Luonnonkosmetiikka

Aurinkosuojien eroista synteettisessä ja luonnonkosmetiikassa

16.04.2021, Jolie

Suojautuminen auringon haittavaikutuksilta on järkevää ja tärkeää, mutta nauttiakin pitää. Kerromme lyhyesti eroista synteettisten ja luonnonkosmetiikan aurinkosuojien välillä.

Synteettisessä kosmetiikassa käytetään sekä kemiallisia että fysikaalisia aurinkosuojafilttereitä. Kemialliset suojat toimivat imemällä UV-säteitä sisäänsä ja vapauttamalla energian sen jälkeen iholle lämpönä. Tutkimusten mukaan kemialliset UV-filtterit häiritsevät hormonitoimintaa ja voivat aiheuttaa mahdollisesti jopa syöpää. Hormonitoimintaa häiritsevillä kemikaaleilla on näiden lisäksi muitakin vaikutuksia, joista kaikkia ei edes tiedetä vielä. UV-filtterit myös kerääntyvät ihoon, häiritsevät sen mikrobikantaa ja suojaavat huonolla tavalla. On myös kokemuksia, että niiden käyttö vanhentaisi ihoa ennenaikaisesti.

Mitä korkeampi suojakerroin synteettisessä auringonsuojatuotteessa on, sitä enemmän se yleensä sisältää kemiallisesti suojaavia aineita. Nämä kemialliset suojat ovat haitallisia myös ympäristölle ja ne kulkeutuvat merivedestä ravintoomme, kuten kaloihin, ja sitä kautta lopulta ihmisiin. UV-suodattimien on todettu olevan todellinen uhka koralliriutoille. Useat luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet tekeät hyvää ympäristölle sen lisäksi, ettei niiden ainesosista koidu vesistöille haittaa. Esimerkiksi pariisilainen sarjamme Patyka sponsoroi Blue Centerin S.O.S. Corals -projektia. Blue Center -organisaatio on perustettu korallien suojelemiseksi. Patykan ansiosta kesällä 2023 paikallinen S.O.S Corales -tiimi istuttaa noin 500 kylmänveden korallia niiden luonnolliseen ympäristöönsä.

Pidetään siis ympäristömme mielessä, kun teemme valintoja aurinkovoidehyllyllä! Tutustu Patykan aivan ihaniin, täydellisesti levittyviin ja kevyisiin aurinkovoiteisiin.

auringonottoa3

Luonnonkosmetiikassa käytetään kemiallisten suojien tilalla fysikaalisia suojia, jotka heijastavat säteilyn pois iholta. Yleisimmät käytetyt aineet ovat titaanidioksidi ja sinkkioksidi.

Fysikaalisisten suojien ongelma oli aiemmin se, että ne värjäsivät ihon valkoiseksi. Muistat ehkä nähneesi kuvia laskettelijoista tai purjehtijoista, joilla oli nenät ja poskipäät valkoisina aurinkorasvasta. Tuotekehityksen myötä lähes kaikki nykyiset luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet levittyvät iholle tasaisesti ja huomaamattomasti.

Tiesitkö muuten, että paljon kiistelty nanoteknologia on luonnonkosmetiikassa kielletty. Useissa luonnokosmetiikan aurinkovoiteissa on käytetty myös ihoa kosteuttavia öljyjä ja antioksidantteja, jotka auttavat estämään ihon ennenaikaista vanhenemista.

Esimerkiksi Essen aurinkovoiteessa on vahva antioksidanttinen suoja, se on paras valinta oikuttelevalle iholle, tai sinulle joka saat helposti epäpuhtauksia aurinkovoiteista.

kuorinta9

Kaikki Jolien valikoiman aurinkovoiteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja sisältävät fysikaalisen aurinkosuojan lisäksi ihoa kosteuttavia ja ravitsevia kylmäpuristettuja kasviöljyjä sekä antioksidantteja.

Tutustu Jolien aurinkovoideoppaaseen. Muista nauttia auringosta turvallisesti ja vastuullisesti!

 Artikkeli on ilmestynyt ensimmäisen kerran 2015 ja se on uudistettu kokonaan huhtikuussa 2021.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.