokkoJenniTanja Viimeisimmät kommentoijat
  Ilmoitukset kommenteista  
uusimmat vanhimmat eniten ääniä
Ilmoita
EijaSofia
Vieras
EijaSofia

Hei Katja, mitä luulet jos jauhan itse kvinoaa, hirssia ja tattaria tehosekoittimessa niin tuleeko valmiin jauhoseoksen veroista?

Tanja
Vieras
Tanja

Tulipas hyvä pizza! Oisko sulla Katja vinkata kauppaa Helsingistä, josta saa pastöroimatonta vuohen/lampaanjuustoa? Tuntuu olevan kiven alla tai sitten en vain ole löytänyt apajille.

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Jos omistat Vitamixin niin varmasti tulee 🙂

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Stokkan Herkusta, Maatilatorilta Kluuvista sekä Lentävästä Lehmästä Hakaniemen Kauppahallista ainakin. Jos asut jossain toisaalla niin sitten en osaa neuvoa. Mutta ei se nyt katastrofi ole, jollei olisi pastöroimatonta. Kerrankos sitä 🙂

Tanja
Vieras
Tanja

Kiitos avusta. Täytyy käydä tutkimassa 🙂

Jenni
Vieras
Jenni

Tanjalle vinkiksi: katso Riitan Herkun valikoima Prismoista, joissa on heidän esittelytiski. Sieltä löytyy ainakin pastöroimatonta briejuusto, joten voisi onnista myös vuohenjuustonkin kohdalta. Itäkeskuksen Prismassa on hyvä valikoima, kun taas joissaon Citymarketeissa hyvin pieni. Kiitos tästä pitsapohjan ohjeesta, ystäväni ruokavalioon sopiva ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Hyvä että neuvotte täällä toisianne! 🙂 Tämä pizzapohja oli kyllä hyvä, ehkä ensi kerralla sitten raakaversio 🙂

EijaSofia
Vieras
EijaSofia

Yrittänyttä ei laiteta… 3. kerralla sain pohjan onnistumaan hyvin! Kahdella ensimmäisellä kerralla pohjasta tuli kova kuin korppu (maku oli silti hyvä), mutta nyt otin pohjan hieman aiemmin uunista (n. 10 min) niin siitä tuli paljon helpommin pureskeltava 🙂 Uunikohtaisia eroja, mutta minun uunilla lyhyempi paistoaika riitti. Vinkiksi vaan, jos joku muukin on paistanut korppuja, että syy ei ole välttämättä hiivattomuudessa tai gluteenittomuudessa vaan paistoajassa 😉

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10%-alennuskoodin heti sähköpostiisi!

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.